Şimdi Ara

Lego’dan çocuklara kodlama öğreten Star Wars seti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Star Wars gününün (May the 4th) gelmesiyle, firmaların Star Wars temalı ürün duyuruları peş peşe sıralandı. Star Wars’un en büyük partnerlerinden biri olan Lego da tabii ki boş durmadı. Çocuklara kodlama öğreten Star Wars seti tanıtıldı.

    Sürükle bırak kod eğitimi


    Kodlama eğitiminde algoritma mantığı kurmak en önemli noktalardan biri. Lego’nun yeni setleri de sürükle bırak kod blokları ile çocukların küçük yaşta algoritma oluşturmaya alışmasını sağlıyor. 1177 parçadan oluşan setin içerisinde serinin sempatik karakteri R2-D2’ya ek olarak Gonk ve Mouse isimli iki farklı droid de yer alıyor. Set içerisinde bulunan Bluetooth hareket donanımını istediğiniz robotun içine yerleştirebiliyorsunuz.


    Ayrıca Bkz.Star Wars temalı Razer ürünleri satışa çıktı

    Tablet veya telefon üzerinden programlanabilen bu Bluetooth donanımı sayesinde çocuklar droidleri hareket ettirebiliyor. Lego Boost serisi altında yer aldığı için programlama işlemi de Google Play ve App Store'da yer alan Lego Boost Star Wars uygulaması üzerinden yapılacak.



    Her ne kadar yeni set Star Wars gününde tanıtılsa da raflardaki yerini 1 Eylül 2019’da alacak. Duyurulan fiyat etiketi ise 199 dolar / 199 Euro. Son olarak setin 8 yaş üstü çocuklar için önerildiğini de belirtelim.








  • Mate 20 lite'a sağlam rakip olur bu hatta siler onu piyasadan.2500tlden pahalı da olmaz muhtemelen.

  • Bunlar elbette güzel adımlar ancak çok pahalı oyuncaklar aynı zamanda. Çocuklara eğitim vermek için çok ciddi yatırım yapmaya gerek yok. Özellikle temel eğitimde ekransız kodlama eğitimi vermek mümkün. Daha sonra Scratch ile gidilebilir. Robotik için MakeBlock robotlar kullanılabilir ki çok daha ucuz. Her şeyden önemlisi bunun için çocukla birebir ilgilenmek gerekiyor. Bu rekabetçi iş dünyasında bu ne kadar mümkün olur bilemem.
  • yararlı bir uygulama olmuş. Kodlama eğitimi çocuk geleceği için çok iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.