Şimdi Ara

Okyanuslar yavaşça dünyanın derinliklerine sızıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Okyanuslar yavaşça dünyanın derinliklerine sızıyor
    Yapılan yeni araştırmaya göre okyanuslar kademeli olarak gezegenin katmanlarına sızıyor. Norveçli bilim insanlarının New Scientist kurumuna verdikleri röportajda yeni bir araştırmaya göre; okyanus suları yavaş yavaş gezegenin kabuklarına sızıyor lakin bu sızım iklim değişikliği sebebiyle yaşanan deniz seviyelerindeki yükselmeleri engelleyecek kadar hızlı değil.

    Geochemistry, Geophysics, Geosystems dergilerinde yayımlanan yeni araştırma okyanus sularının Dünya'nın katmanlarına drenaj oranının; 150 milyon yıl önce yani süper kıta Pangea'nın ayrıldığı zaman tavan yaptığını keşfetti.

    Okyanuslar 12 milyar yıl içinde tamamen kurumuş olacak

    Okyanuslar yavaşça dünyanın derinliklerine sızıyor 
    University of Oslo kurumunda araştırmacı olan Krister Karlsen New Scientist kurumuna yaptığı açıklamada hızlı bir şekilde kıtasal bir levhanın başka bir levha altına girme işleminin, suya sahip kayalar içindeki suyun manto içine taşınma işlemi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
     
     
    Ayrıca Bkz.Virüslü laptop 1.2 milyon dolara satılıyor
     
    New Scientist'in yayımladığı güncel oranlara göre okyanuslar yaklaşık 12 milyar yıl içinde emilmiş olacak kuruyacak. Lakin bu endişelenecek bir durum değil çünkü o zamana kadar Güneş çoktan yitirilmiş olacak.







  • 12 milyar yila kadar gunes kizil deve cokdan donusup dunyanin atmosferini ve okyanuslarini supurup uzaya sacmis olur. sonrasindada buyuk ihtimal tum dunyayi yutar. dunya yutulmamis olsa bile o sicaklik ve radyasyonda mikrobik seviyede bile yasam soz konusu olamaz.

  • Clickbait haberi.

  • hayır o kadar uzun sürmeyecek. Bir kaç yüzyıl sonra bunun etkilerini ciddi biçimde hissedeceğiz. Bütün sıkıntıyı buzulların çözülmesine göre yapıyorlar. Ama suyun geri getirilemez biçimde gitmesi çok daha kötü.
  • Dünyanın gidişine bakınca günümüzdeki hızla 100-200 yıla öyle ya da böyle kıyamet kopar zaten... Denizlerin kurumasına falan gerek yok yok olmamıza...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    12 milyar yila kadar gunes kizil deve cokdan donusup dunyanin atmosferini ve okyanuslarini supurup uzaya sacmis olur. sonrasindada buyuk ihtimal tum dunyayi yutar. dunya yutulmamis olsa bile o sicaklik ve radyasyonda mikrobik seviyede bile yasam soz konusu olamaz.
    Onu Allah bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    İnsanlığın kendi kendini yok etmediğini varsayarsak. O zamana kadar bu tarz sorunlara çoktan çözüm bulunmuş olunur.
    Bana göre 1 milyar yıl bile bu tarz sorunlara çözümün bulunması için fazlasıyla yeterli bir süre. Ama şundan eminim ki o kadar fazla yol katedeceğiz ki artık şimdiki insan gibi bir insan olmayacak. Kendi kendimizi süper canlı yapıcaz. Bu sayede ilerleme ivmelenecek.
    Çok ilerde radyasyondu, güneşimizin genişlemesiydi filan gibisinden şeyler büyük olasılıkla dert olmayacaktır.

  • Biz göremeyeceğiz o kısmı rahatlatıyor insanı..

  • madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Cozum basit, diger gezegenlere, diger yildizlara yayilmak. Her turlu tehlikenin, her turlu musibetin cozumu bu. Evrende tek yasanabilir gezegen dunya degil. Gunes kizildev olana kadar insanlik bunu basaramadiysa yok olmayi hak ediyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 milyonuncu kuşak düşünsün bana ne?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    Onu Allah bilir.

    Alıntıları Göster
    her şeye böyle ilgili - ilgisiz şekilde Allah'ı karıştırıyorsunuz da sanki iyi bir şey yapıyorsunuz.

    Ve bu yazdığın bilme konusu yanlış.

    Allah bilmez

    Bilip bilmeme gibi kavramlar kula aittir.

    Allah OL deyince oldurandır. Allah'ın Ol dilemesi ise bilgiyi kapsamaz. Bizlerin bunu kavrayamaması sonucu böyle her şeyi bilir gibi bir algı ortaya çıkarmıştır.




  • dünyanın sahibi Allah !
    ne isterse onu yapar !
    tabi buna ego'larınız itiraz edecektir :)

  • Ohaa, daha bu sabah bu yer altı suları nereye gidiyor hepsi denize dökülüyor olamaz, alta gide gide hiç kaybolan olmuyor mu diye düşünmüştüm, başlığı görünce şok oldum. Aklımı mı okudunuz? Kimseye de açmamıştım konuyu...

  • Herkes elindeki çöpü yere atmasın yeter. Başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacak bunu yapınca zaten.

  • bence 2050 den sonra robotik gelişmeler işçi sınıfına ihtiyacı ortadan kaldırınca dünyanın godamanları dünya nufusunu 200-400 milyon seviyesine düşürecek ( ihtiyacı yoksa niye boşuna su hava gıda tüketip dünyayı kirleten parazitlere ihtiyaç olsun ki ) 1.2. dünya savaşını yok yere çıkaranlar hayli hayli bunu yaparlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: malifural

    bence 2050 den sonra robotik gelişmeler işçi sınıfına ihtiyacı ortadan kaldırınca dünyanın godamanları dünya nufusunu 200-400 milyon seviyesine düşürecek ( ihtiyacı yoksa niye boşuna su hava gıda tüketip dünyayı kirleten parazitlere ihtiyaç olsun ki ) 1.2. dünya savaşını yok yere çıkaranlar hayli hayli bunu yaparlar
    aynı düşüncedeyim. Robotik bilimini ve onu kullanacak yapay zekayı geliştirmek istemelerinde ki sebep bu zaten. Ancak sonrası daha kötü. Yapay zeka robot insanları beğenmeyi kalan insanları kendi yönetimine alırsa işte o zaman görürler nasıl bir hata yaptıklarını.
  • eyvah 12 milyar yıl sonra okyanuslar kuruyacak !!

  • google + microsoft + nvidya + intel gardaşlığı adına... 12 milyon yıla gerek yok... zaten denizlerimiz pislik ve mikroıtan geçilmiyor... yakında rengi değişmeye başlayınca birileri thanos' luk yapar ve savaş çıkartır... insanlığın yarısından çoğu ölür ve yeni dünya medenyetleri krulur... yıllardan beri yapılan bu değil mi... bizler sadece günlük gaete kadar haber okuyoruz.. dönüp tarihe baksanıza...

  • Eyvah!! 12 milyar yıl sonra ne yapacağız??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    10 milyonuncu kuşaktan bir birey olduğunu düşün hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.