Şimdi Ara

Microsoft veri toplama konusunda daha şeffaf olacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Teknoloji devi Microsoft, veri toplama biçimiyle ilgili bir dizi değişiklik yaptığını duyurdu. Şirket, kullanıcıların toplanan veriler üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmalarını sağlamak için bazı önemli adımlar atıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Tim Cook: iPhone fiyatlarını indirmemiz olumlu sonuç verdi
    Yayınlanan bir blog yazısında Microsoft'un tüm ürünlerinden topladığı verileri nasıl sınıflandıracağı detaylandırıldı ve süreç hakkında bazı bilgiler verildi. Şirket, topladığı verileri "gerekli" veya "isteğe bağlı" olmak üzere iki farklı kategoriye ayıracak. Gerekli veriler, hizmetlerin ve ürünlerin işleyişinde önemli bir role sahip olanlar şeklinde açıklanıyor.

     

     

    Kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sunulacak


    Yazılım devi, bazı durumlarda kullanıcılara toplanan veriler üzerinde "kontrol imkanı" sağlayacağını da belirtti. Şirket bu konuyla ilgili olarak "Müşterilere belirli özellikler veya işlevler için gerekli olan verilerin toplanmasında daha fazla kontrol imkanı sağlayacak ek yapılandırma seçenekleri sunmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

     

    Microsoft, kullanıcılara sunduğu belgeleri de geliştireceğini ve veri toplama işlemi hakkında daha fazla bilgi sağlayacağını söylüyor. Ayrıca veri toplamada yapılan değişikliklerin detaylandırılması için iki yılda bir rapor yayınlanacak. Tüm bu değişiklikler önümüzdeki aylarda, ilk önce Windows 10 ve Office 365 ProPlus için yürürlüğe girecek.







  • Yersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda çok tartışıldı hala da tartışılıyor, çok memnun olup hiç bir sorun yaşamadığını iddia edenlerde var ama bu win10 (daki update olayı) tam bir feceatmiş... Daha bu hafta bizzat şahit olduğum bir olay var, ki bu mesajı okuyanların %50'si aynı durumda laptopu kırardı herhalde. Sen önce bunu hallet, ne şeffaflığı.

    (O ürpermeyle şöyle bir baktım da Deepin 15.10, Fedora 30 çıkmış.)

  • Anlaşılan CIA,NSA ile anlaşma masasına oturmuşlar.

  • Telemetry nin kökünü grup ilkesi ile kazıyoruz ve mutlu son !!!

  • Bu forumlarda telemetry'e laf eden güruhun %90'ından az olmayan kadarı Chrome kullanıyor. Sizce bu devirde artık bizim "internet alışkanlıklarımızı" veri olarak tutmayan şirket var mı? En ufağından en büyüğüne. Yapmayın! Eğer özelin var ise internete koyma, eski usül sakla. Yoksa yine diyorum kime ne yapsın senin "askılı atlet ile mangal başı fotoğrafını"! Ben değil bunu büyük şirket/devletler düşünsün..

  • Hocam tamam herkes veri tutuyor, bizde önemli insanlar değiliz, bizim fotoğraflarımızda önemli değil lakin sen sesini çıkartmazsan, ben sesimi çıkartmazsam sonunda içimize çipi takıp robota bağlamaya kadar gider bu iş. Sen önemli olmayabilirsin ama belki çocuğun önemli olacak, belki torunun başbakan olacak ya da büyük bir firma kuracak, seo olacak. Yani geleceğimiz için bir ses çıkartmalıyız. Zaten herkes yapıyor mantığını zaten bir kenara bırakmalıyız. Tüm kötülüklerin anası zaten bu bakış açısından doğuyor. Bunun dışında kimse atletli fotosunun peşinde değil. Bilgi güç demektir. Büyük başlara büyük bilgileri altın tepside sunmamak olay. Çünkü bunun sonu yok. Yakında her şeyimiz akıllı olacak. Kalp atışımız, tansiyonumuz her veriye herkes anında sahip olmasın diyoruz. Yoksa benim tansiyonum, nabzım, fotoğrafım, sevdiğim şeyler, beğenmediğim şeyler, önemli olduğundan değil.





  • Böyle Microsoft, Google, Facebook falan tek tek uğraşılmaz. Raspberry Pi'ye Pi-hole kuruluyor\1.2 million blacklist oluşturuluyor\Network'e tanımlanıyor. Daha sonra Windows 10, Chrome veya Yandex kullanın fark etmez. Toplayabildiklerini toplasınlar. Zaten topladıklarını hak etmişler demektir. İş bu kadar basit.
  • Burada herkes az buçuk strateji oyunu nasıl oynanır ve kazanılır bilir. Birinci kural rakibinin ne ürettiğini ne yaptığını ve ne planladığını bilmekten geçer.

  • Ativirüsler bile veri topluyor.
    yüzde yüz veri topladığını bildiğim antivirüsler:
    Avast
    Kasper'in ski
    avira
    diğerleri şüpheli.

    Bir ara malwarebytes anti-malware kurdum. Tarayıcımda reklam engelleyici ve beni takip eden Ipleri bana gösteren, takibi kısıtlayan bir iki eklenti vardı. Ne diyor biliyor musun? bu eklentiler kötü itibara sahip bunları engelliyeyim mi?

    Şayet o eklentiler kötü itibara sahipse nasıl kendimi koruyacağım?
    Eğer kötü itibara sahip değil, senin işine gelmediğinden kaldırıyorsan sana nasıl güveneyim?

    İki ucu xoklu değnek, ortasına da it sıxmış derdi rahmetli babaannem. O hesap. xıçını nereye dönsen bir dert. Güvenli diye millete yutturulan Linux dağıtımlarından Ubuntu ve Linux Mint de veri topluyor. Buyur burdan yak heminöyüm.

    Daha geçen gün avasta geri bildirim yazdım küfür etsem o kadar gücüne gitmez o derece. Anlarlarsa tabi...

    Bırakın bu işleri. Şeffaflıkmış. Kardeşim;

    Biiiiiz,
    özel hayatımızııııı
    takip etmeniziiiii
    İS-TE-Mİ-YO-RUZ!

    BU kadar basit bunda anlamıcak birşey yok. Lanet olsun ki yasal hale getirmişler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.