Şimdi Ara

Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi
    Asus Zenfone 6 an itibariyle tanıtıldı. İspanya’nın Valencia şehrinde düzenlenen etkinlik ile cihazı her açıdan görme şansı yakalamış olduk. Özellikle arkadan öne doğru dönen kamera mekanizması oldukça ilginç.

    Tasarım ve Ekran


    Asus Zenfone 6, çerçevesiz ve çentiksiz ekranıyla ön taraftan bakıldığında oldukça şık duruyor. 6.4 inç, 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın sadece alt tarafında bir miktar çene çerçevesi var. Yüzde 92 ekran gövde oranı ve 600 nit parlaklık sunuluyor. Ön yüzün korunmasından Gorilla Glass 6 sorumlu. Arka tarafa geçtiğimizde bu tasarıma imkan tanıyan otomatik açılan kamera paketini görüyoruz. Kameralar öne doğru dönebilen mekanizmaya sahip. Böylece diğer firmaların kullandığı; kızaklı yapı, deliklik ekran ve açılır kapanır mekanizma gibi çözümler kenara atılıp, farklı bir anlayış benimsenmiş. Aslında Samsung Galaxy A80 modelinin kamera kullanımı Zenfone 6’ya benzer. Ancak Galaxy A80 hem kızaklı hem de döner kameralı yapıdaydı. Zenfone 6 da ise kamera ayrı bir parçayla üst taraftan dönüyor.


    Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi

    Bu ilginç kamera çözümünü bir kenara bıraktığımızda arka tarafta kavisli kapak üzerine konumlandırılmış parmak izi sensörü ve Asus logosundan başka bir şey göremiyoruz. Kullanıcıları üzebilecek tek nokta rakiplerde bulunan ekrandan parmak izi okuma özelliğinin Asus Zenfone 6’da olmaması.


    Performans ve Batarya


    Android amiral gemisi dendiğinde ilk akla gelen Snapdragon 855 yonga seti Zenfone 6 modelinin de temelini oluşturuyor. Adreno 640 grafik birimiyle gelen bu yonga setine 6 GB RAM ve 64 GB depolama (UFS 2.1) eşlik ediyor. Tabii ki isteğinize göre en üst konfigürasyon olan 8 GB RAM ve 256 GB depolamalı modeli tercih edebilirsiniz.


    Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi

    Tüm bu paket 5000 mAh boyutundaki bataryayla besleniyor. Devasa boyuttaki bataryaya ek olarak ekranın Full HD+ olması düşünüldüğünde, kullanıcıların pil ömrü konusunda tatmin olacağı şimdiden belli. Ayrıca Quick Charge 4.0 hızlı şarj desteği de mevcut.


    Kamera ve diğer özellikler


    Asus Zenfone 6 çift kamera paketi ile geliyor. Ana kamera sensörü 48 MP çözünürlüğünde ve f/1.79 diyafram açıklığı sunuyor. Yardımcı kamera ise 123 derece ultra geniş açı fotoğraf çeken 13 MP sensör. Lazer otofokus destekli öne doğru dönen mekanizması sayesinde, çift arka kameranızı ön kameraymış gibi kullanabiliyorsunuz. Özellikle özçekim severler ve vlogerlar arka kamerayı ön kamera olarak kullanabilmekten oldukça memnun kalacaktır. Etkinlik sırasında yapay zeka özellikleri ve gece modu seçeneğinin de üstünde duruldu.


    Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi
    Video tarafında 4K 60 FPS çekim imkanı bulunuyor. Elektronik görüntü sabitleme (EIS) de titreme ve sallanmaları engelleme görevinde. Ayrıca dönen kameranın bir artısı olarak, kamera bölümü 90 derece açıkken fotoğraf veya video çekmeniz mümkün. Hatta ses açma kapa tuşları ile istediğiniz derecede de döndürebilirsiniz. Böylece kamera paketi eğlenceli özellikler kazanıyor. Son olarak mekanizmanın 100.000 kere test ediliğini ve düştüğünü anladığı an otomatik kapandığını belirtelim.

    Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi

    Cihazın kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik önemli detayları da var. Mesela amiral gemi modellerden tek tek çıkarılan 3.5 mm kulaklık girişi yerini koruyor. MicroSD hafıza kartı desteği, NFC, Bluetooth 5.0, stereo hoparlör, Google Asistan’ı uyandırabileceğiniz “Smart Key” gibi özellikler de mevcut. Smart Key'i farklı görevler için programlayabiliyorsunuz. Çift SIM destekli cihazın üç kart bölgesi var. Yani microSD hafıza kartı takmak için ikinci SIM’den vazgeçmeye gerek kalmayacak.


    Fiyatlandırma ve renk seçenekleri


    Asus Zenfone 6 siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip. Fiyatları ise RAM ve depolama kapasitesi tercihinize göre değişiyor. Başlangıç modeli olan 6 GB RAM + 64 GB depolamalı versiyon 499 Euro fiyat etiketiyle geliyor.  Ek olarak 6 GB RAM + 128 GB depolama için 559 Euro ve 8 GB RAM + 256 GB depolama için 599 Euro fiyat belirlendi. Satışlarına 25 Mayıs tarihinde başlanıyor.


    Asus Zenfone 6 tanıtıldı: Dönen kameralı amiral gemisi

    Asus Zenfone 6 özellikleri



    • Ekran: 6.4 inç, 2340 x 1080 (Full HD+) ekran

    • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855

    • Boyut ve ağırlık: 159.1×75.4×9.2 mm, 190 gram

    • RAM: 6 GB / 8 GB

    • Arka kamera: 48 MP + 13 MP

    • Ön kamera: Arka kamerayla aynı

    • Depolama: 64 GB / 128 GB / 256 GB

    • Batarya: 5000 mAh

    • İşletim sistemi: Android 9 Pie (ZenUI 6)

    • Diğer:  Parmak izi (arkadan), 3.5 mm kulaklık girişi, microSD hafıza kartı desteği, kablosuz şarj








  • Yenilik yeniliktir, bu tarzı deneyecek diğer firmalarla dönen kameralar yıllar içinde oturacaktır. Samsung gibi delikli, diğer markalar gibi çentikli, xiaomi gibi kızaklı telefonlar yerine başka bir şey denemişler. Başarılı olur mu olmaz mı zaman gösterir sonuçta "tasarım". Ama telefonun içeriğine laf edenin ağzı yüzü yamulsun. 5000mah batarya, snapdragon 855, 6/8 gb ram, 128/256 gb depolama. Benim gibi telefondaki 100 fotodan 3ü selfie olan biri için biçilmiş kaftan bu cihaz ayda 3 kere dönderirim anca :)
    Valla 1 yıldır asus zenfone 5 z kullanıyorum, daha önce lg, xiaomi ve samsung ağırlıklı akıllı telefonlar kullandım, samsung galaxy s4 ten sonra en çok memnun kaldığım cep telefonu oldu.

    ASUS son 2 senedir harika işler yapıyor mobil pazarda, oyuncu bilgisayarları ve bileşenlerindeki kalite ve tecrübesini tüm gücüyle cep telefonlarına aktarmayı başarıyor gibi görünüyor.
    bence güzel olmuş kendince avantajları var fiyatta kötü değil buyrun incelemesi;
  • Bence güzel telefon olmuş, fiyatıda makul olup, 3500ü geçmez ise güzel iş yapabilir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya. O mekanizma bozulur bir süre sonra. Beğenmedim ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yenilik yeniliktir, bu tarzı deneyecek diğer firmalarla dönen kameralar yıllar içinde oturacaktır. Samsung gibi delikli, diğer markalar gibi çentikli, xiaomi gibi kızaklı telefonlar yerine başka bir şey denemişler. Başarılı olur mu olmaz mı zaman gösterir sonuçta "tasarım". Ama telefonun içeriğine laf edenin ağzı yüzü yamulsun. 5000mah batarya, snapdragon 855, 6/8 gb ram, 128/256 gb depolama. Benim gibi telefondaki 100 fotodan 3ü selfie olan biri için biçilmiş kaftan bu cihaz ayda 3 kere dönderirim anca :)

  • 2 tarafı tam gören bir sabit ve sağlam anlamında çok basit bir çözüm var
    ama bunu söylesem firma zengin olur bana 5 kuruş faydası olmaz !

  • Şaka mı? 500 euro demek en az 5000 liradan gelecek demek. 650 euroluk s10e bile %25 ötv ile 5000 liralara satılıyor. Ayrıca artık tr şartlarında 3500 e amiral gemiyi bırak orta segment anca alırsın. 300 euroluk galaxy a50 mesela ötv artışını görmemesine rağmen 2850 den gelmişti. 500 euro %50 ötv %18 kdv si sonra onunda %10 trt si alındığında 5000 den aşağı gelmesi zor.


    @astegon
    Adamlar 100 bin kere test etmiş, senden hiç böyle saçm bir yorum beklemezdim Sadece ön kamerayı kullanacağın zaman mekanizma çalışacak. Ön kamerayı bir yerde selfie çekerken falan kullanıyorsun genelde arka kamerayı kullanıyorsun. 500 euroya gayet iyi olmuş ama kamerada ois yoksa çok büyük hata yapmışlar demektir.

    6/64 olana talibim umarım tr ye gelir. Mi 9 a 5000 vereceğime zenfone 6 ya veririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Mayıs 2019; 22:8:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aslında oneplus 7 pronun hiç de öyle forumda abartıldığı kadar yüksek fiyata gelmemiş olduğunu gördük. bunun 128 gb versiyonu 560 euro o da en az 650 dolar. op 7 pro nun da 128 lik versiyonu 10-20 dolar daha fazlaydı ki arkada3 önde tek kamera vardı yani toplamda 4 kameranın maliyetini ekrandan parmak izinin, 90 hz ekranın, 2 k ekranın maliyetini vs düşündüğümüzde zenfone 6 dan kat kat tercih edilebilir olmuş. ama bu da çok sağlam cihaz tabii.
  • Kamera altı çok çabuk toz, pislik toplanır. Güzel ama maalesef kullanışsız. Yakında drone misali mekanizmadan çıkıp cisimlerin yanına kadar gidip fotoğraf çekilecek, sonra yerine oturtulacak kamera yaparlar herhalde.
    Bu tür yeni özellikler bence öncelikle düşük modellerle denenip daha sonra amiral gemisi modellerde denenmesi gerek.
    Şimdi benim aklımda olan tek şey bu özelliğin ne gibi kronik sorunlar getirdiği..
  • 90 derece "sapık kamerası" da varmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk piyasasında 100 bin az usta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence güzel olmuş kendince avantajları var fiyatta kötü değil buyrun incelemesi;

  • 0.8mm ise güzel telefon olur. sanırım kızıl ötesi yok ois neden yok anlamış değilim benim lg g3 telefonumda bile var. Cihaz çok yenilikci. Diğerleri gibi azıcık performans ekle yeni model yap mantığı değil. Bence mikrofon cihazın üst bölümünde olmalı, Diyelim telefonu koyduk 90 derece çekim yapıyor ama mikrofon arkada kalır. Ar desteği umarım vardır önemli bir teknoloji. Renk seçenekleri az ama 2 renk de güzel. 599 euro şuan 4000 muhtemelen s10e ile aynı fiyat olur. Sese duyarlı programlar yazsak kamera çalışsa 90 dereceye geçip efsane olur. Ama bunun için diyazramı 1.5 ve monocrom sensörlü olmalıydı. Döner kamera sistemi tutar bence. Bunun öncü markası olan Asus'u tebrik ederim.

  • phoenixae P kullanıcısına yanıt
    Ooooo baya baya slider gibi çalışıyor Muhteşem olmuş be :)
  • s10e tanıtıldığı fiyat 700 euro'ydu googleye s10e release price yaz görürsün. şuan s10e fiyatı bile 4.300tl bu cihaz da zamanla fiyatı düşer aynı fiyat olur.

  • renega kullanıcısına yanıt
    500 euro 3350 lira, %50 ötv ekle 5025 lira, %18 kdv koy 5930 lira, %10 trt payı ekle 6500 lira. Yani 5000 den aşağı gelmesi zor :) Zenfone 5z bile geçen sene 3700 den gelmişti.

    S10e geldiğinde ötv %25 ti ve samsung tr ye özel fiyatlandırma yapıyor. 300 euroluk mi 9 se 4000, 500 euroluk oppo reno 5000 den geldi. Zenfone 6 da 5000 liradan gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Mayıs 2019; 22:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Çift SIM destekli cihazın üç kart bölgesi var" bu doğru değil kutu açılış videoları geldi 2 kart girişi var biri sim kart yada sd kart olarak değişen kullanıma sahip 3 değil yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: renega

    "Çift SIM destekli cihazın üç kart bölgesi var" bu doğru değil kutu açılış videoları geldi 2 kart girişi var biri sim kart yada sd kart olarak değişen kullanıma sahip 3 değil yani.
    Merhaba,
    Mesajınızı görünce tekrar birkaç kaynaktan kontrol ettim ama üçlü gözüküyor. Kaynağınızı atabilirseniz ona da bakabilirim.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 1 yıldır asus zenfone 5 z kullanıyorum, daha önce lg, xiaomi ve samsung ağırlıklı akıllı telefonlar kullandım, samsung galaxy s4 ten sonra en çok memnun kaldığım cep telefonu oldu.

    ASUS son 2 senedir harika işler yapıyor mobil pazarda, oyuncu bilgisayarları ve bileşenlerindeki kalite ve tecrübesini tüm gücüyle cep telefonlarına aktarmayı başarıyor gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • renega kullanıcısına yanıt
    Bir SD kart, iki sim kart girişi var.

  • Tam F/P cihaz olmuş. Fakat burada vergi vs. derken 5-6k çok rahat olur malesef. Keşke euro ve vergiler hafiflese de alabilsek.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.