Şimdi Ara

Bilgisayarıma İnternet'ten girenleri tespit etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanırım birisi bilgisayarıma girmiş; Trojan’ı tesbit ettim ve IP numarasını aldım. Fakat birkaç yerden bu IP numarasını araştırdığımda hep bağlandığı İSS’nin adresleri çıkıyor. Ben İSS’yi aramadım, çünkü benim bilgisayarıma giren (iki üç adet güçlü ve güncel koruma programım olmasına rağmen) kişi çok rahatlıkla başkasının şifreleri ile girebiliyordur.
    Benim de sorum burada başlıyor.Varsayalım benim veya bir başkasının şifreleri ile girsin, bu arkadaş herhangi bir suç işlerse (ki benim bilgisayarıma girmesi de bir suçtur!) ISS bana veya çaldığı kişiye ait olan ISS aboneliğinden beni veya başkasını suçlu duruma düşürür mü?
    Veya başkasının şifreleri de olsa (Telefon numarası veya bilgisayar adından) kendisi yakalanır mı? Ayrıca bu kişi bir IP saklama (spoof veya finger gibi -Bu gibi terimlere sağolsun şu chat’lerden alıştık !) yaparsa benim tesbit ettiğim IP numarası sahte veya başkasına ait olabilir mi?

    Yanıt
    Bilgisayarınıza giren kişinin sizin bilgisayarınız üzerinden yapabileceği işlemler sınırlı olduğundan, sizi suçlu duruma düşürecek bir suç işleyebilmesi zor. Ancak bazı Trojan’larda bulunan Proxy sunucu özelliği sayesinde sizin bilgisayarınız üzerinden bir takım zararlı faaliyetler gerçekleştirebilir. Bu tür bir kullanıcının IP numarasından hangi İnternet Servis sağlayıcıyı kullandığını tespit ederek, gerekirse hakkında şikayette bulunabilirsiniz.

    Çoğu İSS IP numaraları ve bunların atandığı telefon numaralarını kaydettiğinden ciddi bir suçlama olması durumunda kötü niyetli kullanıcının kimliğinin tesbiti mümkündür. Sizin tespit etmiş olduğunuz IP numarası dinamik yani değişken bir IP numarası olduğundan bu numarayı kaydettiğiniz tarih ve saat de çok önemlidir.

    Bu arada bu tip işlemler için kullanımı çok elverişli olan İnternet kafeler veya benzeri halka açık bilgisayarlardan ise kötü niyetli kullanıcıların tespit edilebilmesi hemen hemen imkansızdır.







  • ya makınene gıren adam dıall up usersa ip si dınamıktır sıttım sene bulamazlar...
    <img src='http://funkstar.8m.com/ksk.gif ' border=0> <b><font color=green>KARŞI</font id=green><font color=red>YAKA</font id=red></b>
  • Servis sağlayıcıya söylersen nasıl bulmez lem?İnternet giriş-çıkışların ordan ...
  • ordada her servis sağlayıcıda babanın işyeri değil :) öyle istiyince vermezler

    Amaçsız yaşıyacaksan öl daha iyi...
    Northerner
    <img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • Çoğu İSS IP numaraları ve bunların atandığı telefon numaralarını kaydettiğinden ciddi bir suçlama olması durumunda kötü niyetli kullanıcının kimliğinin tesbiti mümkündür. Sizin tespit etmiş olduğunuz IP numarası dinamik yani değişken bir IP numarası olduğundan bu numarayı kaydettiğiniz tarih ve saat de çok önemlidir.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Nbrs???
  • hehe adamlar senı dırekt bulamaz neden?
    cunku dusun hattın analog ıse adam ıstedıgı kadar senın gırısını kaydetsın ve bı calıntı sıfreyle gır yahut telefonun numarası gızlı olsun yada hadı normal olsun kaydetseler bıle senı bulamazlar burdakı egenetten bılıorum az kurcalamadım uheuhe :)
    <img src='http://funkstar.8m.com/ksk.gif ' border=0> <b><font color=green>KARŞI</font id=green><font color=red>YAKA</font id=red></b>
  • çalıntı şifre olsa bile ip adres var..hehe biliyon daha geçen ay çıkan sistemi ben yazmıştım Haber Görüşlerine orayada biraz baksanız...<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>Neyse geçen ay çıkan bir sistem herşeyi açıkca gösterebiliyor,Tel No su Gizli bile olsa..,İp adresi,Ve adresini ama bende zannetmiyorum ki bunu ISS ler ciddiye alcaklar..Onun için bizde Hackerlık yapıyoruz işte<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>En iyiside Bu..
  • Normalde rahatlıkla bulunabilir ama kimse bununla ilgilenmez dünyada o kadar HACK olayları gerçekleşiyorki kimse tınlamaz ama ilgilenen olursa mutlaka bulurlar ama zannediyorumki bu olay PTT'de takılır çünkü burası TÜRKİYE

    ADMİNİSTRATOR
  • bence bulamazlar bu arada artık ptt degıl turk telekom :)

    <img src='http://funkstar.8m.com/ksk.gif ' border=0> <b><font color=green>KARŞI</font id=green><font color=red>YAKA</font id=red></b>
  • savcılıktan suç duyurusu yapmadan 3.şahıslara bilgi verilmediği söyleniyor.buna rağmen arkadaşımın şifresiyle başka birisi bağlanıyordu telefon açtık sorduk e-kolay'a kim bağlanıyo diye bize telefon numarasını verdi.ISS olarak kendilerinin bu durumdan herhangi bir zararları olmadığını da ekledi.yani sen işini son kullanıcıyla halledeceksin.senin adına o şifreden suç işlenirse kaçarı yok direk sana gelecekler.bu da dezavantaj tabi.

    Don't just get onto the Internet.Get into it!
  • yani suçsuzsun ama sana dalacaklar...

    <img src='http://funkstar.8m.com/ksk.gif ' border=0> <b><font color=green>KARŞI</font id=green><font color=red>YAKA</font id=red></b>
  • ne dava açcan boşver ya
  • hehehe olum ne dava açacağına kadar git sende onun makinasını bir güzel hackle:))
  • Alex değil Aleks
  • muz
  • yuh
  • Hort hort hort hort doyamadııım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.