Şimdi Ara

Sony ile Microsoft Bulut Oyunculuk ve İçerik Streaming Çözümleri için Ortaklıklarını Duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Sony Corporation ile Microsoft "eğlence platformlarında ve yapay zeka çözümlerinde müşteri deneyimlerini geliştirmek ve bu konularda yeni inovasyonlar" yapmak için ortaklıklarını duyurdu.

    İki şirket "kendi oyun ve içerik streaming servislerini desteklemek için Microsoft Azure'ın gelecekteki bulut çözümlerinin geliştirilmesi" üzerinde ve "Sony'nin oyun ve içerik streaming servisleri için mevcut Microsoft Azure veri merkezi tabanlı çözümlerin kullanımı" üzerinde birlikte çalışacak. Şirketler "dünya çapındaki müşteriler için daha gelişmiş eğlence deneyimleri sunmayı ve içerik yaratıcıları için daha iyi gelişen platformlar kurmayı" hedefliyor. 








  • Stream oyunculuğu gelecek olarak görüyorlar ve pazara başka bir oyuncunun girmesini engellemek istiyorlar gibi, Google'ın Stadia'yı pazarda büyümesini engellemek için kartelleşme olarak mı anlamımız gerekiyor? Hayırlısı olsun diyelim, bundan sonra Microsoft ve Sony paslaşacaklar.
  • siz buralarda psci xboxcı diye ayrılıp birbirinizi yerken bu şirketler kol kola anlaşma yapıyor. konsolcu pcci ocu bucu kavgalarına girenler oturup düşünsün ne kadar saçmaladıklarını

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Aynı tuttuğunuz takimın size bir fayda getirmemesi gibi futbolcuların ceplerini doldursurmak gibi bir olay bu
  • Bu haber cok cok onemli bir gelisme.Iki sirketin Ceolari bir araya gelip anlasmis.Gelecekte muhtemelen 9. Nesil son fiziksel konsollar olacak.Sonrasi ise cloud streaminge kalacak.Gelecekte ozel oyun vs ninde komple ortadan kalkacagini dusunuyorum.Donanimlardan degil her sisteme cikacak,daha genis kitlelere ulasacak yazilimlardan(oyunlardan yani) cok kar elde etmek daha olasi.Bir ulke butcesine denk gelen cirolari olan sirketler fanatik kitlelerin urettigi sig zihniyetle yonetilemez zaten.Belki bu ikisi gelecekte tek bir streaming servisiyle butun oyunlarini ayni cati altinda yayinlayacak cok seylere gebe bir anlasma bu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş internete,sunuculara gelince Sony Microsoft ile yarışamaz. Doğal olarak işbirliğine gitmişler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gypaetus

    siz buralarda psci xboxcı diye ayrılıp birbirinizi yerken bu şirketler kol kola anlaşma yapıyor. konsolcu pcci ocu bucu kavgalarına girenler oturup düşünsün ne kadar saçmaladıklarını
    Şimdide alayına Google Stadia'cı olurlar
  • Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.
  • Artık stadia fanboyu yum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.


    Yani Diğer oyunlar uçmayacak..
  • Adamlar Google stadia karşı birleşti... Yalnız Microsoft sunucu tarafında Google i hoplatır. İnşallah güzel bi rekabet olur ve işimize yarar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    Adamlar Google stadia karşı birleşti... Yalnız Microsoft sunucu tarafında Google i hoplatır. İnşallah güzel bi rekabet olur ve işimize yarar.
    Kesinlikle kardeşim, yabancı forumlarda Stadia ve Amazon'un muhtemel stream oyun servisine karşı MS ve Sony birleşti deniyor. Bence bu iki büyük dev güzel işlere imza atarlar, ben ok diyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.</blockquote>

    Yani Diğer oyunlar uçmayacak..


    Çocukları pistten alalım lütfen.
  • Google Stadia'ya karşı Konsolcuların birleşmesi. Stadia gerçekten tutar ise bu iki konsol üreticisinin elinde konsolları patlayacak bunları bal gibi biliyorlar. Zaten yıllarca bu tür bulut tabanlı oyun sistemi geliştiricilerinin projelerini satın alıp saman altı yapan firmalar artık soyacak ve söğüşleyecek oyuncu bulmakta zorluk çekeceğinin farkında. Gelecekte oyun eğlence kültürü ile artık sadece zengin ergenlerin değil genel her tür insanın oynayabileceği bir sisteme geçiyor geçmeli de zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 18 Mayıs 2019; 9:2:25 >
  • Bakıyorum hemen taraf belirlenmiş,
    düşmanlar seçilmiş, saflar sıklaşmış.
    Babalar sanki Google'dan garanti almış,
    Sundar bu arkadaşları aramış;
    "Çocuklar siz merak etmeyin sistem ucuz olacak,
    hepiniz ihya edecem, bedava bile dağıtabiliriz" demiş.
    Oysa Google fiyatlandırmayı açıklamadı bile.
    Oyunu ayrı satıp, Stadia için ayrı hizmet bedeli isteme durumu bile var.
    Bugün "Google babamız" diye bağıran güruh o gün ne diyecek duymak isterim.

    Öte yandan, bana göre ortada daha ürün bile yok.
    Hadi varsayalım ki 1080p stabil(4K demiyorum bak) oynayabiliyorsun diyelim,
    Gecikme ne olacak?
    APEX vb. rekabetçi oyun oynayabilecek misin?
    Geçtim APEX'i, Fortnite'ı, Sekiro oynayabilecek misin?
    Milisaniyelik gecikmelerin, monitör tazeleme hızlarının bile etkili olduğu oyunlarda ne olacak?
    İşlerse ne ala, rekabet iyidir ama unutmamak lazım,
    Google'ın çöpe attığı projelerin listesini yapsak,
    Koca bir A4 sayfasını kaplar.

    O yüzden, daha saf seçmenin anlamı yok.
    Xbox One X bile 4-5 yıl götürür,

    Not:Bu söylediklerim ABD ve/veya EU için geçerli,
    Bizim gibi internet altyapısı yetersiz bölgeler zaten hayal bile kurmasın.
    Yani biz ancak izleriz, o yüzden ateşlenmenin hiiiç alemi yok.




  • Bu streaming servisi dışına taşar, benzer oyun yayımcılığı hizmetine dönüşür ve Sony daha fazla MS'a benzerse, Sony'nin gözümde bittiği gün olur. Ben Sony'yi tüm dünyayı saran multiplayer çılgınlığından farklı bir politika izlediği, kaliteli single player özel oyunları için tercih ediyordum. Önümüzdeki nesil MS tarzı oyunlara yönelirlerse Sony ile ilgili görüşlerim 180 derece tersine döner, açık ve net...
  • Biz yıllarca birbirimizi yiyelim ps mi xbox mı diye adamlar baktılar piyasada tutunamayacaklar hemen ortaklık kurmuşlar ah ulan rekabet sen nelere kadirsin google stadia'nın gelişi gözlerini fazla korkuttu anlaşılan
    Stadia'yı tr de nasıl ve ne şekilde kullanırız orasını bilemem ama Chrome'dan internet olmadığında ki dinazor oyunu açar gibi internet ile ac odyssey açacaksın hayali güzel ama tr nin interneti buna ne kadar izin verir orası muallak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.