Şimdi Ara

Samsung plazmalar PS42 C91HX ve PS42 Q91 mi yoksa Panasonic PV70E mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yaklasik 10 gunluk bir sure icerisinde vestel samsung phillips toshiba panasonic
    gibi markalarin tum showroomlarini ,dogubank'ive teknosa bimeks istanbul bilisim gibi
    teknomarketleri tek tek gezdim ve arastirdim
    Onceleri LCD almayi kafaya koymustum ama gittigim her dukkanda yogun israrlarimla
    lcd leri digiturk veya uydu yayinina baglattim ve maalesef 4-5000 ytl'lik lcdlerin dahi
    su andaki televizyon yayinlarinda akicilik konusunda hayalkirikligi oldugunu anladim.
    Biraz yakindan baktiginizda dalgalanmalar hepsinde goze batiyor
    Yani lcd alacaklar HD yayin icin ilersine yatirim yapacaklar bir de PC baglantisinda ve
    dvd seyretmede cok canli renkler ile iyi sonuc alacaklardir.
    Benim amacim ise Lig Tv ,Uydu,Digiturk ve dvd seyretmek.

Bu sebeple ben plazmalara yoneldim ve bir cok model denedikten sonra panasonic PV 70E
    ile Samsung C91HX ve Q91 H serilerinde karar kildim.Ozellilkle Samsung lar pesinde
    3000 ytl civari gibi uygun fiyatlari ve 15000 lik kontrastlari ile cok cazipler ancak
    her iki modelde Turkiye'ye daha yeni gelmis
    ve bir cok Teknosa'da bile daha teshire konulmamamis.Bir Teknosa'da 50inc
    olanini buldum test ettirdim ve gayet kaliteli oldugunu farkettim.

Benim bu konularda bilgi sahibi arkadaslardan ricam tercih konusunda yardimci olmalaridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corrino1 -- 27 Nisan 2007; 0:03:36 >

• corrino1 selamlar..

samsung'larda yeni gelen Q9 ve C9 serileri bağlanabilirlik (giriş sayısı ve tipi) açısından ciddi farklara sahip, bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.. bunun dışında; hareketli sahnelere (flulaşmaları gözlemlemek için) ve parlak renklere sahip (renk performansını görmek için), aynı zamanda ciddi karanlık bölümler içeren (siyah oranını test edebilmek için), bir DVD hazırlayıp (beklentilere göre liste biraz daha uzatılabilir ya da değiştirilebilir), bununla kafanızda belirlediğiniz TV'leri test edip, performanslarını kendi gözlerinizle görmeniz en iyisi olacaktır diye düşünüyorum.. bunun için internette mevcut HD klipleri kullanabilirsiniz.. biraz uğraştırıcı olacak malesef ancak, 6-7 aydır sürekli yorumları okuyorum ve de kullanıcı yorumları netice itibariyle subjektif veriler içeriyor.. bu yüzden kendiniz için en iyi yorumu yine kendiniz yapabilirsiniz bence.. yine de tavsiye isterseniz, kullanım yerlerinizi göz önünde bulundurarak, HD ready bir plazmanın sizin için daha iyi olacağı kanısındayım.. bundan sonrasına bir şey diyemeyeceğim çünkü ben de araştırma aşamasındayım ve de durumum sebebiyle TV'leri kendi gözlerimle görme fırsatım yok şu anda.. ama satın alma aşamasına geldiğimde, notebook ve playstation 2'imi sırtlayıp mağaza mağaza gezmeyi planlıyorum.. sanıyorum en sağlıklısı böyle olacak.. ama gelin görün ki, bu yorum da tamamen subjektif olmuştur

saygılar..

• valla terapati haklı şimdi ne söylesek subjektif olacak;ama yine de panasonic pv70 serisini tavsiye ederim,bahsettiğin samsunglarla panasonic i yanyana görme imkanım oldu, izlenimlerim şöyle:kontrast oranı samsungda daha yüksek olduğu için samsungun siyah görüntülerdeki başarısı daha fazla ama bu demek değil ki panasonic başarısız,ikisi de mükemmel tabi.ikinci bir husus piksellerdeki titreme ve renklerdeki başarı durumu;bu konuda panasonic üstün,samsungun pikselleri titriyor ve renk zenginliği açısından zayıf kalıyor(AMA yine de bir lcd ile karşılaştırıldığında kat kat üstün renk performansı var).Üçüncü ve en can alıcı nokta ise fiyatları:samsung daha ucuz!
  • Samsung Q91HX modeli hiç kuşkusuz fiyat/sağlanan fayda oranına göre çok önde. Ağabeyinin (PV60)özellikle Avrupada çok fazla görüntü problemi yarattığı PV70'e bu parayı gözü kapalı vermek için Panasonic markasına tutkun olmak gerekir. Bana göre biraz daha kullanıcı görüşlerine ihtiyaç var.
    13 bit işlemcisi gerçekten çok iyi performans gösteren C7H ve Q7H Samsung'ların yeni versiyonu C91HX, Q91HX'in(18 bit işlemcili) çok daha iyi performans çizeceği kesin. C91HX'i dg ve DVD yayında izleme imkanım oldu. Çok daha iyi görüntü veriyorlar. Kağıt üzerinde görünen artılarına daha önce başka konu başlıklarında değinmiştik. Bu özelliklerin görüntüye nasıl yansıdığını en iyi siz tespit edeceksiniz.
    Bana göre bu 3 modelden en iyi tercih; kesinlikle Q91HX olacaktır. Silhoutte Editör ile Smart Frame Plus'ın birleştirildiği, hızlı sahnelerde titreyen, füluğ ve bozuk görüntüleri düzelten yeni teknolojisi Real Motion Studio. Gerçek doğal renkleri sağlayan Naturel True Color özellikleri artıları. Patentli "Super Filter Bright" ışık yansımasını en aza indiriyor. Logo yanığı da anti-burn özelliği ile otomatik düzeltiliyor. Q91 serisinde fazla olan 3.HDMI ön tarafta, kullanım kolaylığı sağlıyor. Anynet HDMI-cec teknolojisiyle tek kumanda ile ev sinema sistemine de kumanda edilebiliyor. Teletext ise yeni teknoloji süper hızlı mega teletext.

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Samsung Q91HX modeli hiç kuşkusuz fiyat/sağlanan fayda oranına göre çok önde. Ağabeyinin (PV60)özellikle Avrupada çok fazla görüntü problemi yarattığı PV70'e bu parayı gözü kapalı vermek için Panasonic markasına tutkun olmak gerekir. Bana göre biraz daha kullanıcı görüşlerine ihtiyaç var.
    13 bit işlemcisi gerçekten çok iyi performans gösteren C7H ve Q7H Samsung'ların yeni versiyonu C91HX, Q91HX'in(18 bit işlemcili) çok daha iyi performans çizeceği kesin. C91HX'i dg ve DVD yayında izleme imkanım oldu. Çok daha iyi görüntü veriyorlar. Kağıt üzerinde görünen artılarına daha önce başka konu başlıklarında değinmiştik. Bu özelliklerin görüntüye nasıl yansıdığını en iyi siz tespit edeceksiniz.
    Bana göre bu 3 modelden en iyi tercih; kesinlikle Q91HX olacaktır. Silhoutte Editör ile Smart Frame Plus'ın birleştirildiği, hızlı sahnelerde titreyen, füluğ ve bozuk görüntüleri düzelten yeni teknolojisi Real Motion Studio. Gerçek doğal renkleri sağlayan Naturel True Color özellikleri artıları. Patentli "Super Filter Bright" ışık yansımasını en aza indiriyor. Logo yanığı da anti-burn özelliği ile otomatik düzeltiliyor. Q91 serisinde fazla olan 3.HDMI ön tarafta, kullanım kolaylığı sağlıyor. Anynet HDMI-cec teknolojisiyle tek kumanda ile ev sinema sistemine de kumanda edilebiliyor. Teletext ise yeni teknoloji süper hızlı mega teletext.

sserin dost benim yazacaklarımı zaten aynen yazmış.Daha öncede bu Q91 i bayağı incelemiştik forumda.En iyi cihaz durumunda şu an saydıklarınızda.Yerinde görün ve sakın kaçırmayın derim.. Panasonic avrupa testlerinde ve forumlarda okuduyum kadarıyla hala purple snake, logo yanığı devam etmekte bilginize..
    Saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 27 Nisan 2007; 8:26:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Samsung Q91HX modeli hiç kuşkusuz fiyat/sağlanan fayda oranına göre çok önde. Ağabeyinin (PV60)özellikle Avrupada çok fazla görüntü problemi yarattığı PV70'e bu parayı gözü kapalı vermek için Panasonic markasına tutkun olmak gerekir. Bana göre biraz daha kullanıcı görüşlerine ihtiyaç var.

sevgili sserin,

bilmediğimden soruyorum samsung ps42q91h mi hx mi tavsiye ettiğiniz plazma ? yoksa bunların her ikiside aynı model mi ? çünkü hx diye aradığımda bulamıyorum..ayrıca bu tv yi en uygun nerde bulabileceğime dair bir bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden teşekkürler (ist.bilişim de q92h diye bir model var ??)

• c91hx ile h aynı.
    en uygun fiyat samsung yetkilis atıcısı ankara teknomix de.

ama q91 i tercih edin bariz klite farkı var..

www.teknomix.com.tr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

c91hx ile h aynı.
    en uygun fiyat samsung yetkilis atıcısı ankara teknomix de.

ama q91 i tercih edin bariz klite farkı var..

www.teknomix.com.tr

o zaman Q91HX ile Q91 H de sanırım aynı model...açıkçası bu televizyonu istanbul da bir yerde izlemek istiyorum..ve eğer performansı anlatılanlar kadar iyise aslında düşünebilirim...açıklama için çok teşekkürler..
  • bu arada biraz ilgisiz olacak ama.. diyelim ki Q91H (3.500 ytl civarı) yada sony kdl-40S2510 lcd tv yi de 3.100 ytl ye alma imkanınız olsaydı .... ağırlıklı olarak sd yayınlar, dvd ve arasıra da olsa pc bağlamak için bunlardan hangisini tercih ederdiniz ? yardımlarınızı bekliyorum...
  • tam benim kararsız kaldığım nokta, yarına kesin alıcam birini karar veremedim bi türlü
    q91'i nakit 3.150, pv70'i 3.388'e buldum bu gece karar gecesi :)
    yorumlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bRaVeHeArT

tam benim kararsız kaldığım nokta, yarına kesin alıcam birini karar veremedim bi türlü
    q91'i nakit 3.150, pv70'i 3.388'e buldum bu gece karar gecesi :)
    yorumlarınızı bekliyorum..

samung q91 derim..... işlemcisi ve ultra filter bright ı ve 280 trilyon rengi yeter

quote:

Orjinalden alıntı: aydinbkk

bu arada biraz ilgisiz olacak ama.. diyelim ki Q91H (3.500 ytl civarı) yada sony kdl-40S2510 lcd tv yi de 3.100 ytl ye alma imkanınız olsaydı .... ağırlıklı olarak sd yayınlar, dvd ve arasıra da olsa pc bağlamak için bunlardan hangisini tercih ederdiniz ? yardımlarınızı bekliyorum...

kesinlikle Q91H yi tercih ederdim..

• kesinlikle Q91H yi tercih ederdim..

benim de gönlüm ondan yana ama herkes panasonic en iyi marka diyorlar, 2 taraf da telefon bekliyor sipariş için
    çok kararsızım yarına mı bıraksam, bu akşam gelip kuracaklar da :)

Walla parayı havale yaptım q91 için, panasonic pv70'i 3.350'ye bulmuşken vazgeçtim..
    İçimden öyle geçti güveniyorum samsung'a inşallah pişman olmam :)

İlgilenen herkese teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 75676767 -- 27 Nisan 2007; 17:03:25 >
  • quote:

kesinlikle Q91H yi tercih ederdim..

benim de gönlüm ondan yana ama herkes panasonic en iyi marka diyorlar, 2 taraf da telefon bekliyor sipariş için
    çok kararsızım yarına mı bıraksam, bu akşam gelip kuracaklar da

Bana göre Panasonic ile Samsung'un plasmada marka değeri farklı değil. Fiyatları daha uygun seviyede tutan ve daha az problemli plasmalarıyla Samsung öne çıkıyor.
    Siz bir önceki serisi için, Avrupada toplu başvuru yapılması düşünülen markanın ne olacağı belli olmayan yeni modelini mi, yoksa daha önceki 13 bitlik işlemcisiyle çok güzel görüntüler veren, fazla problem çıkarmayan Markanın yeni modelini mi tercih edersiniz. Unutmayın bir zamanlar Sony'de bir markaydı ama şimdilerde LCD kalitesi bu Forumda bile tartışılır oldu.
    Bu arada bRaVeHeArT Q91 için 3.150 YTL nakit iyi fiyat. Nerden aldınız bu fiyatı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 27 Nisan 2007; 17:03:55 >

• cevahirden aldım, akşam getirecekler bakalım..
    ödemeyi yaptım, panasonic'ten son anda vazgeçtim (pv70) onu da bimekste 3.388 e başka biyerden de 3.350 ye ayarlamıştım..
    son dakika kararı vererek samsung tercih ettim..
  • quote:

cevahirden aldım, akşam getirecekler bakalım..
    ödemeyi yaptım, panasonic'ten son anda vazgeçtim (pv70) onu da bimekste 3.388 e başka biyerden de 3.350 ye ayarlamıştım..
    son dakika kararı vererek samsung tercih ettim..

Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Çok iyi bir seçim yaptığınızı zaman içinde daha iyi göreceksiniz. Yalnız özelliklerini keşfetmeye çalışın. Bunlardan maksimum düzeyde yararlanın. En önemlisi de deneyimlerinizi bu Forumla paylaşın. Aldıktan sonra kabuğunuza çekilmeyin bazı arkadaşlarımız gibi.
    Uydu-DVD ve PC bağlantılarıyla ilgili resimler bekliyoruz. Hatta bazı özellikleri açıp kapayarak da resim çekerseniz çok memnun oluruz. Çok önemli bir inceleme olur böylece.
  • Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Çok iyi bir seçim yaptığınızı zaman içinde daha iyi göreceksiniz. Yalnız özelliklerini keşfetmeye çalışın. Bunlardan maksimum düzeyde yararlanın. En önemlisi de deneyimlerinizi bu Forumla paylaşın. Aldıktan sonra kabuğunuza çekilmeyin bazı arkadaşlarımız gibi.
    Uydu-DVD ve PC bağlantılarıyla ilgili resimler bekliyoruz. Hatta bazı özellikleri açıp kapayarak da resim çekerseniz çok memnun oluruz. Çok önemli bir inceleme olur böylece.

digitürk bağlattım onu seyredeceğim, philipsin altın uçlu scartını al dediler onu alıp deneyeceğim..
    asıl sorunum pc ye bağlamakla alakalı olacak, aldığım kablo vga-vga ama forumda okuduğum kadarıyla dvi-hdmi kablo varmış onu değiştireceğim..
    forumda şu konuya yazdım cevap bekliyorum ama..

http://forum.donanimhaber.com/m_12692006/mpage_2/key_//tm.htm#13860808

benim anakart ati x550, bağlantıyı plazmaya dvi-hdmi olarak yaparsam daha iyi görüntü alırım galiba, tabi önce şu kabloyu bulmak gerekiyor..
    sesi zaten ayrı veriyorum ben sadece görüntü taşımak amacım,

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd48028

Görüntüleme Desteği :
    TV Out Desteği :Var - 1024x768
    Çift Monitör Desteği :Var - Hydravision 3
    DVI :Var
    HDTV Uyumlu :Evet
    HDMI Uyumlu/ HDCP Hazır :Hayır
    Dual-Link Özelliği:Yok
    Doğal Görüntü Desteği :8-bit / 16.7 Milyon Renk
    3D Grafik Çözünürlüğü :2048x1536

hdcp nedir bi fikrim yok bu kart ve SAMSUNG PS-42Q91H PLAZMA TV

ile ilgili görüntü aktarımı nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim..

• Hayırlı olsun.
    Yorumlarınızı, görüntü fotoğraflarını olumlu ve olumsuz taraflarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vehbi

Hayırlı olsun.
    Yorumlarınızı, görüntü fotoğraflarını olumlu ve olumsuz taraflarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

+1 sizde alıp kacanlardan olmayın forumdan
  • kaçmak ne demek, şu an sadece digitürk ve kablolu tv bağlı
    ikisinin arasında pek fark yok digitürk için altın uçlu philips scart almıştım çok fark göremedim :(
    bilgisayar bağlantısını 15 pin vga ile yaptım (vga-vga bağlantı yani) görüntü güzel ama kabloyu yarın değiştirip
    dvi-hdmi alacağım..
    ama tv muhteşem ben biraz bu konularda cahilim buradan okuduklarımla bilgi sahibi oluyorum..
    evde dvd player yok alabilirsem compenant bağlantıdan da bahsederim..
    şu an bilg. bağlantısıyla divx seyrediyorum süperr..
    şu ana kadar evde tv yoktu bilgisayardan seyrediyordum tv yi(kablolu tv)
    hakikaten bana dev ekran geldi..
  • Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım.Yukarıda birçok kullanıcı ısrarla samsung u övüyorlar,şu-bu özellikler var diyerekten yapıyorlar bunu,yanlış yapıyorlar.Öven arkadaşlarımızdan kaçı acaba gidip de yerinde görüp incelemiş samsung-panasonic görüntü farkını? bunu bir kere irdelemek gerekir.Ayrıca Panasonic plazma da bir dünya devi,Samsung onun karşısında nasıl durabilir ki.Zaten samsung ürünlerinden oldum olası hoşlanmıyorum;çünkü samsung dürüst davranmıyor.Örnek olarak şu "dinamik kontrast" durumunu vermek istiyorum.Samsung çoğu LCD lerinde 5000:1 den aşağı düşmüyor maşallah;acaba gerçekteki kontrastı ne? durun söyleyim,muhtemelen 800:1.Ben bu örneği samsung un satış politikasının yanlış olduğunu,birçok kullanıcıya yanlış bilgi aktarıldığını göstermek için veriyorum,aynı şey plazmalarda da geçerli samsung çarşaf çarşaf özellik sayıyor ama görüntüye gelince Panasonic in gerisinde kalıyor malesef...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.