Şimdi Ara

Epic Games, Rocket League geliştiricisi Psyonix’i satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Rocket League, gerek konsollarda gerekse de Steam aracılığıyla PC’de yer alan popüler oyunlardan biri. Duymamış olanlar için “araba futbolu” olarak özetleyebiliriz. Epic Games bugün yaptığı duyuruyla Rocket League geliştiricisi Psyonix’i satın aldığını açıkladı.

    İlerleyen zamanlarda Steam’den satın alınamayacak


    Psyonix ekibi de kendi blog sayfalarında paylaştıkları yazıyla çoğu şeyin aynı kalacağını ve Epic Games desteği sayesinde “e-spor” hedeflerinde daha güçlü olacaklarının belirtiyorlar. Geliştirici ekipte ve oyunun yapısında herhangi bir değişim olmadığının altını çizen Psyonix, oyunlarının Steam’deki geleceğinden de bahsetti.


    Ayrıca Bkz.PS Plus Mayıs 2019 oyunları açıklandı

    Rocket League’in Epic Games Store içerisindeki yerini alacağı tarih şu an için belli değil. Sadece 2019’un ilerleyen zamanlarında bilgilendirilmesi yapıldı. Oyun Epic Games Store içerisindeki yerini alana kadar Steam üzerinden satılmaya devam edecek. Ancak Epic Games Store’a eklenince Rocket League’i Steam’den satın alamayacaksınız. Buna rağmen oyunun Steam’de destek almaya devam edeceğini belirtiliyorlar. Yani şu an Steam kütüphanenizde Rocket League varsa desteğin kesileceği konusunda telaş yapmanıza gerek yok.



    Epic Games Store, Steam tekelini kırmak için gerçekten sert hamleler yapıyor. Rocket League gibi önemli bir yapımı da kendine dahil etmesi bu hamlelerin hız kesmeden devam edeceğini tekrar gösterdi. Epic Games Store’a özel oyunların sayısı her gün artıyor.








  • Aldim hic begenmediydim bu oyunu boyle oyun mu olur bam gum oyunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    Aldim hic begenmediydim bu oyunu boyle oyun mu olur bam gum oyunu
    kardeş aman zatenn sen öyle düşünüosan hiç oynama da ... kötü oldu epic'in alması.
  • Steamde olanlara epic kodu versinler ben epicte oynamaya devam ederim, çünkü epic belki ucuza satar anahtarları.
  • ya bu çinlilerde ne para varmış ala ala oyun şirketi bırakmayacaklar piyasada

  • Daha bu bir şey değil. Eğer PUBG gibi popüler oyunlar Epic tarafına geçerse seyreyleyin cümbüşü 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rocket Lige steamden bağımsız bir arkadaşlık altyapısı eklenmişti. Kendi içinde discord tarzı bir arkadaşlık sistemi var, çapraz platformlardan da arkadaş ekleyebiliyorsunuz.
  • Steam'de kontrolcü desteği sayesinde şu oyunda daha kral ayarlar yapıp harika işler çıkartabiliyorsunuz. (Kontrolcü yapılandırması)

    Epic Games Store'da böyle bir ayar varmı bilgim yok ama steam gibi olmayacağının garantisini şimdiden verebilirim.
    Eğer ki Tekrardan Steam'de satın alınmayacaksa ikinci hesaptan da 1 tane daha RL alma vakti gelmiştir.

  • Anahtara para vermene gerek yok. Aslında anahtarlar ucuz da bizim TL malum bu aralar asi bir genç gibi :D
    Zaten oyunda belirli skinler ile güzel paralar çıkartabilirsin.

  • steamden çıkınca oyuncu profiline bir etkisi olacak mı ? yani biz oynamaya devam edebilmek için epicten tekrar mı satın alacağız? almazsak da epic ile steamden oynayanlar çevrimiçi eşleşebilecek mi?

  • Herhangi bir farklılık veya sıkıntı olmaz. Sadece anahtar fiyatları farklılaşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tek oyunluk firma Psyonix. Geliştiricileri ne kadar karaktersiz olduğunu göstermiş oldu. Oyun son incelemeler puanıda oyuncusunu para ile satan her onursuz firma gibi doğal olarak 47'ye düşmüş. Bilmeyen bazıları içinde PUBG'nin dev ortaklarından biride Tencent/Epic'dir hani olası bir geçişi büyütülmeyecek ve olağan bir durum olur.

    Epic Games, Rocket League geliştiricisi Psyonix’i satın aldı

  • umarım anahtar fiyatları da düşer o zaman.
  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Klasik fanboy kullanıcılar. Epic e geçen her oyuna olumsuz inceleme yazıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı be gülüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Zaten tek oyunluk firma Psyonix. Geliştiricileri ne kadar karaktersiz olduğunu göstermiş oldu. Oyun son incelemeler puanıda oyuncusunu para ile satan her onursuz firma gibi doğal olarak 47'ye düşmüş. Bilmeyen bazıları içinde PUBG'nin dev ortaklarından biride Tencent/Epic'dir hani olası bir geçişi büyütülmeyecek ve olağan bir durum olur.

    Merakla takip ediyorum daha ne kadar düşecek acaba

    Oyun yakında steam mağazasından kalkacak kalkana kadar satın alanlar veya hali hazırda satın almış olanlar için oyun kütüphanede kalmaya devam edecek. Yeni oynamak isteyenlerin steamden alma şansı olmayacak. DLC konusunda aksi söylenmediği sürece mağaza ile birlikte DLC satışı da gidecek Steam ile anlaşması biten oyunların mağaza sayfaları komple siliniyor koleksiyon kartları bile satılmıyor. Rocket League gibi arada DLC aldığım bir oyundan ileride DLC alamamak benim için net kötü bir özellik. Oyuna Charger R/T eklediklerini gördüğümde almam 10 saniye falan sürmüştü benzer durumda da yine alabilmek isterim. Oyun güncelleme, oynama yönüyle sıkıntı çıkartmayacaktır zaten destek alacağını da söyledi yapımcılar. Epic -yine- zaten elimizde olan bir oyunu kendi tekeline alıyor ve milletin sevgisini kazanıyor Sony baya aptalmış adamlar Exclusive oyun için stüdyo kurmuşlardı onlar da parayı basıp alsaymışlar yolu buymuş meğer bu işin.




  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Sırf stüdyoyu Epic Games aldı diye geliştiricilerine "karaktersiz" ve "onursuz" diyen birinden mantıklı bir yorum beklenemezdi.

    Sanırım bana cevap vermeye çalışmışsınız eğer öyle yapacaksanız alıntılayabilirdiniz ama uzaktan atmak daha kolay. Tencent PUBG'nin geliştiricisinin hisse sahiplerinden biri olduğu için ona istinaden konuşuyoruz burada, komik... Olay sadece PUBG'nin geçişi değil anlayamamışsınız bile. Steam'in şuan üç ana akım oyunu var; Dota 2, CS:GO ve PUBG. PUBG'nin ayrılması demek Steam'in büyük bir kan kaybı yaşaması demek. Gabe'nin küçük askerlerinin olumsuz oylarına bakacağına açıp Steam kullanıcı istatistiklerine falan bakabilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 2 Mayıs 2019; 15:23:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Sırf stüdyoyu Epic Games aldı diye geliştiricilerine "karaktersiz" ve "onursuz" diyen birinden mantıklı bir yorum beklenemezdi.

    Sanırım bana cevap vermeye çalışmışsınız eğer öyle yapacaksanız alıntılayabilirdiniz ama uzaktan atmak daha kolay. Tencent PUBG'nin geliştiricisinin hisse sahiplerinden biri olduğu için ona istinaden konuşuyoruz burada, komik... Olay sadece PUBG'nin geçişi değil anlayamamışsınız bile. Steam'in şuan üç ana akım oyunu var; Dota 2, CS:GO ve PUBG. PUBG'nin ayrılması demek Steam'in büyük bir kan kaybı yaşaması demek. Gabe'nin küçük askerlerinin olumsuz oylarına bakacağına açıp Steam kullanıcı istatistiklerine falan bakabilirsin...
    - Öncelikle bu gün Steam olmasa Rocket League diye bir oyun Psyonix diye bir geliştirici grup olmayacaktı. Epic Games'in steam oyuncularını mağdur etme stratejisi ile nasıl bir firma olduğunu insanlar zaten görebiliyor. Meseleyi Epic Games aldı boyutuna indirgeyerek çevirmeyin; mesele Rocket League'i Rocket League yapan Steam'e ve oyuncularına karşı Psyonix'in attığı adımdır.


    Eğer Epic Games'in derdi ve amacı oyun dünyasına Steam gibi katkı sağlamak olsaydı başka platformları baltalamak ve kopyalamak yerine, orjinal projeler ortaya koyar kendi daha iyilerini yapmaya çalışarak rekabet ederdi, çalarak değil üreterek. Metro Exodus'dan, Rocket League'den daha iyi bir oyun yapıp steamdaki oyuncuları kazanmaya çalışmak var, steamdaki oyuncuların Metro Exodus'u Rocket League'i almasını engelleyerek steamdaki oyuncuları kazanmaya çalışmak var. Ancak steamin geçmişini ve oyun dünyasına kattıklarını görmezden gelen şahıslardan; bu durumlara tepki verenlere steam fanboyu diyerek etik değerleri görmelerini beklemek hayal perestlik olacaktır.


    Bu kısımdan sonrası esmerbuyucu şahsına özeldir:

    -Sadece bu haber değil genel olarak yanlış donanımhaber yorumlarınızdan, bazen insanlar yanlış algıya kapılabiliyor. Daha önce çok kez pişti olduğumuzdan (dh'de yatıp kalktığınızdan! olmamak mümkün değil) biliyorum benim o cümlem o insanlar içindir. Yoksa direk alıntılamamam sizle mümkün mertebe muhattap olmak istemediğimdendir. Ayrıca boş yapan üyeler ekseriyetle + x000 mesajlı ve mesajlarını gizleyen(!) üyelerden çıkıyor. Benim mesaj geçmişimde gayet şeffaf ve herkese açıktır. Bana mesaj yetiştiren zatların profillerini bir açsalar mesajlarında nelerin paçalarından aktığı da ortaya çıkacaktır.


    -Ayrıca mesajların içinden kelimeleri cımbızla çekmeyin "büyütülmeyecek ve olağan"' daki sadece büyütülmeyeceği almak gibi. Zaten PUBG'nin bir ayağı Tencentte ve beklenebilir bir durum (heleki item-pazar kısmı güçsüz olsa) eğer olursa flash flash flash son dakika haberi gibi şok etkisi yaratmaması gereken bir durumdur ancak siz çekmek istediğiniz yöne göre algılıyorsunuz.




  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Hem muhatap olmak istemiyorum diyorsunuz hem cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz?! Azıcık tutarlı olun. Ben insanları eleştirmiyorsam erdemliğimdendir. Ne çirkin çirkin ithamlar, inanılır gibi değil. Sizin bildiğiniz kadar belki de benim unutmuşluğum var. Mesaj sayımın yüksek olmasına gelirsek sebebi eskiden Survivor konusunun Konu Dışı'nda değil Belgeseller-TV Programı kategorisinde olmasından mütevellit. Hala daha aklınızdan çıkarımlar üretmeye çalışıyorsunuz. Bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın. Cidden bu DH'da ki toksit kitleden gına geldi. Sanki ben çok muhatap olmak istiyormuşum gibi. Zaten mantıklı argüman üretemeyenler uzaktan yakından muhatap kurmasın. Beni bilen bilir, iOS konularından vs.

    Steam aracı bir platform oldu ve lakin Rocket League'i Steam var etti demek çok abes bir önerme. Eğer oyun belli bir kitleye hitap etmeseydi ve değişik bir fikire sahip olmasaydı tutmazdı. Ortada mağduriyet yaratan bir durum da yok, Steam'den alan kullanıcılar oynamaya devam edebilecek. Bu zamana kadar PC'de oluşan boşluğu doldurdular. Epic Games ise oyun dünyasına katkı sağlamak için %12 komisyon alıyor. Her Epic Games haberinin altında babanızın malıymış gibi ne bu kin ve hınç dolu yorumlar. Steam'de satılan oyunların çoğunluğunu(belki %50'den fazlasını) Unreal Engine'li oyunlar oluşturuyor. Senin önermere Steam'i Epic Games var etmiş oluyor, ama tabii ki öyle bir durum yok. Sanki Metro Exodus veya Rocket League Valve'nin oyunlarıymış gibi Steam'de satılmak zorunda olmaları gibi bir durum yok. Ki sizin gibi Steam'de yoksa almam diyen olumsuz düşünen kitleyi umursamıyorlardır bile. Oyun oyundur içeriğine bakılır. Sizin gibi negatif düşünen kitleyi de umursadıklarını sanmıyorum. Oyun oyundur A marketi B marketin de satılsa da. Bazı Steam kullanıcıların derdi kütüphanem dolu gözüksün, aman başka bir client kurmayayım, Steam tekeline zeval gelmesin... Bu hayallere kapılanlar daha çok üzülürler. Steam'in şu ana kadar %30'dan cukkaladığı paralar bile hava parasıydı. Geliştiricilerinin gözünün açılıp Epic Store'a geçmesi ise "gayet normal".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 2 Mayıs 2019; 17:14:6 >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Benim üstteki mesajım da profilim gibi her söylediğim açıkça ve net olarak ifade edilmiştir. Paragraflar yazmaya gerek yok ben biliyorum, tek söz söylüyorum gizli profilinizdeki mesajlarınız açık olsa insanlar benim ne kadar haklı olduğumu görürlerdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.