Şimdi Ara

Jeff Bezos yeni hedefini açıkladı: 'Ay'a insan taşıyacağız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jeff Bezos yeni hedefini açıkladı: 'Ay'a insan taşıyacağız'
    Jeff Bezos'un popüler uzay şirketi Blue Origin, yeni hedefini Ay'a insan taşımak olarak belirledi. Dün (9 Mayıs) önemli bir basın toplantısı düzenleyen şirket, "Blue Moon" isimli uzay aracını ilk kez ortaya çıkardı. Dev bir iniş aracı olan Blue Moon, Ay'a astronot ve yük taşıma amacıyla kullanılacak.

    Basın toplantısında tanıtımı gerçekleştiren Jeff Bezos, Blue Moon'un tam 6,5 tona kadar ağır yükü Ay yüzeyine yumuşak bir şekilde indirebileceğini söyledi. Bezos'un kullandığı ifadelere göre Blue Moon, aynı anda 4 farklı gözlem aracını Ay'a indirebilecek. Bu şekilde Ay'daki keşif ve kolonileşme çalışmalarının hızlandırılabileceği söyleniyor.


    Blue Moon'un en enteresan noktalarından birisi ise kullandığı yakıt çeşiti olmuş. Jeff Bezos, uzay aracının tamamıyla sıvı hidrojen ve sıvı oksijenden gücünü alacağını söyledi. Ay'ın keşfi süreci için bu konunun öneminden bahseden Bezos,"Ay'ın kutup bölgelerinde yoğun su kütlelerinin olduğunu bugün net bir şekilde biliyoruz. Buralardaki su buzlarından hidrojen çıkarıp Blue Moon'un yakıt deposunu tekrar tekrar doldurabileceğiz." ifadelerini kullandı.

    Blue Moon uzay aracının 2024 itibarıyla Ay'a insan taşımak için hazır hale geleceği belirtiliyor. Bildiğiniz gibi Amerikan uzay ajansı NASA'nında aynı şekilde 2024 yılında Ay'a geri dönme hedefi var. Blue Moon'un bu anlamda NASA tarafından da kullanılabileceği düşünülüyor ancak Jeff Bezos bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

    Jeff Bezos yeni hedefini açıkladı: 'Ay'a insan taşıyacağız'
    Blue Moon, şirketin yeni nesil devasa roketi New Glenn ile birlikte uzaya gönderilebilecek. Şu anda geliştirme sürecinde bulunan New Glenn'in 2021 yılı gibi ilk test uçuşlarına başlaması bekleniyor. Falcon 9'un iki katı gücünde itici kuvvete sahip olan New Glenn, geçtiğimiz yıl ABD Hava Kuvvetleri'nden tam 500 milyon dolarlık yatırım almıştı.

    Ayrıca Bkz.Jeff Bezos: "Güneş Sistemi'nde 1 trilyon insan yaşayacak"
    Jeff Bezos, dünkü basın toplantısında ayrıca uzun vadeli uzay hedeflerinden de bahsetti. Daha önce kullandığı "Güneş Sistemi'nde 1 trilyon insan yaşayacak" söylemini yineleyen ünlü milyarder, bilim kurgu filmlerindeki "O'Neill Silindiri", yapay yer çekimli dev uzay istasyonları gibi konseptleri hayata geçirmeyi umduğunu söyledi. Bezos son olarak buradaki en önemli noktanın gelecek nesillere bir ilham kaynağı olmayı başarabilmek olduğunu ifade ediyor.

    Uzay araştırmalarına çok büyük önem veren Jeff Bezos, 2000 yılında temellerini attığı Blue Origin'i "üzerinde çalıştığım en önemli iş" olarak tanımlıyor. Bezos, geleceği değiştirebileceğine inandığı bu şirketi finanse edebilmek için her yıl 1 milyar doları aşan Amazon hissesi satıyor ve bu kaynağı doğrudan Blue Origin'e yatırıyor. 







  • Duzculer ayin holografik falan filan oldugu uzerine iddia etmek icin giderler bence :) ... Devir artik algilarla insanlari manipule etme devri. Duz dunya holopgrafik ay gezegenler yok falan filan ALGISI ile ASIL kendilerini yalan uydurmaktalar. Temel seviyede bilgi eksiklikleri ile kendilerini zeki saniyorlar ama AKILLI degiller :) .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Duzculer ayin holografik falan filan oldugu uzerine iddia etmek icin giderler bence :) ... Devir artik algilarla insanlari manipule etme devri. Duz dunya holopgrafik ay gezegenler yok falan filan ALGISI ile ASIL kendilerini yalan uydurmaktalar. Temel seviyede bilgi eksiklikleri ile kendilerini zeki saniyorlar ama AKILLI degiller :) .

    Keşke bir de türkçeyi öğrensen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen once kendine bir bak .

    Ozel isim ve noktalamaya bilgisizligin kabak gibi o tek cumlenden SIRITMAKTADIR.

    Sonra beni elestir ...


    TDK'de gorevli degiliz. TRT'de de degiliz ...

    Elbette kusursuz ideal yazilar olmali.

    Bilmem gozune hic batti mi : Turkiye'de nice ulusal gazetelerde Redaktor olmasina ragmen nice imla yazim hatalarina sahit olmaktayim yillardir ustelik. Son yillarda ciddi artmaktadir hem.

    Boyle bir ortamdayiz malesef. Bir de kendine baksan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.