Şimdi Ara

Windows 10'a emoji destekli modern bir 'komut satırı' geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Komut İstemi olarak da bilinen komut satırı, Windows işletim sistemlerinde yıllardır varlığını sürdürüyor. Yazılım devi, muhtemelen bu aracın arayüzü veya işleyişini yeterli bularak pek fazla değişikliğe gitmemişti. Ancak gelen haberlere göre komut satırı da modernliğe ayak uydurmaya hazırlanıyor.
     

    Emoji ve sekme desteği

    Microsoft'un gerçekleştirdiği Build 2019 geliştirici konferansında, Windows 10'a yakın bir zamanda Windows Terminal adlı bir araç ekleneceği açıklandı. Bu araç PowerShell ve Komut İstemi'nin işlevselliğini koruyarak modernleştirilmiş bir komut satırı olarak görev yapacak. Şirket klasik komut isteminin kaldırılmayacağını, Windows Terminal'in ise bu aracın modern bir alternatifi olacağını belirtiyor.
    Windows Terminal, simge ve emoji desteğinin önünü açmanın yanı sıra önemli ölçüde daha hızlı metin gösterimi sağlayan GPU hızlandırmalı metin oluşturma özelliğine de sahip olacak. Bu sizin için yeterli görsel yetenek anlamına gelmiyorsa, yeni aracın, tema, renk, yazı tipi, arka plan bulanıklığı veya saydamlık özelleştirme seçenekleri de sunacağını belirtelim. Ayrıca tıplı internet tarayıcılarında olduğu gibi sekmelerle çalışma desteği de olacak. Modern komut satırının tam olarak hangi tarihte kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmış değil.
      







  • Kullanıcıların neredeyse yüzde 99 unu ilgilendirmeyen şeylerle doldurmaya devam ediyor Microsoft Windows’u. Asıl ilgi vermesi gereken kullanıcı arayüzü ve işlevsellik kısmında hiç ama hiç işleri yok nedense. Satya bu konuda maalesef başarısız oldu.

  • Hemen kötülemeliyim.
  • Microsoft hala Windows 10 1903'ü yayınlayacak. Aylardır bekliyoruz... Yazdıkları, çizdikleri, haber yaptıkları özellikleri çıkartana kadar ölür gideriz zaten. 1903'ü çıkartsa da istediğim programları temiz kurulumla yüklesem. Sırf lisanslı programları mı yüklemek için haftalardır bekliyorum.
  • Gereksiz. Cmd gayet güzel çalışırken powershell şimdi de üstüne bu.

  • Hocam 1903 sürümünü güncellemeyle geldi ve çoktan kurdum ben. Sen neyi bekliyorsun aylardır?

  • Kullanıcı arayüzü gayet güzel ve işlevsel bence. Şimdiye kadar kullandığım en iyi windows sürümü. Gerektiğinde dokunmatik ve kalemle kullanılan arayüz desteği başka hangi işletim sisteminde var?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Kullanıcı arayüzü gayet güzel ve işlevsel bence. Şimdiye kadar kullandığım en iyi windows sürümü. Gerektiğinde dokunmatik ve kalemle kullanılan arayüz desteği başka hangi işletim sisteminde var?
    Tarih Windows kadar karmaşık bir işletim sistemi görmemiştir. Kalem desteği olması onu işlevsel yapmaz. Denetim masası ve ayarlar diye iki ayrı kontrol merkezi neden var. Yıllardır düzeltecekler. Nereye baksan farklı bir ayar sayfası goruyorsun. Oraya sağ tık. Buraya sağ tık. Yetmedi ayarlara yönlendir. O da yetmedi bir tık daha denetim masası. O da mi yetmedi başka bir yere sağ tık. Sistemi sadelestireceklerine ya da düzelteceklerine hala sisirmeye devam ediyorlar. Örnek iste bu haber. Onu kaldırmayacağız ama yenisi de devam edecek. Böyle diye diye doldurdular gereksiz kodlarla sistemi. Sistemde hala Vista ya da hatta XP den arayüz öğeleri var. İnsanların MacOS a kaçmalarının en büyük sebepleri bunlar. Derli toplu neyin nerede olduğu açık seçik olan kullanması gayet basit bir sistem. Microsoft un bir an önce yeni bir işletim sistemine geçmesi gerekiyor. WaaS isi tutmadı tutmayacak. Gri bir kagit üstüne yapılmış gibi duran bir sistemden ne bekliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Hocam 1903 sürümünü güncellemeyle geldi ve çoktan kurdum ben. Sen neyi bekliyorsun aylardır?
    Microsoft’un daha RTM sürümünü yeni imzaladığı güncellemeyi siz nasıl indirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6E0D3BF44

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Veriye ulaşmak değil söylediğim. Dünya üzerindeki kullanıcıların hepsi hardcore PC kullanıcı değil. Yüzde 99 olmasın yüzde 70 olsun 60 olsun. Bu gercegi değiştirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %99'u ilgilendirmeyen :) Komikmiş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CWaRRioR

    %99'u ilgilendirmeyen :) Komikmiş
    Sizin de sayılara bu kadar takılmanız komikmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzde 99 mu? sen windows kullanan sadece ev kullanıcı sanıyorsun galiba. şirketlerde tüm IT dünyası powershell scriptleri üzerinde dönüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Hocam 1903 sürümünü güncellemeyle geldi ve çoktan kurdum ben. Sen neyi bekliyorsun aylardır?
    Valla bin kere yazdım. Başka arkadaşlarda yazdı. Hatta bugün bu konuda yönetici arkadaşta yazmış. Microsoft resmi olarak finali sunmadı, yayınlamadı. Ne güncellemeyle ne de ISO indirme aracından. Daha ortada resmi olarak gelmiş bir şey yok.
  • @alprkrkmz , @The Hollow

    Microsoft'un ya da 1903 sürümü ile ilgili dağıtım süreci hakkında takip etmediğim için haberdar değilim. Bu nedenle nasıl oldu da sürümü yükleyebildiğime dair sorularınızı o konuda bilgim olmadığı için yanıtlayamayacağım ama madem sordunuz olanı söyleyeyim: Gecen hafta windows update bildirimi geldi ve yükselttim. Yalnız restarttan sonra yaklaşık 45 dakika sürdü sürümün yüklenmesi ve pc'nin açılması. Format atsam bu kadar sürmezdi. PC'de derbiyi izleyecektim ilk yarısını telefondan izlemek zorunda kaldım. Yalnız sürümün performansını beğendim ve windows old dosyalarını sildim.

    Cihaz Microsoft Surface Pro 2017, lokasyon İngiltere, windows insider aboneliğim var ötesini bilmiyorum. Buyrun ekran görüntüsü, sürüm konusunda yanlışım ya da eksik bilgi varsa açıklayın lütfen.

    Windows 10'a emoji destekli modern bir 'komut satırı' geliyor

    Edit: Şimdi aklıma geldi Acaba microsoft google'ın yaptığı gibi sürümü öncelikli olarak kendi cihazlarına mı dağıtmaya başladı?
    Ayrıca şu andaki mevcut dark mode, light mode özelliği önceden var mıydı şimdi mi geldi?
    .
    Windows 10'a emoji destekli modern bir 'komut satırı' geliyor

    Windows 10'a emoji destekli modern bir 'komut satırı' geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 9 Mayıs 2019; 4:48:15 >




  • C:\Users\cinnamon\Downloads kullanici adi cinnamon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 740turbowagon -- 9 Mayıs 2019; 4:18:9 >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Cevap burada gizli. "windows insider aboneliğim var"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.