Şimdi Ara

Araştırmalar göre kahve tüketimi kardiyak problemlere neden olmuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmalar göre kahve tüketimi kardiyak problemlere neden olmuyor
     
    Kahve hemen hemen hepimizin severek tükettiği bir içecek olsa da kahvenin zararlı olduğuna yönelik bazı düşünceler de mevcut. Yeni yapılan araştırmalara göre kahve tüketimi ; önceki araştırmalara zıt olarak kalbimiz ve dolaşım sistemimiz için zararlı değil.

    Queen Mary University of London kurumu tarafından yapılan bir araştırmaya göre günde 25 cup biriminde kahve yani 3 litreye kadar kahve içen kişilerin kahve tüketiminin, damar sertliğiyle ilişkili olmadığı belirtildi.

    Atardamarlar, tıbbi adıyla arterler

    Araştırmalar göre kahve tüketimi kardiyak problemlere neden olmuyor 

    İnsanlar arter adı verilen damarlar sayesinde oksijen ve besin taşıyan kan dokusunu kalbe ve diğer organlara, vücudun tamamına dağıtıyorlar. Damar sertliği görülen hastalarda ise sertleşmeden dolayı kalpteki iş yükü artıyor ve bu yüzden çeşitli kardiyak problemler görülebiliyor. Damar sertliği kalp krizi ve felç geçirme risklerini artırıyor.

    İngiltere'de sayısı 8.000'i aşan kişiyle yapılan araştırma önceden yapılan ve kahve tüketiminin damar sertliğiyle ilişkili olduğunu iddia eden diğer araştırmaları da çürüttü. Araştırmayı yapan ekibin belirttiğine göre önceki kahve ile damar setliğiyle ilgili önceki araştırmalar tutarsız olmakla birlikte yapılan araştırmalar için kullanılan katılımcı sayısı da yetersiz.
     

    Kahve tüketim alışkanlığı 3 farklı grup ile araştırıldı

    Araştırmalar göre kahve tüketimi kardiyak problemlere neden olmuyor 

    Araştırma için kahve tüketimi alışkanlıkları 3 farklı gruba ayrıldı. İlk grubu günde 1 cup yani 120 ml'den daha az miktarda kahve tüketen grup, ikinci grubu günde 1 cup ile 3 cup yani 120 ml ila 360 ml arasındaki miktarlarda kahve tüketen grup, üçüncü grubu ise günde 3 cup yani 360 ml'den daha fazla miktarda kahve tüketen grup oluşturdu.

    Günde 25 cup yani 3 litreden fazla kahve tüketen insanlar araştırmaya araştırmanın dışında tutulmakla beraber; bu kadar yüksek limitlere varan düzeyde kahve tüketen insanlarla, günde 1 cup biriminden daha az kahve tüketen insanlar kıyaslandığında damar sertliği oranının artmadığı belirlendi. Araştırmanın üst limitini, günde 25 cup kahve içen insanların
    oluşturmasına rağmen ortalama olarak tüketilen en yüksek limitin 5 cup
    yani 600 ml olduğu da belirtildi.


    Araştırmada damar sertliği ile kahve tüketimi arasındaki ilişki; yaş, cinsiyet, etnik köken, tütün ürünleri kullanım durumu, boy, ağırlık, alkol tüketim miktarı, beslenme alışkanlıkları ve hipertansiyon gibi araştırma korelasyonunu etkileyebilecek bazı parametreler göz önünde bulunduruldu.

    Ayrıca MRI (Manyetik Rezonans Görüntüleme) ile kalpleri görüntülenen ve kızıl ötesi yöntemle nabızları ölçülen 8.412 katılımcı incelendiğinde orta ve fazla denebilecek miktarlarda kahve tüketen bireylerin çoğunlukla erkek cinsiyette olduğu ile sigara ve alkol kullanımına yatkın oldukları belirtildi.

    Dr. Kenneth Fung, dünya çapında kahvenin bu kadar sevilmesine ve popüler bir içecek olmasına rağmen bazı araştırmaların insanları kahveden uzaklaştırabileceğini ve aldıkları keyfi azaltabileceğini söyledi. Yaptıkları çalışmanın nedenselliğinin kesin olarak kanıtlanmamasına rağmen, araştırmanın kahve tüketiminin arterler için, önceki çalışmaların söylediği kadar kötü olmadığını gösterdiğini sözlerine ekledi.


    Ayrıca Bkz.Kafeinsiz kahve nasıl elde edilir ?

    Kahve hakkında farklı bulguları ifade eden birçok çelişkili araştırma bulunuyor. Bazı araştırmalar yararlı olduğunu ifade ederken bazıları da zararlarını açıklıyor. Kahvenin dünya üzerinde sudan sonra en fazla tüketilen 2. içecek olması ve petrolden sonraki en büyük ticaret ürünü olması da bu araştırmaların sonuçlarını etkiliyor gibi görünüyor.



  • Kalp ritmi bozukluğu ve kalp büyümesine neden olur aşırı kullanımı. Enerji içecekleri, kokain gibi etkenlerle aynı sonuçlar doğurur. Beyine etkileri ve zararları ise farklı bir sayfa tabii.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feyzuli

    Kalp ritmi bozukluğu ve kalp büyümesine neden olur aşırı kullanımı. Enerji içecekleri, kokain gibi etkenlerle aynı sonuçlar doğurur. Beyine etkileri ve zararları ise farklı bir sayfa tabii.

    Tıbbi olarak birşeye neden oluyor yada önlüyor derken yazıya ilgili araştırma makalesini yada textbook sayfasını da eklemek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 3 Haziran 2019; 19:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla kafein kalbe zarar.
    kafeinli ilaclarin yan etkilerinde bile kalp gecer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Feyzuli

    Kalp ritmi bozukluğu ve kalp büyümesine neden olur aşırı kullanımı. Enerji içecekleri, kokain gibi etkenlerle aynı sonuçlar doğurur. Beyine etkileri ve zararları ise farklı bir sayfa tabii.

    Tıbbi olarak birşeye neden oluyor yada önlüyor derken yazıya ilgili araştırma makalesini yada textbook sayfasını da eklemek gerekir.

    Alıntıları Göster
    Ateşe elini sokma elin yanar.
  • Genellikle hergün 1 bardağa yakın türk kahvesi içerim varsa yanında bitter çikolata ile

    Ekstra olarak nescafe de içtiğim olabiliyor

    Fazla kahve tüketince gözümde seyrelme olmuştu bir ara galiba kahveden kaynaklıydı ama birdaha uzun zamandır olmadı.
    Galiba bir dönem de kabızlık sorunu yapmıştı galiba kahveden kaynaklıydı ama geçti bir daha olmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GK13 -- 4 Haziran 2019; 16:20:49 >
  • Kahve şirketleri ürünlerine kanser uyarısı koymaya başladı.

  • 27 senedir kahve içiyorum hergün iki defa hayatımda hiç bir zararını görmedim. ne uykum kaçtı ne midem bulandı nede barsağım bozdu. hergün bize yeni şeyler buluyorlar. boş hikaye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sun.off

    27 senedir kahve içiyorum hergün iki defa hayatımda hiç bir zararını görmedim. ne uykum kaçtı ne midem bulandı nede barsağım bozdu. hergün bize yeni şeyler buluyorlar. boş hikaye
    Fincanla mı içiyon hocam

    Ben genellikle 1 kere içiyorum günde ama o da büyük bardakla şekersiz. Bitter çikolatayla güzel oluyor
  • Ben Kahve fincanında içiyorum.. iç kardeşim afyet olsun türk kahvesi çok güzel dediğin gibi bitter çikolata ile güzel oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birine kötü etkileri oluyorken diğerine olmayabilir göreceli biraz
  • Canan Karatay kahveye faydalı diyor
  • valla benim bildiğim çok içerseniz ki bu konuda incelemede günde 25 bardak içenler denmiş. 25 bardağın karşılığını günde mg olarak ne kadar tüketiliyor olarak görmek lazım. kan duvarlarındaki kası gevşetir. buna karşılık damarlar genişler. kan basıncı da buna bağlı olarak düşer. hangi kahveyi ne kadar tüketiyoruz bu da önemli. her içilen kahvedeki kafein miktarı aynı olmaz. türk kahvesi ile mesela öüğütülmüş nescafenin içiminde alınacak olan kafein miktarı elinizin ayarına göre de değişir. bir söz var. azı karar, çoğu zarar diye. damar hastalıkları, organ hastalıklarına da uzun veya kısa vadede etkili olabilir. kafein aynı zamanda cinsel dürtüyü de artırır. bu da bir gerçek. akadaş yukarıda kabızlıktan bahsetmiş bu konuda şu konuşulmalı. bir içecek için diyelim buna, kardiyak problemlerine sebep olmuyor deme ihtiyacı neden doğdu? herkes kahve içebilir mi? her gün hahve içilmeli mi? vb. bir sürü soru ve konu muhabbeti yapılabilir. benim tecrübem şu. 25 cup kahve içme denemesi yapmak isteyen babayiğit varsa buyursun yapsın. ondan sonra evrim mi geçiriyor yoksa bursa uludağı bırakıp himalayalara mı yol tutar. tecrübesini hep birlikte okuruz burada. ben şahsen kahvede sık ve düzenli bir içimi tavsiye etmiyorum. mesela her gün sürekli muz yerseniz. bunun da getirdiği bir risk var. şu da var düşük tansiyon hastaları var. doktor kontrolüyle günde bir fincan düzrenli kahve tüketiyor. düzenli sağlık kontrloüne tabi olan birinde zaten kahvenin çok sık tüketiliyor olması kendisini ele verecektir diye düşünüyorum. bence kahve tüketimi, kahveyi içecek olan kişiye göre tüketilmesi ihtilaflı bir konudur. yani herkes kahve içemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 7 Temmuz 2019; 17:0:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.