Şimdi Ara

Arka kapı iddiaları ile gündeme gelen Super Micro, üretimi Çin’den kaydırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz Ekim ayında dünyanın en büyük üçüncü sunucu tedarikçisi Super Micro’nun anakartlarında arka kapı olduğu iddiaları gündemi karıştırmıştı. Çin’de üretilen versiyonlarda gizli çip olduğu iddiası sonrasında Apple gibi devler tarafından yapılan araştırmalar sonuç vermedi ancak Super Micro tedbiri elden bırakmıyor.


    Tedbir alıyor


    Apple ile Amazon gibi pek çok teknoloji devine ve CIA gibi kurumlara tedarik yapan Super Micro gizli çip iddiaları sonrasında zor durumda kalmış ancak elle tutulur kanıtlar bulunamayınca konu biraz iddia seviyesinde kalmıştı. Yine de iddialar Super Micro müşterilerini tedirgin etmeye yetti.


    Ayrıca Bkz.Satılan her 10 akıllı saatten birisi Samsung, üçü Apple

    Son dönemde ABD-Çin arasındaki ticaret gerilimini de hesaba katan Super Micro, olası bir yasaklamadan kaçınmak için anakart üretimini Çin dışına taşıma kararı aldı. Firmanın tedarikçilerine bu kararı bildirdiği ve gerekli işlemleri başlatmalarını istediği ifade ediliyor.


    Super Micro üretimi kaydırmanın yanı sıra Tayvan’da yeni bir fabrikayı da devreye sokmuştu. Böylece firmanın Çin’e olan bağlılığının da azalacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan iddiaların bu yıl Super Micro’ya müşteri kaybettireceği ve pazarda dördüncü sıraya kadar gerileyeceği de gelen bilgiler arasında.


     



  • Cinden kaydirma amacli cikarilan bikincli dedikodular..

    Koca super micro cipi farkedememos..??

  • çin'den çıkan
    kÂR edemez

  • bu gidişle çin dünyanın en güçlü istihbaratı olacak

  • Bu tip dedikodularla başetmek en kolayı, anakartların üzerindeki tüm çiplerin tasarımı-üretimi yine ABD-Avrupalı sermaye firmalarının elinde değil mi? bu çiplerle böyle işler oluyosa demekki siz bu yöntemi kullanıyorsunuz, eee o zaman dert nedir supermicro gibi alanın çok iyi büyük müşterilere sahip firmaları ezmek muhtemel rakipleri güçlendirmek Çin'i hizaya getirmek çıkan sermayeyi ABD'ye çekmek. ama bilipte umursamadıkları şey şu dünya değişiyor ABD'de üretilen şeyler ucuz olamaz rakiplerine yenilirler. insanların okumak araştırıp öğrenmek konusundaki zaafiyetinin bir sonucu bu tip iddialarla algı operasyonu politikaları oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.