Şimdi Ara

Lenovo'dan Santa Rosa temelli iki yeni dizüstü bilgisayar: ThinkPad T61 ve R61

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adını IBM'in PC departmanını alarak duyuran, Greenpeace'in yaptığı araştırma sonucunda ise çevreye en duyarlı üretici olduğu anlaşılan Çin'in en büyük PC üreticilerinden Lenovo Intel'in önümüzdeki ay resmen lanse edeceği Santa Rosa platformunu esas alan yeni dizüstü bilgisayarları ThinkPad T61 ve R61 modellerini duyurdu. Firmanın yeni dizüstü bilgisayarlarını geçmeden önce Intel'in yeni nesil Santa Rosa platformunu hatırlamakta fayda var.

    Lenovo'nun yeni dizüstü bilgisayarları işlemci devi "ChipZilla" Intel'in dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak hazırladığı ve 9 Mayıs'da lanse etmeyi planladığı 4. nesil Centrino platformu olan Santa Rosa alt yapısını kullanıyorlar. Intel yeni platformu ile dizüstü bilgisayarların temel özelliklerini ve genel performansını bir adım daha ileri götürecek. Santa Rosa platformu'nun dikkat çeken yenilikleri arasında kullanılmaya başlanacak Soket P formunda hazırlanan ve 800MHz fsb kullanan yeni Core 2 Duo (Merom) işlemcilerin yanı sıra masaütü tarfında uzun süredir kullanılan 965 serisi yonga setlerinin mobil versiyonları olan 965PM Express (Crestline) ve yine Intel'in birçok kullanıcının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek entegre GMA X3000 grafik işlemcisini kullanan 965GM Express yonga seti de yeni platformun kullanıcılara sunacağı önemli yenilikler arasında.

    Lenovo R61

    Tabii Santa Rosa platformunun yenilikleri bunlar ile sınırlı değil zira Intel yeni platform ile Next-Gen PRO/Wireless 4965AGN IEEE 802.11 a/b/g/n uyumlu kablosuz Wi-Fi adaptörünü kullanmaya başlayacak ki bu sayede kablosuz ağların hızları yaklaşık 5 kat, kapasama alanları ise yaklaşık olarak 2 kat artmış olacak. Daha önce Robson olarak ta bilinen fakat ismi değişerek Turbo Memory adını alan ve Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows Vista'nın önemli getirilerinden olan ReadyDrive ve ReadyBoost özelliklerini destekleyebilen yeni teknoloji de Santa Rosa'nın nimetlerinden olacak. Lenovo'nun yeni modelleri geri dönersek firmanın hazırladığı her iki model de kullanıcılarına işlemci tarafında Core 2 Duo T7100, T7300, T7500, ve T7700, yonga seti tarafında ise Intel GM/PM965 alterntafilerini sunabiliyor.

    Intel'in yeni kablosuz ağa adaptörü Wireless Wi-Fi Link 4965AGN ve yine Intel'in yeni entegre grafik işlemcisi X3100'ü kullanan ThinkPad T61 ve R61 üzerinde kullanıcı tercihine bırakılmak ile birlikte 32 ve 64-bit Windows Vista da sunulacak. 14.1" (WXGA, WXGA+) ekrana sahip olan her iki dizüstü bilgisayarın dikkat çeken özelliklerinden biri ise Santra Rosa platformunun bir ikramı olarak Turbo Card /Memory teknolojisine destek vermeleri. Bu teknoloji ile yeni dizüstü bilgisayarlar sahip oldukları Windows Vista'nın ReadyDrive ve ReadyBoost özellikleri sayesinde genel sistem performansını arttırabiliyorlar. Tabii güvenlik tarafında full HDD şifreleme ayrıca Smart kart desteği ve harici Nvidia ekran kartı alternatifleri de yeni dizüstü bilgisayarlar ile Lenovo tarafından kullanıcılara sunulacak.

    Lenovo T61

    Gelen bilgilere göre, Lenovo, ThinkPad T61 ve R61 modellerini Intel'in 9 Mayıs'ta yapacağı Santa Rosa platformunun resmi lansmanını takiben piyasaya sürecek. Blu-ray desteğine sahip olan R61 modelinin ise büyük bir ihtimalle Temmuz ayında satışa çıkabileceği ifade ediliyor. Fiyatları şu an için belli olmayan yeni dizüstü bilgisayarlar ile birlikte Lenovo 2005'den bu yana ürünlerinden kullandığı IBM logosunu da kaldırmaya başlıyor.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/Lenovo+Leaks+Santa+Rosabased+ThinkPad+T61+and+R61/article7050.htm








  • bende bir lenovo t60 kullanıcısıyım kalite ve dayanıklılık bakımından piyasada ona yaklasabilen bile yok t61 e param yeterse hemen alırım heyecanla beklemeye basladım
  • güzel notebooklar, keşke fiyatları da güzel olsa...
  • fiyatı güzel olsa ne olacak?

    toshiba, dell, acer, asus, msi, vs vs.. var iken ibm' e mi düzeltiyorum lenovo mu alınır?


    acer, asusa, toshiba' ya haksızlık etmeyelim. sadece bir haber. ibm/lenovo' dan anca haberleri okuruz buradan. öte yandan isimlerini verdiğim firmaların ise bilgisayarlarını.


  • bu lenovoların kasası itici geliyo bana yaws
  • IBM'in tasarımı karizmatikti
    LENOVO'nunki dandik plastik hissi veriyor. kaba saba
  • acaba türkiyede satışları temmuz ayındamı başlar?
  • çıkmaz ay' ın sonunda başlar!
  • ADAMLAR AŞMIŞ YA
  • ebayde buldum 1465$ a hemen çekiyorum 1 tane T61

    alet elime gelince deneyimlerimi sizinle paylaşırım
  • Nedense genel bir karakter olduğunu sandığım bir olgu yerleşmiş bazı insanlarımıza...Elinizde ne marka olursa olsun bir dizüstü olabilir...Memnunsunuzdur ya da değilsinizdir.Fakat bu başka markalara-sizde olmayan markalara saldırmak ve/veya kötülemek gibi yaygın bir alışkanlıkta olmayı hiç gerektirmemektel... Bir markanın bir modeli iyi değil iken aynı markanın bir başka modeli ise çok iyi olabilmekte.Sonuçta bu bir ticari meseledir.Yurt dışı kullanıcıları arasında çok muteber bir marka olan Lenov ilk dizüstümü almayı düşündüğüm markalar arasında önemli yer almakta.Bunun yanında diğer marka ve modelleri de incelemekteyim.Birçok saygın site yorumlarının ve kullanıcıların bu marka ile ilgili olumlu görüşleri karşısında sırf sizde bu marka yok diye kötülemek ya da ileri geri laf söylemek ve insanları yanıltmaya çalışmak medeni insanların yapacakları bir davranış olmasa gerek...Eğer gerçekten bu marka ile ilgili bir sıkıntı var ise doğrusu bunu bizlerle paylaşmak yapılması gereken en doğru iştir diye düşünüyorum...




  • keşke bütün klavyelerde şu kırmızı tuş olsa... IBM alınmasının en büyük sebebidir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.