Şimdi Ara

Türksat 6A'nın çıkışı gecikecek, maliyeti artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tümüyle yerli ve milli kaynaklarla yapılacak TÜRKSAT 6A haberleşme uydusu projesinde son durum pek iç açıcı değil. Proje henüz tamamlanmamasına rağmen ödeneğin büyük bölümü harcandı ve teslim tarihinin ötelenmesi planlanıyor.

    Ödenek bitti

    Projenin tamamı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜBİTAK bütçelerinden 600 milyon TL ödenek ayrıldı. Bugün bu kaynağın neredeyse tamamı harcanmış durumda ancak projenin yüzde 60’a yakını tamamlandı. Habertürk’ün haberine göre 450-500 milyon TL daha ödenek talebi gündeme geldi. Bu talebin kabul edilmesi halinde ödemeyi yine Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması bekleniyor. Bu durumda, projenin maliyeti 1 milyar TL’yi aşacak.

    Proje yetişmedi

    TÜRKSAT 6A projesi 15 Aralık 2014 tarihinde başladı. 5 yılda tamamlanması gereken proje yetişmedi. “Bir defa ve son kez” olmak kaydıyla süre 2019 yılı Aralık ayından 2020 yılı Aralık ayına uzatıldı. Ancak görünen o ki proje yine yetişmeyecek. Sürenin bir yıl daha uzatılması yani 2021 yılı Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

    TÜRKSAT 6A uydusu, hazır olduğu takdirde 42 derece doğu yörüngesine fırlatılacak. Uydunun 18’i aktif 5’i yedek olmak üzere toplam 23 aktarcısı bulunacak ve toplam kütlesi 4 bin 300 kilogram ağırlığında olacak. Uydunun kullanım ömrü ise 16 yıl olacak.








  • 450 bin heykeli görüp kuduran , ilk heykel işini o çok sevdikleri Adnan Menderes in yaptığını bilmeyen, tarihçi diye umrecileri dolandırmış popcorn kadiri Okuyan, ülkeyi 480 milyar dolar borca sokup 2 trilyon dolar vergi toplamış ama hala yaptığı yolları köprüleri hazineden geçiş garantisi vererek halkı 20-30 yıl borçlu yapan,
    Şehide kelle terörist başına sayın diyen, bop esbaskani açılımcı haburcu megri megrici , Kendi yönettiği ülkenin askerine komplo kurduran , ele ele gezdiği hocasının ülkede kalkışma yaptığını eniştesin den ogrenen, MaviMarmara gemisinin hâkimi savcısı olup 60 milyon dolara davayi satan bana mı sordun diyen, Amerikalı papazı ' bu tende bu can dururken bu papaz gidemez ' diyip nasıl göndereceğini şaşıran, kendini rizk veren olarak görenin yandaşı saksakcisi sende hoşgeldin.
  • TRT vergisinin yetmemesi üzerine Atv vergisi, Star Tv vergisi, Show Tv vergisi...

  • Yerli olunca tecrübesizliğin sonucu böyle aşırı pahalıya patlayabiliyor ne yazık ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriyelilere verilen parayı buralara harcasınlar canımı yesinler.
  • valla saray maray yapılacağına birileri uydu yapmaya çalışsın ülkemde. ben acımam 1 milyarmış 2 milyarmış

  • gun kullanıcısına yanıt
    Plansız, programsız hızlıca hızlıca hızlıca diye baskı geliyordur tepeden. Ondan sonra da böyle bir dengesizlik oluyordur.

  • https://onedio.com/haber/2019-butce-plani-diyanet-bakanliklari-5-e-katladi-844020

    Diyanet'e,vakıflara,derneklere,bankamatik çalışanlara,mültecilere vs bütçe var önemli halkı ilgilendiren ne varsa bütçe yok.

    Herşey güzel olacak neyseki çok yakındır bu böyle sürmez.
  • Suriyelilere harcanan 35 milyar dolar ile 35.000 tane Türksat 6a yapilabilirdi mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_KniGHT_ -- 18 Mayıs 2019; 21:30:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1dolar bin lira olsa olurdu dediğiniz evet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışında uydu yaptırsak 300 400 milyon euroyu bulurdu 1 milyar yine iyi bir rakam. Tabi birde makam araçlarına saraylara vakıflara harcanan paralarla aya üs kurardık galiba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsterse 10 milyon lira olsun ama bizim olsun. Bu projenin ek maaliyetini ufak tasarruflarla fazlasıyla çıkarabiliriz ama tasarruf yapmak için ibre yukarıdakilere dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 18 Mayıs 2019; 21:39:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uydunun yapıldığı yer ve uydunun 600Milyon TL harcanarak yapılmış kısmını görebiliyor muyuz? Hayır. Uydu fırlatılırken canlı seyredebiliyor musuz? hayır cunku y.dışından fırlatılıyor. Cunku bu şey gerçekte hiç yok. TV yayınları atmosferden yansıtılarak iletiliyor ki o yüzden kapalı yağmurlu havada standart çanak anten kullananların sinyal ve görüntü kolaylıkla bozuluyor cunku kalın bulutlar yansıtmayı bozuyor. birileri yapmaya çalışsın dediğiniz uydunun kısa özeti budur.
  • Tabi burada bütçe yükselişinin tek sebebi teknik sorunlar değil. Burada döviz kuru da etkili. İlk kez girişilen böyle bir işte ciddi yabancı parça olacaktır. Proje'nin başlangıç bütçesindeki kur ile başlangıç bütçesini kıyasladığınızda çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Proje başlangıcındaki 2014 yılındaki ortalama dolar kuru 2,19 TL. Yani o yıllardaki 600 milyon tl yaklaşık 273 milyon dolar yapıyor. Şimdi 500 milyon ek bütçe 83 küsür milyon dolar yapıyor. Yani proje maliyeti çok yükselmiyor. Proje maliyetine dolar üzerinden bakmamızın sebebi dünyada her ülkede bu tarz proje maliyetleri dolar üzerinden dönüyor. (Tabi başlangıçtaki 600 milyon liranın tamamı aynı yıl verilmiyor onu örnek vermek için hesapladık. )

  • quote:

    Bugün bu kaynağın neredeyse tamamı harcanmış durumda ancak projenin yüzde 60’a yakını tamamlandı.


    görünüşe bakılırsa en azından gerçekten bizimkilerin yaptığını biliyoruz
  • secım olmayınca olumsuz haber mı yapıyonuz
  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    2014 - 2018 arasındaki koskoca 4 yılda bitirilemeyen şeyi dolar kuru olmasa başka bir şey vuracaktı zaten, bir roket üstünde de bir anten; 2014'te 600 Milyon TL bütçe ile bunu 4 senede yapamayan kişilere devlet kasasından 450 Milyon daha verilmesi, beceriksizliğe prim vermek demektir. Ancak başka bişey daha var: Uydu denilen şeyin kendisi gerçek değil. Fırlatma, yörüngeye girme vs. hepsi kandırmaca. Tüm TV yayınları atmosferin üst katmanlarından sinyal yanstılıarak iletiliyor, nitekim o yüzden kalın yağmur bulutlarıyla görüntü sinyal kolaylıkla gidiyor. Yani çifte kandırılıyoruz ve siz bu çifte kandırılmayı makul göstermeye ve savunmaya çalışıyorsunuz.
  • 2014 yılında dolar kuru şimdi nerede. Normal bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oo ülkemin yerli olimpos torunları yorumlar da akmaya başlamış.. Hadi yine iyisiniz.. Saldırın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışına yaptırılan camilerin maliyeti neredeyse ihtiyaç duyulan ödenek kadar.. Insani zorla isyan ettirecekler!

  • Bütçeyi; büyük ölçüde makam aracı, seyahat, konaklama, harcırah gibi yerlerde harcamamışlardır umarım.



    Ne kadar harcamak gerekiyorsa harcayıp, ortaya ürün koysunlar, bugün maliyeti yüksek olabilir ama geleceğe bilgi birikimi olarak miras kalır vatana millete.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.