Şimdi Ara

Konseptten gerçeğe | Asus'un tasarım kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Computex 2019 Fuarı kapsamında Asus, ilginç bir konsept dizüstü bilgisayar gösterdi. BMW tasarımıcılarıyla birlikte geliştirilen bu konseptin tamamı olmasa bile bir kısmı, şirketin güncel ürün gamındaki yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkıyor. 



  • Fiat 500 konseptini merakla bekliyoruz

  • Eskiden alt, orta, üst seviyede laptoplar vardı. Geçen bir laptop alayım dedim ağzım açık kaldı, döviz kuruyla vergi ile açıklanmayacak derecede uçmuş Laptop üreticileri. Alt seviye bile 6000 den başlıyor, 256 GB SSD si olsun istiyorsan 10 bini aşıyor. SSD nin artık standart olması gerektiğini düşünüyorum. Ellerinde kalmış parçaları toplayıp yeni laptop diye itekleme peşindeler. Fiyat performans ürünü diye bir şey kalmamış. Ve 17" ekranlı laptopların tamamına yakını gaming etiketiyle satılıyor. Kardeşim oyun oynamayan adam 17" monitör kullanmak isteyemez mi? 512GB SSD li Core i5 işlemcili büyük ekranlı bir laptop alayım dedim hemen gaming ayağına RGB li 15000 ve üzeri gaming laptopların alanına giriyorsun. Kaliteli 17" panel ve SSD istiyorsan 15000+ sökül diyorlar yani

  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Gerçeği kesinlikle yansıtmayan saçma bir yorum yapmışsınız. Alt seviye laptopları 2000tlye alabilirsiniz. İ5 işlemcili 15.000 bandında laptop yok. Fiyatlardaki pahalılığıın tek nedeni dolar kurudur. Haklı olduğunuz tek nokta ssd nin standart olmaması

  • BMW ızgara yapmaya doyamıyor anlaşılan
    Konseptten gerçeğe | Asus'un tasarım kararı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 31 Mayıs 2019; 0:1:50 >
  • 2000 tlye 4.nesil işlemcili laptop alacaksanız alabilirsiniz tabii.

  • 2000 TL ye 17" ekranlı Laptop LİNK alabilir miyim? İkinci El olmasın mümkünse. Yazdığımı okumadan yorum yapmayın eskiden her seviyede 17" vardı, şimdi 17" dandik olmayan bir Panel almak istiyorsan gaming laptop almak zorundasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000 liraya bit pazarından alırsın, o da çalıntı çıkar. Vatan Bilgisayar internet sitesine gir, filtrede sadece 17" ekranı seç, ucuzdan pahalıya sırala, en ucuz Laptop 7000 lira naber?
    Aynı Laptop amerikada da 5000 lira yine pahalı çünkü 5 para etmez bir Laptop.
    Eleştireni eleştirme hastalığından bir kurtulun, 2000 liraya tablet kalmadı Laptoptan bahsediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben genel olarak arkadaşa katılıyorum. Fiyatların yüksek olması dolar kuruyla ilgili tamam ama üst seviye bilgisayar diyince hemen oyun bilgisayarı modune geçiyor. Ben ekran kartına bilmem kaç bin tl fazladan vermek istemiyorum ama öyle bir model yok. RAM 16 GB istesek kapı oyun bilgisayarına çıkıyor, 17 inch laptop istesek istesek kapı oyun bilgisayarına çıkıyor. Bir tek dell xps ve bu tarz modeller var ama onlar da çok pahalı malum. Bu kurlarla 2000 tl olan bir bilgisayar kısa sürede çöpe döner.
    Yanlış anlaşılmasın, fiyatlardan kur sorumlu. Diğer taraftan üst seviye bilgisayar = oyun bilgisayarı mantığı çok saçma. Demek ki bilgisayarı en çok oyun için kullanıyoruz. Maalesef. Bu kadar talep olmasa bu kadar çok çeşit oyun bilgisayarı da olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gadget46 -- 31 Mayıs 2019; 7:23:17 >
  • Cok kotu bir tasarim.

  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Başkasının yazdığını anlama kapasitesine sahip olmamanızı anlayabilirim ama kendi yazdığınızı anlamamanızı anlayamıyorum. 6000tl giriş seviye laptop demişsiniz. Alakası bile yok. 2800tl ye 8. nesil i5 işlemcili mx150li laptop alabilirsiniz. Ssd de isterseniz 3500 olsun ki işlemci giriş seviye değil performans veren bir işlemci. 2000tl ye 17 inç laptop bulurum demedim. Eleştireni eleştirmek en doğal hakkım. 3-5 beğeni almak için ağlak doldu ortalık çünkü. 2 bilgi alalım diye yorumlara giriyoruz herkes ağlıyor herkes eleştiriyor. Giriş seviye pentiumdur celerondur.800tlye bile alabilirsiniz
  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Boş atıyorsun hem de bomboş. Ne ekonomi dersi almışsın ne de teknolojiden haberin var.
  • gadget46 G kullanıcısına yanıt
    Arz-talep meselesi. Piyasada 17inç profesyonel bilgisayar talebi çok az, ayrıca bu alanda kendini aşmış modeller var xps gibi. 4300tl ye performanslı 17inç alabilirsiniz. Ha ben paneli güzel istiyorum soğutması olsun metal olsun diyorsanız 7000tl paşa paşa ödeyeceksiniz. O da 1150 dolar ediyor. Para değil yani. Rekabetin olduğu sektörde fahiş fiyat olmaz
  • 3 gram Türkçen ile hakaret etmeden önce Notebook ile Laptop arasındaki farkı öğren ekonomi ve teknoloji uzmanı beyimiz.
    İkincisi, Giriş seviyesi dedik diye ekranı leş gibi, nuh gününden kalma Celeron işlemcili, üretimi durmuş laptoplardan bahsettiğimizi kim söyledi? Sen giriş seviyesi cep telefonu dendiğinde markası bile belli olmayan 250 liralık tuşlu cep telefonlarını mı anlıyorsun? Giriş seviyesi araba dendiğinde tüplü Şahin mi anlıyorsun? Şuradaki yoruma beğeni gelse nolur ergen miyiz biz?

    3 senede bir gaming pc toplarım, 30 senedir her 2-3 senede bir bilgisayar alan biri olarak mecbur kalmadıkça Laptop almıyorum. Standartları yüksek biri olarak benim giriş seviyem intel core işlemci, 17"ips panel ve 128Gb da olsa SSD dir. Lisanslı Windows kullanırım, korsan yazılıma karşıyım ki bu bile bazen1000 liraya kadar fiyata etki ediyor.
    Eskiden standart özellikleri barındıran 17" Laptoplar vardı. Şimdi 17 inç çöp olmayan bir Panel istiyorsan direk şampiyonlar ligine gitmek zorundasın diyorum. Bahsettiğim şey bu!
    Şimdi sıfır bir otomobil alacaksın ve camları otomatik değil, manuel açılıp kapanıyor. Ben buna giriş seviyesi demem, taş devrinden kalma derim.
    2019 yılına uygun olarak bazı donanımların standart olmasını beklersin. SSD siz Laptop eşittir camları manuel araba benim için.
    Rtx 2080 li masaüstü olan biri, film seyretmek ve internet kullanımı için büyük ekranlı bir Laptop isteyebilir, kimse kafasını 10 derece oynatınca kararan,13-15 inç LCD ekrana mecbur değil, Celeron işlemcili, açılması 5 kapanması 8 dakika süren bir ucubeye de. Sonuçta ben asusun veya HP nin Türkiye sorumlusu da değilim ki bahsettiğim "Giriş seviyesi" tabiri insanları yanlış yönlendirsin. Bu benim giriş seviyesi anlayışım. Seninki farklı olabilir, iyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    3 gram türkçem olduğunu nereden çıkardın? İki saattir her yazdığını bunu kastettim şu bilmem ney diyerek sıvıyorsun. Giriş seviyesi/alt seviyesi algısı farklıymış. Forumda kendi algılarına göre nasıl yorum yapıyorsun. Iq su 70 veya altı olan cahil bir varlıksın. Eleştiri yapmayı çok iyi biliyorsun ama eleştiriye gelemiyorsun. Giriş seviyesi tabirin insanları gayet yanlış yönlendiriyor. 6000liraya semi-pro oyuncu veya iş adamı laptopu toplanıyor giriş seviyesi diyorsun. 15.000 liraya i5 işlemci koydun. Ha bu arada çok biliyormuş gibi caka kesme, her notebook bir laptoptur. İki kelime de türkçe değildir. İlkel bir savunma mekanizma çalışması izledim tüm yorumlarında. Bölgesine giren canlılara sebepsizce havlayan bir köpekte de aynı dürtü mevcuttur. Sakin ol, sen koca bir sektörü eleştirebiliyorsan, herkes de seni eleştirebilir. Hatanı anlayıp haklısın demek erdemdir fakat ilkel dürtülere sahip varlıklar erdemlilik seviyesine çıkamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özür dilerim, geri zekalı olduğunu bilsem yorumuna cevap vermezdim, acil şifalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gadget46 G kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğimi çok iyi anlamışsınız, teşekkür ederim. Son günlerde kendi fikirleri olmayan ancak başkalarının fikirlerini eleştirmeyi maharet sanan seviyesizler türedi. 17" ips monitör istiyorum ancak piyasa gaming modellere zorluyor. Bu arada 2018 macbook airim var, ki MacOS kulvarında giriş seviyesi olmasına rağmen fiyatı 9000 Lira. Şu anda macbook cephesinde 17" bir çözüm yok, 13"lik Macbook Air'den 2" daha büyük bir ekran için 15" lik macbook proya 2 misli para vermek zorundasınız. Büyük ekran istiyorsanız "Gaming, Pro" gibi şişirme ifadeler ile ihtiyacınız olmayan birkaç donanım ekleyip fiyatı 2ye katlıyorlar. Ben Apple ın harika retina ekranını 17" büyüklüğünde giriş seviyesinde kullanmak istiyorum ama mümkün değil. önümüzdeki sene MacBook Pro ların 16-17" olarak güncelleneceği söyleniyor, şimdi bile 15000 ve üzeri fiyatlar var, seneye iyice astronomik fiyatlarla gelecek.




  • Gaming olanlar haricinde bellekler artık lehimli geliyor. Belleği sonradan artıramıyorsun. Bir de bu sıkıntı var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.