Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Wikipedia'ya güzel haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
6.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Wikipedia'ya güzel haber
    2017'den bu yana iki yılı aşkın süredir Türkiye'den erişilemeyen Wikipedia'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan güzel haber geldi. Bugün internet sitelerine uygulanan engellerle ilgili bir açıklama yapan Erdoğan, Wikipedia engelenin kaldırılacağına yönelik ilk sinyalleri verdi.

    Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Başkan Erdoğan,"Bir internet sitesinin tamamına değil, engellenmesine karar verilen kısmına erişimin sınırlanmasına imkan verecek bir düzenleme yapılacak." ifadelerini kullandı.

    Wikipedia, 29 Nisan 2017'de ülkemizde erişime kapatılmıştı. Wikipedia’da yayınlanan "Suriye İç Savaşı’na Yabancı Müdahalesi", "Devlet Destekli Terörizm" gibi makalelerin İngilizce versiyonlarında Türkiye, teröre destek veren ülkeler arasında gösterilmişti. BTK, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle ilgili maddelerin kaldırılmasını istemiş, kaldırılmayınca da erişim engeli getirilmişti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ifadeler Wikipedia engelinin yakın bir zamanda kaldırabileceğine işaret ediyor. Wikipedia'yı tamamıyla engellemek yerine yalnızca ilgili makalelerin erişime kapatılması yeni çözüm yolu olarak uygulanacak gibi.

    Ayrıca Bkz.Wikipedia yasağı AİHM’ye taşındı

    Wikipedia, yasağı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımıştı


    Wikipedia’nın bağlı bulunduğu Wikimedia Vakfı, Türkiye’deki erişim engeli kararını geçtiğimiz hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. Vakıftan yapılan açıklamada erişim engelinin kaldırılması için Türkiye’deki iç hukuk yollarının denendiği ancak başvurulara yanıt alınmadığı için AİHM’ye başvurulduğu belirtildi.
     







  • Doğru olanı bu.
    Terörle ilgili olarak adeta ülkemizin birliğine aykırı olan kısımlar dışında kalanlara erişim olmalı.
  • Buna inanan var mı cidden? Bunca senedir yasaklamadıkları site kalmadı, şimdi seçimden önce mi akılları başlarına geldi?
  • şu imgur'u kaldırsınlar artık ya, her imgur linkini açmak için operayı açmaktan bıktım. 0imgur vardı o da bozuldu, bi dandik eklenti var sadece çalışan.
  • bende valla imgur kalksın artık yeminle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • - danışman: sayın cumhurbaşkanım anketler gençlerin bizden uzaklaştığını gösteriyor.
    - rte: şey yapın internet sansürlerini gözden geçiriyoruz falan yazın.

    yerli ve milli engelleme sistemimiz çok iyi çalışıyor allaha şükür, yolundan geri dönme reis
  • zaten yasaklama gerekçesindeki şeyler. Türkçe wikipedia da değildi ki, İngilizce olan wikipedia yasaklansaydı yeterli olacaktı ama bizimkiler tuttular komple yasakladılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vaz

    Buna inanan var mı cidden? Bunca senedir yasaklamadıkları site kalmadı, şimdi seçimden önce mi akılları başlarına geldi?
    bu tayfanın söylemlerinin eylemleriyle zıt olduğunu , hele seçim öncesi hiçbir vaadini yerine getirmediğini düşünürsek....
  • Nihayet. Bence komple oraların da engeli kaldırılıp dijital dönüşüm ofisi yurt içinden ve dışından vikipedi yazarları kullanarak. Yani dünyanın her yerinden türklerle belgeler de ekleyerek bu başlıkları düzelttirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reia diyorsa doğrudur. Bu yorumlarda ne kadar çok devlet düşmanı var. Türkiye ye terörist diyenlere buradan para mı kazandıracağız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Nihayet. Bence komple oraların da engeli kaldırılıp dijital dönüşüm ofisi yurt içinden ve dışından vikipedi yazarları kullanarak. Yani dünyanın her yerinden türklerle belgeler de ekleyerek bu başlıkları düzelttirsin.
    Vikipedi'nin tüm olayı gönüllülerin yazması, ne ofisi? Sitenin tüm mantığına aykırı bu. Ayrıca herhangi bir makale vandalizm veya başka sebeplerden ötürü korumaya alınıp edit edilmesi engellenebiliyor.
  • Hamster 🐹 beslemekle ilgili siteler de açılacak mı acaba 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wikipedia yasak, PayPal yok. Şu ikisi bile yabancı ülkelere malzeme olmaya yeter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17 yıldır ben bu zihniyeti biliyorum o yüzden kesin daha aşılamayan yasaklar gelecek internete.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vaz V kullanıcısına yanıt
    Gönüllülerin yazdığını biliyorum dostum herhalde. Ama devlete yöneltilen ciddi bir şey var burada dijital dönüşüm ofisi dedim çünkü iddialara devlet eliyle cevap vermek için türk yazarlara destek vermek dediğim şey. Ayrı birşey oluşturmaktan bahsetmiyorum. Sonuçta oraya bir şey ekliyorsan bunun belgesini kanıtı da koyman gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş imgur da ne var da o yasaklı ??!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darısı imgur'un başına. vallahi açılmasını en çok istediğim site.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.