Şimdi Ara

Facebook'tan garip savunma: Kullanıcıların gizlilik beklentisi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cambridge Analytica skandalı yaklaşık 87 milyon Facebook kullanıcısını etkiledi. Bu kullanıcıların kişisel bilgileri yanlış ellere geçti, bu da sosyal medya devine karşı açılan çok sayıda davaya neden oldu. Ancak şirket özür dileyerek hatasını kabul etmek yerine, garip savunma stratejileri yürütüyor.
     

    Avukatın savunması çelişkili bulundu

    Şirkete açılan davaları savunan Facebook avukatı Orin Snyder, geçtiğimiz günkü mahkemede Facebook gibi sosyal medya sitelerini kullanan kişilerin “gizlilik beklentisi olmadığını” belirtti. Facebook'u “dijital kent meydanı” olarak nitelendiren şirket avukatı, Facebook'taki kullanıcıların gönüllü olarak kendi özel bilgilerini verdiklerini söyledi.
    Kullanıcıların makul bir gizlilik beklentisine sahip olmaları için, gizlilik gerektiren şeyi korumaları gerektiğini anlatan Snyder, konuyu farklı bir boyutuyla ele alarak tabiri caizse hedef saptırdı. Ancak ABD bölge mahkemesi, avukatın bu söylemlerini, Facebook'un daha önce yaptığı mahremiyet konusundaki savunmaları ile çelişkili buldu ve hakim Vince Chhabria, “Şu anda söylediğiniz şey, Facebook'un gizlilik hakkında yaydığı mesajına aykırı gibi geliyor.” ifadelerini kullandı. Zuckerberg, daha önceki açıklamalarında hatalarını kabul etmiş ve şirketin “gizlilik odaklı bir sosyal platform” olması için gereken her şeyi yapacaklarını açıklamıştı.
      







  • Tabi canım, 50 milyon kimlik bilgisini de zevkine erişime açtık zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Haziran 2019; 22:22:22 >
  • Gelecekte vücudumuzla direk olarak iletişim halinde olan cihazlar olacak. O yüzden şimdiden mahremiyeti güvence altına almak lazım. Tabi bu çok zor bir iş. Elimden geldiğince hiçbir fotoğrafımı paylaşmıyorum, parmak izi kullanmıyorum ama özel mesajlarım, izlediklerim, okuduklarım, konumum vs. hepsi onlara gidiyor. Bu hiç hoşuma gitmiyor. Bu düzene dur demek zorundayız artık. Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama teknoloji,bilim vs. geliştikçe daha da fazla köleleşiyoruz, tabi bunun sebebi teknoloji ve bilim değil, teknoloji ve bilimi bu tür emellere hizmet için kullananlar. Onların elinde bunlar oldukça gitgide daha da güçleniyorlar. Ayrıyeten teroristleri, suçluları buluyoruzdemeyin. Tamam haklısınız bir yandan da ama zaten eğitimi kötü yapan, medyada manüpilasyon yapıp algı yöneten, korku salan, terorizmi ve suçu her yönüyle destekleyen yine bunlar. Açıkçası elimde güç olsa tek amacım bu yarı cahil güç sahiplerini dize getirip insanlığı modern kölelikten kurtarırdım. Tabi bu bir ütopya ama fanztezi değil, yapıldığında işleyebilir bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 2 Haziran 2019; 22:32:37 >




  • Adam hakli bence, gizlilik beklentisi olan boy boy fotograflarini ne bilim paragraf paragraf dunya gorusunu orada sergilemez zaten, ayrica begenmeyen kullanmasin bu kadar basit..

  • adamlar illa gerçek adını istiyorlar, benim gizlilik hakkım yok mu? illa kimliğini yüzünü çek gönder nsa istiyor diyor zucc efendi..

  • Sen, her nefesini elaleme paylaş, tüm benliğini tüm ayrıntılarıyla profline yaz, fotoğraf ve video ile kendini kayıt altına aldır, sonra gizlilikten bahset. Önceden, yıkanmış donunu dışarda kurutmazdı millet, şimdi donsuz yaşar, dünyaya yayar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gizlilik beklentisi olanın internetle uzaktan yakından alakası olmaması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afedersiniz artık millet mıçtığı moku bile sosyal hesabına koyuyor ne mahremiyet kaldı ne bir şey, Facebook bu davada tamamiyle suçlu fakat söylediklerinin de haklılık payı var.

  • Sana zaruri sekilde hesap actiriyorsa, genelde sahne nick, acip kurtulun.

  • Haberde “özrü kabahatinden büyük” denilmiş tamam hukuki olarak böyle olabilir ama arkadaşların da yazdığı gibi haklılık payı var söylediklerinde. Elaleme hava atacağım diye kendi eksik dünyasında dışarıya artısı varmış gibi görünmek için yediği yemekten ailesine dair gelmiş geçmiş tüm fotoğrafları paylaşan, düşüncesini sürekli dile getiren insan da gizlilik bekleyen insan değildir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru söylemiş. Ortada bir gariplik yok. Dürüstlüğü beni şaşırttı doğrusu.

  • WB kullanıcısına yanıt
    2 kişi arasındaki msjları birbirlerine yolladıkları fotolarıda kayıt altına alıyor olaya sadece herkese açık fotolar yada arkadaşalara açık fotolar şeklinde bakma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Adam hakli bence, gizlilik beklentisi olan boy boy fotograflarini ne bilim paragraf paragraf dunya gorusunu orada sergilemez zaten, ayrica begenmeyen kullanmasin bu kadar basit..

    Öncelikle epeydir Facebook kullanmıyorum ama eğer platform üye sayısı ile değerliyse ve o şekilde bana reklamları dayiyorsa ve bundan da gelir elde ediyorsa kusura bakmayın, güvenli olmak zorunda. Diğerleri (maps uygulamalari ve WhatsApp gibi) izin isteyecek ve imzalamayan iletişim kuramayacak. Bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komple yasaklansın instagram Facebook cıvkı çıktı sosyal medya denen şeyin

  • Bazı yorumlar şaka gibi arkadaş ya tamam isteyen sever sevmez kimse karışamaz buna ama bu yasaklama zihneyeti nedir, İşinize gelen yasaklansın işinize gelmyen devam etsin ne güzel, Kapattırın o zaman interneti komple, Aynı şekilde elektiriği'de saat saat alalım komple bitsin dertler ne garip düşüncelere sahipsiniz öyle, Yok yani kullandığınız cihazlar facebook veya diğer uygulamalardan daha fazla bilgi toplayıp depoluyor bundan haberi yok gördüğü her bu tarz haberde aynı yorumlar.
  • Bu olay sadece internet değil, kendinizi bu şekilde kısıtlamayın (internette bir Facebook ile başlar, sonra arkası başka şeylerle çorap söküğü gibi gelir). Ayrıca, olay sadece Facebook da değil. Yakın zamanda IoT geldiği zaman, işler daha da fazla sarpa saracak.

    Daha yasal olarak bile çoğu şeyin sınırı, içeriği belli değil. Kendin bir şeyi bilerek, isteyerek verirsin ama farkında olmadan başka şeylerin de gider.

  • Çok saçmalamış avukat, örneğin sen resimlerinden çekinmezsin ama, adam gider çekindiğin bir özelliğin ile resmi bir eşleştirir, dım dızlak ortada kalıverirsiniz. Avukatın bu kadar saçma bir şekilde savunma yapmasını kabul etmemiş olması iyi bir şey, mahkemenin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.