Şimdi Ara

Akıllı telefon pazarında Huawei, Apple’ı ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde gerek fiyatların yükselmesi gerek global ekonomik daralma nedeniyle akıllı telefon pazarında da durgunluk yaşıyor. Bu durgunluk en çok Batılı teknoloji devlerini vururken Çinli firmalar ise yoluna devam ediyor.


    Huawei çok agresif


    Yılın ilk çeyreği için yapılan akıllı telefon pazar analizine göre genel toplamda 310 milyon akıllı telefon satıldı ve yıl bazında yüzde 6 civarında bir gerileme yaşandı. Dönemin kazananı ise Huawei ve Vivo oldu.


    Samsung bu dönemde yüzde 8 kayıp yaşadı ve 72 milyon civarında akıllı telefon sattı. Apple ise yüzde 30 gibi tarihindeki en büyük düşüşü yaşayarak 36.4 milyon iPhone satışı yapabildi. Bu rakamlar firmaların açıkladığı değil perakende ağından elde edilen bilgilerle hazırlandı.


    Ayrıca Bkz.7 Mucize uzun metrajlı filmi HTC Vive için yayınlandı

    Huawei bu yılın en büyük çıkışını yaptı ve yüzde 50 civarında bir artış yakaladı. 60 milyon akıllı telefon satarak Apple’ı neredeyse ikiye katladı. Firma zaten bu yıl 250 milyon satış hedefi koymuştu. İvmesini korursa Samsung’u da zorlamaya başlayacak gibi görünüyor.


    Xiaomi bu dönemde yüzde 10 düşüş yaşadı ve 25 milyon telefon sattı. Vivo ise yüzde 24 artışla 23 milyon telefon satışı yaptı. Oppo ise yüzde 6 düştü ve 23 milyonda kaldı. Listede Çinli üreticilerin artık hâkim unsur haline geldiği gözlerden kaçmıyor.


    Önümüzdeki dönemde Samsung ve Apple için iyi şeyler söylemek pek mümkün değil. Uzmanlar düşüş ivmesinin süreceğini veya en azından düz bir çizgi izleneceğini belirtiyor. Huawei ise tüm yasaklamalara rağmen agresif bir şekilde büyümesine devam ediyor.


     







  • Daha iyi olsa nolcak sanki allah askina :) gorende telefonda bisiler yapionuz sanacak akici mi akici fiyati daha ucuz mu ucuz ekran kalitesi kamera tatmin edici mi edici eee kardesim niye fazla para verelim ? En azindan benim icin boyle yani 3 5 uygulama kullaniyorum zaten onuda her telefon yapiyor bosa parayi cope atmaya gerek yok
    Samsung 72, Huawei 60, Apple 36 milyon satmış. Samsung, Apple'ı tam olarak ikiye katlanmış ama haber başlığına Huawei konuk oluyor. Huawei'nin reklam çalışmaları bizim ülkemizde tuhaf ilerliyor sanırım. P30 Pro Instagram, Twitter sayfalarında vs. viral reklam olarak bir sürü paylaşım yapıldı. İnsanların gözüne sökülüyor bayağı. Öte yandan geçen yıl modelleri 8000 liradan satışa çıkan Huawei var bir tarafta. Diğer tarafta da bu yıl 5500 liradan S10e satan Samsung var.
    Eskiden insanları çeken iOS'un kalitesi idi. Ancak artık Android farkı kapattı ve bence artık öne bile geçti.

    Huawei'i öne çıkaran ise kamera alanındaki yıllardan beri attığı adımlar. Nereden nereye geldi kamera kalitesi. Xiaomi bu konuda yerinde saydığı için Huawei aldı başını gidiyor. Günümüzde artık her telefon hızlı. Benim gibi oyun oynamayan biri iseniz hele de Snapdragon 820'den sonrası hiçbir şey ifade etmiyor. Kamera ile öne çıkmak zorundasınız. Bu konuda da Huawei, Samsung ve ülkemizde satışı olmayan Google Pixel serisi en iyileri. Apple ve Xiaomi daha geride.

    Ancak mesela video çekim konusunda da Apple ve Samsung çok iyi. Huawei'in bu alanda daha çok fırın ekmek yemesi lazım.
  • Hawehawe Amerika hariç dünyanın geri kalanını satın aldı reklam çektiriyor. Acayip bir gazlama var mesela s10 p30 dan daha iyi bir cihazken çoğu cahil p30 daha iyi zannediyor. Bu heber bile tarafli iponu 2 katı satan samsung başlık hawehawe uçuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 2 Mayıs 2019; 14:0:8 >
  • Daha iyi olsa nolcak sanki allah askina :) gorende telefonda bisiler yapionuz sanacak akici mi akici fiyati daha ucuz mu ucuz ekran kalitesi kamera tatmin edici mi edici eee kardesim niye fazla para verelim ? En azindan benim icin boyle yani 3 5 uygulama kullaniyorum zaten onuda her telefon yapiyor bosa parayi cope atmaya gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 59,1/36,4=Neredeyse 2 kat. Bu sonuçtan sonra katlanan şey matematik oldu 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılıyorum ama Samsung hawehawe den daha ucuz haberin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi6 kullaniyorum ben 2000 liraya almistim senede 1 2 senede bir telefon degistirmem 4 5 senede bir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Canın ne istiyorsa yap ama konu samsung ve hawehawe idi. Ne ara zaomi ye geçti çözemedim. Galiba ikimiz farklı şeylerden bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen oyle beni baglamiyo hangi markanin neyi sattigi fp urunu yarin vestel satsin vestelden alirim cincancon satain cincancondan alirim :) huwawesi samsungu felan beni baglamaz yani general mobile bile alirim yani farkmaz gorusler azcik farkli :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Ok ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim ucuz modelleri ile bu basariyi elde etmislerdir. Bir de MAte 20 Pro daki ekran yesillenmeleri ile ortalama 2-3 defa degisim ayrica ciddi oranda bir katkisi olmustur.

    Turkiye icin konusulacak olursa : Huawei Turkiye icin kendi servis agi her sehirde olmamasi ama KVK gibi baska markalarinkine de bakan yerli sirketlerle anlasmasi bircok sehirde de olunmamasi kendi fiziksel magazalari birkac tane koca Turkiye de ama yaygin olmamasi ile karliliklarini da artirmis olabilirler :)


    Sonucta bu haber Turkiye kullanicilari icin herhangi bir hayri avantaji vs yoktur ...

    Su yasanan zamlarla mevcut kalitelerinde hizmet anlayislarinda esasli yaygin bir iyilesme zaten hayal olmustur ...

  • Ben de geçtiğimiz aylarda iphone5s'ten sonra en ucuz telefonu alayı dedim. Xiaomi mi a2 lite aldım. Fotoğraf permormansı dışında her şeyi gayet iyi. hızlı, estetik, şarjı nerdeyse 2 günü buluyor.. Daha ne olsun. Telefon sonuçta.. Ama bazen diyorum, ios'un bu özelliği iyiydi şu daha iyiydi. Bu da böyle iyi vs. diye ama bu iyi özelliklerin 2-3 kat para yapmaz sonuçta.

  • Telefon fiyatları çok yükseldi. Tüketiciler artık ucuz ama işini görecek cihazlara yöneliyor. Apple'ın düşüşünün nedeni de bu. Hem cihazları çok pahalı hem de artık önemli yenilik ve tasarımla gelmiyor. İnsanların Samsung ve Huawei'ye yönlenmesi çok normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 2 Mayıs 2019; 15:41:58 >
  • Huawei yakında gezegeni ele geçirebilir.
  • Babamın şirketi iyi durumda:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Hawehawe Amerika hariç dünyanın geri kalanını satın aldı reklam çektiriyor. Acayip bir gazlama var mesela s10 p30 dan daha iyi bir cihazken çoğu cahil p30 daha iyi zannediyor. Bu heber bile tarafli iponu 2 katı satan samsung başlık hawehawe uçuyor.
    Hocam ne diyon yazdığından bir şey anlaşılmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıktım amerikalılardan çinliler kazansın

  • batmaya mahkumsun apple

  • Samsung 72, Huawei 60, Apple 36 milyon satmış. Samsung, Apple'ı tam olarak ikiye katlanmış ama haber başlığına Huawei konuk oluyor. Huawei'nin reklam çalışmaları bizim ülkemizde tuhaf ilerliyor sanırım. P30 Pro Instagram, Twitter sayfalarında vs. viral reklam olarak bir sürü paylaşım yapıldı. İnsanların gözüne sökülüyor bayağı. Öte yandan geçen yıl modelleri 8000 liradan satışa çıkan Huawei var bir tarafta. Diğer tarafta da bu yıl 5500 liradan S10e satan Samsung var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyümesi kadar reklam politikaları da agresif. Bir süre sonra geri teper.

  • Öyle bir algı yaratıldı ki sanki 2 bin liralık telefonlar iş görmezmiş gibi ulan altı üstü iki uygulama kullanacaksınız yok ghz hızı yok 6 gb ram görende nasa ya program yazacaksınız sanar Bunu malesef bazı teknoloji siteleri yaptı tüketim manyağı oldu gençlik adamın elinde canavar gibi telefonu var yeni model çıkınca almak için parçalıyor kendisini yazık cidden yazık

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.