Şimdi Ara

Apple'ın ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, rakiplerinden farklı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon üreticileri son dönemde üst segment cihazlarına, ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisini entegre ediyorlar. Pazara hakim olan birçok şirket bu teknolojiyi benimserken, Apple ise yine geriden gelmeyi tercih ediyor. Ancak bu teknolojiyi bir adım ileri götürmeyi planlayarak.
     

    Ekranın her yeri kullanılabilecek

    Patently Apple sitesinin haberine göre, Apple'ın ortaya çıkan yeni patenti, şirketin bu güne kadarki en iddialı planlarından biri olabilir. Şirket ultrasonik çözümler üreten rakiplerinin aksine, ekranın altına iğne deliği kameralar yerleştirmeyi planlıyor. Bu sayede de parmak tarama işlemi ekranın sadece bir bölümünde değil, neredeyse tümünde yapılabilecek.
    Bu da kullanıcıların parmaklarını ekranın herhangi bir yerine dokundurarak bu teknolojiyi kullanabilecekleri anlamına geliyor. Apple'ın sağlıkla ilgili geliştirdiği özellik ve teknolojileri düşünecek olursak, bu teknolojinin sağlık uygulamaları konusunda da kullanılabileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde şirketin geliştirdiği bu teknolojiyle ilgili yeni bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.
      







  • Hani parmak izi artık gereksizdi. Eskimiş teknolojiydi. Yüz tanıma daha güvenliydi

    Nereden nereye. Bir zamanlar teonolojiye yön veren firma şuan yıllarca geriden takip ediyor rakiplerini.

    Sonra yinede zam yapıp. Satışlar düştü diye ağlıyorlar.

    Amerikada da satışlarıda iyice düşerse trump yetişir. Apple hariç bütün telefon satışlarını abd de yasaklar.
    Bilmeyenler için şuraya yazalım;

    İlk parmak izi biyometrik sensörü bulunan telefon Apple değil. https://www.gsmarena.com/motorola_atrix-3709.php (Ocak 2011 de tanıtıldı. Bizzat kullandım. Parmak izi sensörü günün koşullarına göre çok başarılı idi. Apple Eylül 2013'te iPhone 5s'i tanıttı.)

    Yüz tanıma ile kilit açma ilk kez Apple tarafından icat edilmedi. https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_nexus_i9250-4219.php (Android 4.0 ile birlikte Face Unlock duyuruldu. Ekim 2011. Oldukça ilkeldi. Şimdiki sensörler ile kıyaslanmaz tabiki.)

    İlk çentikli ekrana sahip telefon ESsential Phone https://www.gsmarena.com/_essential_ph_1-8710.php (Sınırlı bir pazarda satışa sunulmuş olsa da ilk olduğu gerçeğini değiştirmiyor.)

    Hatta ilk dokunmatik ekranlı telefon da Apple tarafından üretilmedi.https://www.gsmarena.com/i_mate_pocket_pc-959.php (Piyasaya sürüldüğü dönemde kapasitif ekranlar henüz seri üretime girebilecek olgunlukta değildi. Daha öncesinde üretilmiş onlarca Palm OS modelleri de var.)

    Ancak kapasitif ekranlı tamamen dokunma ve kaydırma hareketleri ile kullanıma odaklı çok başarılı bir arayüze sahip telefon Apple tarafından rakiplerinden önce piyasaya sürülmüştür. Yepyeni bir anlayış getirmiştir.
    Yanlış bilgiler... Parmak izini ilk kullanan telefon 2004 yılında çıkan Pantech GI100'dir.https://www.gsmarena.com/pantech_gi100-806.php Ondan sonra parmak izi sensörüyle çıkan telefonlar hep o tekniği kullanıyordu. Apple ise 2013 yılında ilk kez kapasitif sensörlü TouchID'yi kullanarak sektöre yön vermiştir.

    Neyin icat edilmesinden bahsediliyor? Yüz tanıma zaten onca yıllardır olan bir teknoloji. Ayrıca o vesikalık fotoğrafla geçilebilen 2D yüz tanımayı adam yerine koymaya gerek bile yok. Apple yine 3D yüz geometrisiyle tanımayı kullanarak bir şeyin nasıl uygulanması gerektiğini gösterdi.

    İlk piyasaya çıkan(14 Ağustos 2017) çentikli ekrana sahip telefon Sharp Aquos S2'dir. Essential Phone 30 Mayıs'ta tanıtılıp, 17 Ağustos'ta piyasaya çıktı.

    Andy Rubin'in Essential'ın telefonu ilk sızdırma tarihi 27 Mart 2017. Çentik gözükmüyor, ama nihai ürün olduğu belli.https://twitter.com/Arubin/status/846396881668210688

    İlk çentik sızıntıları ise iPhone X'a ait.https://twitter.com/BenGeskin/status/853857224178925568 https://twitter.com/BenGeskin/status/857275119168884736

    Ama bu tweetlerden yıl önce 26 Mart 2016'da ünlü Apple sızdırıcısı Ming-Chi Kuo 2017'de çıkacak iPhone'un 5,8 inç OLED ekrana sahip olacağı, önü-arkası cam olacağı, yüz tanıma sensörüne sahip olduğu hakkında bilgiye sahip olmuş.https://www.macrumors.com/2016/03/26/kuo-iphone-2017-oled-curved-glass/

    Yani Apple 1-1,5 sene önceden piyasaya süreceği telefonun tasarımını kesinleştirmiş, piyasaya bile sızmış. Ne malum Essential veya Sharp'ın çentikli ekran bilgisine erişip daha önce kendileri tanıtıp piyasaya sürmeye çalışmadıkları. Bence çok olası bir durum. Apple'ın onuncu yıla özel çıkaracağı telefonu tanıtıma 5-6 ay kala Essential'dan görüp esinleneceğine inananlar vardır diye bilerek uzun tuttum.
    Apple’a teknolojiyi geriden takip ediyor diyenler, iPhone’a en benzeyen telefonu almak için can atıyor. Apple olmamış teknolojiyi getirip taşak geçmiyor en azından kullacısıyla ve getirdiği zaman tüm piyasanın değişmesine yön veriyor. Ha kötü mü oluyor bence hayır. Çinliler atak yaptıkça köşeye sıkışan Apple daha dolu dolu cihazlar çıkarmaya başladı. Haliyle elinde tuttuğun dandik telefondan daha pahalı satmaya başladı. Neden? Çünkü adamda eşsiz bir deneyim, bir servis ağı ve geri çağırma sistemi var. Yani sistem tıkır tıkır çalışıyor. Sen hala tiki telefonu de, kullanmasını bilenin elinde muhtemelen elindeki notebooktan çok daha işlevsel cihaz.
  • fiyatı 15 bin tl olduktan sonra parmagı bilmem neresinden okusa da farketmez. halimiz kötü... (iphone kullanıcısı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 19 Mayıs 2019; 18:7:8 >
  • Hani parmak izi artık gereksizdi. Eskimiş teknolojiydi. Yüz tanıma daha güvenliydi

    Nereden nereye. Bir zamanlar teonolojiye yön veren firma şuan yıllarca geriden takip ediyor rakiplerini.

    Sonra yinede zam yapıp. Satışlar düştü diye ağlıyorlar.

    Amerikada da satışlarıda iyice düşerse trump yetişir. Apple hariç bütün telefon satışlarını abd de yasaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunun yanına birde Face ID koyun bence. Zira ilk deneyimleriniz hep fiyasko.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 19 Mayıs 2019; 18:25:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın diğerlerinden farkı, her zaman yaptığı gibi bir teknolojiyi tam geliştirmeden piyasaya sunmuyor.

    Tabiki bu kusursuz bir firma olduğunu göstermez.

    İnşallah gelecek modellerde çerçeveli seçeneği olur, yoksa eski modelde takılı kalacağım. Kenarda çerçeve olmayınca zor tutuluyor.
  • Şimdiye kadarki en iyi parmak izi okuyu...afsgfh

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçin dalganızı. Ekrandan parmak izi okumada bir dünya sorun çıkartıyor telefonlar şu an. Hatta xiaominin bir telefonunda bütün parmak izleriyle açıldığından bahsetmişlerdi. Apple yaparsa bu şekilde tam oturaklı şekilde getirir diğerleri gibi ucuza kaçarak kullanıcıyı uğraştırmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada istediğiniz kadar b.k atın adamlar teknolojiye yön veriyor. İlk kez iPhone 5s’te parmak izi okuyucu kullandılar. Ondan sonra herkes koymaya başladı. Daha sonra çentikli ekran yaptılar. Herkes laf ediyor ama tüm firmaların çentikli ekranlı modelleri çıktı. Kulaklık girişini kaldırdılar. Çoğu telefonda artık kulaklık girişi yok. Yani istediğiniz kadar laf edin bu adamlar bu işi biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shade_boi -- 19 Mayıs 2019; 23:3:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samsung s10 pluslardaki gibi dandik ultrasonikmis neymis öyle olursa pes vallahi yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shade_boi

    Burada istediğiniz kadar b.k atın adamlar teknolojiye yön veriyor. İlk kez iPhone 5s’te parmak izi okuyucu kullandılar. Ondan sonra herkes koymaya başladı. Daha sonra çentikli ekran yaptılar. Herkes laf ediyor ama tüm firmaların çentikli ekranlı modelleri çıktı. Kulaklık girişini kaldırdılar. Çoğu telefonda artık kulaklık girişi yok. Yani istediğiniz kadar laf edin bu adamlar bu işi biliyor.
    yaa nebilmisdin ki tüm dünya cihazlari iphone yi kopyaliyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Geçin dalganızı. Ekrandan parmak izi okumada bir dünya sorun çıkartıyor telefonlar şu an. Hatta xiaominin bir telefonunda bütün parmak izleriyle açıldığından bahsetmişlerdi. Apple yaparsa bu şekilde tam oturaklı şekilde getirir diğerleri gibi ucuza kaçarak kullanıcıyı uğraştırmaz.
    yüz tanima 3D gibi güvenli yaparsa olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple’a teknolojiyi geriden takip ediyor diyenler, iPhone’a en benzeyen telefonu almak için can atıyor. Apple olmamış teknolojiyi getirip taşak geçmiyor en azından kullacısıyla ve getirdiği zaman tüm piyasanın değişmesine yön veriyor. Ha kötü mü oluyor bence hayır. Çinliler atak yaptıkça köşeye sıkışan Apple daha dolu dolu cihazlar çıkarmaya başladı. Haliyle elinde tuttuğun dandik telefondan daha pahalı satmaya başladı. Neden? Çünkü adamda eşsiz bir deneyim, bir servis ağı ve geri çağırma sistemi var. Yani sistem tıkır tıkır çalışıyor. Sen hala tiki telefonu de, kullanmasını bilenin elinde muhtemelen elindeki notebooktan çok daha işlevsel cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozakin70 -- 21 Mayıs 2019; 4:6:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herşeyin en iyisini yine apple yapıyor.

  • Öyle ya da böyle apple deneyimi hoşuma gidiyor, bu fiyatlara asla Türkiye’den almam ama artık yurtdışından da 3 yılda bir alacağız, onun da satması sıkıntı olacak. Yazıklar olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple Watch'un biyometrik güvenliği olmadığı için Apple Watch ekranında kullanılması olası.

    Apple-iPhone'u bir şekilde eleştireyim de gerisi önemli değil diyenler tabii ki olaya geniş çerçeveden bakamamış. Ha iPhone'a gelse de FaceID varken kullanacağımı sanmam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 19 Mayıs 2019; 19:58:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abi tek kelime ile ekrandaki kamera ile bizi izleyecekler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shade_boi S kullanıcısına yanıt
    Ufak bir düzeltme ilk kez 5s te parmak izi kullandı Apple

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Hocam ısırık elma severler yine gidecek lansmana tim cook ekrandan parmak izini anons ettiğinde efsunlanmış gibi çığlık atıp elleri patlayana kadar alkışlayacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaybe yine büyülendik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.