ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE SORMUŞTUM AMA NEDENSE YARDIMCI OLMADI KİMSE BENDE ARANIZA KATILMAK Bİ SÜRÜ FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTİYORUM AMA YARDIMCI OLURSANIZ ÖYLE OLABİLİR ANCAK.
AKLIMDA CANON A570 IS , NİKON COOLPİX L14-15 VE NİKON COOLPİX L5 VAR. HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ? GERÇİ TOPİC A570 ÜZERİNE AMA FİKRİNİZİ SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM. BÜTÇEM 550 YTL YE KADAR....ŞU ANDA AMAÖTR SAYILIRIM AMA KENDİMİ OLDUKÇA GELİŞTİRCEM .....
Bende doğal olarak a570 is derim çünkü kullanıyorum 2 ay oldu ve son derece memnunum. Söylediğin diğer makinalarda kendini geliştiremezsin ,çünkü manuel ayarlara o kadar izin vermiyor. Ben 1 ay araştırdım ve bu makinayı aldım. iyiki de almışım. Ama yinede sen bilirsin
Orjinalden alıntı: hederahelix Bir melek diliyorum Tanrıdan İnsanlara Bu fotoğraf '' Işık ile Boyama '' Tekniği ile yaratılmıştır.Hiçbir Photoshop müdahalesi yoktur. Kardeşime modellik yaptığı için Teşekkür ederim Beğeninize... Powered by Canon A570IS
sağolasın @ hederahelix sana ve herkese iyi bayramlar --------------------- vala hll olsun ne güzel bir ışık efekti o öyle bu yeteneğini bizimlede paylaşırsan iyi olacak
valla arkadaş cevap vermemeiş ama galiba şöyle hazırlanmış bu fotoğraf: pozlama süresi uzatılarak ve poz veren kişinin arkasında ışık veren bir objeyle (ki galiba laser pointer) kanat çizilmiş... iyi fikir valla... bi ara deniycem. bakalım yanılıyor muyum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 15 Ekim 2007; 21:17:59 >
Orjinalden alıntı: hederahelix Bir melek diliyorum Tanrıdan İnsanlara Bu fotoğraf '' Işık ile Boyama '' Tekniği ile yaratılmıştır.Hiçbir Photoshop müdahalesi yoktur. Kardeşime modellik yaptığı için Teşekkür ederim Beğeninize... Powered by Canon A570IS
sağolasın @ hederahelix sana ve herkese iyi bayramlar --------------------- vala hll olsun ne güzel bir ışık efekti o öyle bu yeteneğini bizimlede paylaşırsan iyi olacak
valla arkadaş cevap vermemeiş ama galiba şöyle hazırlanmış bu fotoğraf: pozlama süresi uzatılarak ve poz veren kişinin arkasında ışık veren bir objeyle (ki galiba laser pointer) kanat çizilmiş... iyi fikir valla... bi ara deniycem. bakalım yanılıyor muyum?
Merhaba Semb
Okul dolayısıyla ancak cevap yazabildim , kusura bakmayın.
Evet senin de tahmin ettiğin gibi çekildi bu fotoğraf.
15sn süreli pozladım.Modelin arka tarafına saklanarak cep telefonu kamera ışığı ile boyadım. ''Işık ile Boyamak''
Oldukça eğlenceli bir çalışma.Önümüzdeki günlerde daha değişik fotoğraflarda koyabilirim.
Arkadaşlar sensör arızası dolayısıyla erkayalara değişmesi için gönderdiğin makinenin yerine Yeni canon A570 IS gönderdiler.Servis eski makinemin aksesuarları ile başka bir A570 IS makineyi kutulayarak göndermiş.Ama dikkatimi bir kaç nokta çekti. Cihazı incelediğimde 1.Makinenin dil ayarının Türkçe olarak değiştirildiğini (orijinalinde dil fabrika çıkışı olarak İngilizce olur) 2. Çektiğim fotoğrafları IMG_919,IMG_920 olarak kaydetmeye başladığını (makinede çekilen ilk fotolar IMG_1,IMG_2 diye gitmesi gerekirdi. Yani bu fotoğraf makinesi ile önceden 918 fotoğraf çekilmiş.) 3.Tarih ve saat ayarlarının yapıldığını (fabrika çıkışında bu ayarlar yapılmaz kullanıcı girer) Bu nedenlerden dolayı makinenin kullanılmış olduğunu düşünüyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum? Erkayalara bu makinenin kullanılmış olduğunu hakkım olan mağazadaki ilk alınan makine gibi kutulu hiç açılmamış makine istediğimi belirttim. Servis" Sayın ********* Size yeni makine gönderirken makinede eski arıza olan ölü pixel arızası olmasın diye makineyi açıp kontrollerini yaptık.Makinenin son kontrollerini yaparken menüden dilini deyiştirmiş olabiliriz.Makineniz fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1 olarak atması tamamen makineye ait bir özelliktir.Bu makinenin 919 adet fotoğraf çekmiş olması demek deyildir.Bazı makinelerde IMG 1011 vs.. deyişir örnekleri çoğaltmak mümkündür.Ama Erkayalar olarak içinizin rahat etmesi açısından makinenizi bize ulaştırısanız size hiç dokunulmamış ayarlarınızı kendiniz yapabileceğiniz makine gönderebiliriz.İyi günler dileriz…" cevabı içeren e-maili bugün göndermiş. Özellikle servis Makinenin fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1011 ile başlayabileceğini belirtiyor ama ilk fotoların IMG_001 ile başlaması gerekmez mi?İlk makinemde IMG_001 olarak başlamıştı.Sizlerimn makinesinde foto isimleri ilk ne ile kaydedilmeye başladı. Ne yapayım makineyi değişmesi için göndereyim mi?
Arkadaşlar sensör arızası dolayısıyla erkayalara değişmesi için gönderdiğin makinenin yerine Yeni canon A570 IS gönderdiler.Servis eski makinemin aksesuarları ile başka bir A570 IS makineyi kutulayarak göndermiş.Ama dikkatimi bir kaç nokta çekti. Cihazı incelediğimde 1.Makinenin dil ayarının Türkçe olarak değiştirildiğini (orijinalinde dil fabrika çıkışı olarak İngilizce olur) 2. Çektiğim fotoğrafları IMG_919,IMG_920 olarak kaydetmeye başladığını (makinede çekilen ilk fotolar IMG_1,IMG_2 diye gitmesi gerekirdi. Yani bu fotoğraf makinesi ile önceden 918 fotoğraf çekilmiş.) 3.Tarih ve saat ayarlarının yapıldığını (fabrika çıkışında bu ayarlar yapılmaz kullanıcı girer) Bu nedenlerden dolayı makinenin kullanılmış olduğunu düşünüyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum? Erkayalara bu makinenin kullanılmış olduğunu hakkım olan mağazadaki ilk alınan makine gibi kutulu hiç açılmamış makine istediğimi belirttim. Servis" Sayın ********* Size yeni makine gönderirken makinede eski arıza olan ölü pixel arızası olmasın diye makineyi açıp kontrollerini yaptık.Makinenin son kontrollerini yaparken menüden dilini deyiştirmiş olabiliriz.Makineniz fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1 olarak atması tamamen makineye ait bir özelliktir.Bu makinenin 919 adet fotoğraf çekmiş olması demek deyildir.Bazı makinelerde IMG 1011 vs.. deyişir örnekleri çoğaltmak mümkündür.Ama Erkayalar olarak içinizin rahat etmesi açısından makinenizi bize ulaştırısanız size hiç dokunulmamış ayarlarınızı kendiniz yapabileceğiniz makine gönderebiliriz.İyi günler dileriz�" cevabı içeren e-maili bugün göndermiş. Özellikle servis Makinenin fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1011 ile başlayabileceğini belirtiyor ama ilk fotoların IMG_001 ile başlaması gerekmez mi?İlk makinemde IMG_001 olarak başlamıştı.Sizlerimn makinesinde foto isimleri ilk ne ile kaydedilmeye başladı. Ne yapayım makineyi değişmesi için göndereyim mi?
Merhaba ,
Dostum hemen o makineyi iade et.Seninde söylediğin gibi o makine kullanılmış ve 919 fotograf çekilmiş öncesinde.Muhtemelen showroomlarında tanıtım için kullandıkları makineyi paketleyip sana yollamışlar.Sen durumu farkedince de ''Saf Ayağına'' yatıp , isterseniz size yeni bir makine gönderebiliriz demişler.
Hemen gönder ve hakkını ara.
Bu tür şeyler Erkayalar ve Canon'a yakışmıyor...
Edit : Sıfır aldığın bir makinede Poz sayısı 0'dan başlar...IMG 001 şeklinde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hederahelix -- 16 Ekim 2007; 16:31:28 >
Arkadaşlar sensör arızası dolayısıyla erkayalara değişmesi için gönderdiğin makinenin yerine Yeni canon A570 IS gönderdiler.Servis eski makinemin aksesuarları ile başka bir A570 IS makineyi kutulayarak göndermiş.Ama dikkatimi bir kaç nokta çekti. Cihazı incelediğimde 1.Makinenin dil ayarının Türkçe olarak değiştirildiğini (orijinalinde dil fabrika çıkışı olarak İngilizce olur) 2. Çektiğim fotoğrafları IMG_919,IMG_920 olarak kaydetmeye başladığını (makinede çekilen ilk fotolar IMG_1,IMG_2 diye gitmesi gerekirdi. Yani bu fotoğraf makinesi ile önceden 918 fotoğraf çekilmiş.) 3.Tarih ve saat ayarlarının yapıldığını (fabrika çıkışında bu ayarlar yapılmaz kullanıcı girer) Bu nedenlerden dolayı makinenin kullanılmış olduğunu düşünüyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum? Erkayalara bu makinenin kullanılmış olduğunu hakkım olan mağazadaki ilk alınan makine gibi kutulu hiç açılmamış makine istediğimi belirttim. Servis" Sayın ********* Size yeni makine gönderirken makinede eski arıza olan ölü pixel arızası olmasın diye makineyi açıp kontrollerini yaptık.Makinenin son kontrollerini yaparken menüden dilini deyiştirmiş olabiliriz.Makineniz fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1 olarak atması tamamen makineye ait bir özelliktir.Bu makinenin 919 adet fotoğraf çekmiş olması demek deyildir.Bazı makinelerde IMG 1011 vs.. deyişir örnekleri çoğaltmak mümkündür.Ama Erkayalar olarak içinizin rahat etmesi açısından makinenizi bize ulaştırısanız size hiç dokunulmamış ayarlarınızı kendiniz yapabileceğiniz makine gönderebiliriz.İyi günler dileriz�" cevabı içeren e-maili bugün göndermiş. Özellikle servis Makinenin fotoğraf çekerken dosya ismi olarak IMG 919 veya IMG 1011 ile başlayabileceğini belirtiyor ama ilk fotoların IMG_001 ile başlaması gerekmez mi?İlk makinemde IMG_001 olarak başlamıştı.Sizlerimn makinesinde foto isimleri ilk ne ile kaydedilmeye başladı. Ne yapayım makineyi değişmesi için göndereyim mi?
Merhaba ,
Dostum hemen o makineyi iade et.Seninde söylediğin gibi o makine kullanılmış ve 919 fotograf çekilmiş öncesinde.Muhtemelen showroomlarında tanıtım için kullandıkları makineyi paketleyip sana yollamışlar.Sen durumu farkedince de ''Saf Ayağına'' yatıp , isterseniz size yeni bir makine gönderebiliriz demişler.
Hemen gönder ve hakkını ara.
Bu tür şeyler Erkayalar ve Canon'a yakışmıyor...
Edit : Sıfır aldığın bir makinede Poz sayısı 0'dan başlar...IMG 001 şeklinde...
+1 hederahelix e kesinlikle katılıyorum
Nzxt Trinity Kasa, Dark Power Be-Quiet 530 W, Asus P5w Dh Deluxe, intel Core 2 6600, Seagate 320 Gb ( St3320620As)7200.10 Ncq Sata2 16mb, Saphire Ati x1900xtx, Team Xtream 2*1 Gb 800 Mhz ddr II , Nec Dvd-Rw 7170a , Samsung 226bw 22" WideScreen , Logitech X-230 Speaker , Canon Powershot a570 IS Super PI - 13" ℓєνєηт
SLM SEN MAKİNAYI GÖNDER DEĞİŞİYORLARSA DEGİSSİNLER Biraz daha makınadan yoksun kalacan ama için rahat edecek
merhaba arkadaslar. siteye yeni uye oldum. ve fotograf makinam elime gectiii :)) cok mutluyum, cok dogru bir secim yapmisim. yalniz bi sorunum var. nolur ama nolur bana biri turkce kullanma kilavuzu gondersin. forumu okudum.cok faydali seyler yazmissiniz. ama bana daha detayli bilgiler lazim.ne ne ise yarar gibi... cunku gercekten fotograf cekmek istiyorum. daha yeni basliycam fotograf cekmeye, cok ama cok heycanliyim heleki cektiginiz guzel resimleri gordukce daha cok heycanlaniyorum. kilavuzu elinde olan varsa, nolur benimle paylassin. simdiden cok tesekkur ederim arkadaslar. artik bende araniza katildiiimmm :))
merhaba arkadaslar. bu gece size ikinci yazisim. martin_-35 arkadasimin yazdiklarindan sonra bende makinayi inceledim. ve bende ayni hatayi gordum ekranda ekranin sag tarafinda kirmizi bir nokta var. daha amerikaya yeni geldim. best buy diye cok unlu bi teknoloji magazasindan aldim makinayi 199 dolara. garanti yaptirmadim ama 14 gun icinde degistirebiliyorum veya parami geri alabiliyorum. yarin hemen gidip konusucam. yalniz ogrenmek istedigim bisey var. bu olu pixel onemli bisey mi? gercekten bilgim yok. size biraz sacma gelebilir sorum. sadece siyah bi alan cektiginizde goruntusu sizi rahatsiz mi edecek yoksa daha onemli sorunlara yol acacak mi? gerci ben her halukarda degistirmek istiyorum. hemen cevaplarsaniz cok sevinirim arkadaslar. bilgim olsunki, orada beni saf yerine koymasinlar... cok tesekkur ederim.
anelya0711 makinenin lcdsi üzerindeki ölü piksel garantiye girmez.Ama bu ölü piksel kaydedilen fotoğraflarda görünüyorsa sensör arızası var demektir.Sensör arızası önemlidir ve görüntüyü etkiler ileride dahada artabilir. benim makinedeki ölü piksel sesördeydi.
Artık ERKAYALARA güvenim kalmadı.Tekrar yeni makine göndermelerini istemiyorum.Çünki her işlemde farklı sorunlar çıkıyor.Servisten arıza ve değişim için servis raporu düzenlemelerini istedim.Bu raporla yeni makineyi İzmir vatandan almak istediğimi belirttim.hadi bakalım ne olacak.Umarım başka sorunlar çıkmaz. Konuyu makineyi aldığım vatan bilgisayarada ilettim.İlgileneceklerini söylediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_-35 -- 17 Ekim 2007; 18:01:53 >