Şimdi Ara

TSMC: Çoğu 7 nm müşterimiz doğrudan 6 nm’ye geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC: Çoğu 7 nm müşterimiz doğrudan 6 nm’ye geçecek 
    Tayvanlı yarı iletken üreticisi TSMC geçtiğimiz günlerde düzenlediği finansal konferansta ileriye dönük bazı tahminlerini de açıkladı. Gelen haberlere göre yarıiletken pazarı 7 nm DUV’dan doğruca 6 nm EUV’a geçebilir.

    Firmanın CEO’u CC Wei’ye göre TSMC, çoğu müşterisinin N7 sürecinden doğruca N6 sürecine geçmesini bekliyor. İşin teknik kısmında bu tahmin aynı tasarım hatlarının kullanılmasından dolayı DUV tekniğine dayanan N7 bandından EUV tekniği üzerinde şekillenen N6 sürecinde geçişin firmalar için daha zahmetsiz olmasına dayanıyor. N6 yoğunluk kanadında ise N7'ye göre %18 geliştirme içerecek.
     
    Bildiğiniz üzere AMD Zen 3 mimarili 4. nesil Ryzen işlemcilerinde 7 nm EUV tekniğini kullanacak. AMD’nin planları piyasadaki genel stratejiden farklı olacağa benziyor.
     

     
    N7+ yine de daha üstün 

     
    Her ne kadar N6’ya geçiş daha masrafsız olsa da yine de EUV tekniği ile üretilecek N7+ halen daha N6’dan daha üstün konumda bunu da belirtelim. Ayrıca dünyanın en büyük bağımsız yarıiletken üreticisi bu yılın gelirlerinin %25’lik dilimi 7nm ve 7nm+ süreçlerine ait olmasını da bekliyor. Son olarak TSMC’nin litografik geçiş tahmini N7-N6-N5 şeklinde olacağı yönünde.







  • Redder yapacak yazılım yokken ne yapayım 6nm olmasını

  • ilk cümlede "dönik" olur mu yahu....

  • nedense hiç etkilenmedim !

    3nm ve aşağısı beni etkilemiyor bile !

  • Ya 7nm patlak, ya kontratlar sorunlu, ya da yield problemli.

    Anca küçük çip üretenler(veya chiplet), ve bu prosesin görece yüksek maliyetini kabullenenler devam etmeye çalışır yine. Transistör başı maliyet hep sorundu, gittikçe de arttı aslında.

    EUV için yine fabrikada patlama olur yine kalır :((

  • Hiç şaşırtmıyolar artık, illa aşağı inilecek. Aslında herkes 6 beklerken çıkart 8nm yi, tam noluyolar derken çıkart 9u herkesi şaşırt, ama nerdeee. İşiniz gücünüz litografi, verimlilik filan. Geçiniz..

  • Ne kadar alakasız saçma sapan yorumlar yazıyorsunuz. Hayır bilginiz yoksa yorum yazmayın arkadaşlar, illa bir şey sallamak zorunda değilsiniz. Adam diyor ki 7nm bandını kullanan müşteriler büyük değişiklikler yapmadan, çip tasarımlarını 6nm'ye taşıyabilir. Fakat 7nm'den, 5nm'ye geçmek için çip tasarımında önemli değişiklikler yapmak gerekiyor. 6nm'de, 7nm'ye göre %18, 5nm'de ise %80 daha fazla transistör sığıyor. Olay bu, alakasız şeyler yazmanın anlamı yok, okuyun geçin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.