Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ##Canon PowerShot A570 IS Topluluğu ve Fotoğrafları##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: ##Canon PowerShot A570 IS Topluluğu ve Fotoğrafları## Sayfa: <<   < önceki  24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
leydielif

27 Temmuz 2008; 19:07:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: erkanberk

arkadaşlar ben iyice kıllanmaya başladım. bu makineyi aldım alalı objektifindem garip sesler geliyo. özellikle zoom yaparken, açılıp kapanırken yani objektif hareket halindeyken baya gürültü çıkarıyo. acaba siz sayın A570 kullanıcıları böyle bi sorun yaşıyo musunuz. yoksa makinayı kaptığım gibi kızılayda ki erkayalar'a koşcam .

benim makinede açılırken zoomla oynarken ses çıkarıyo ama bana pek anormal gelmedi siz başka bir A 570 le karşılaştırın belki normal sesidir ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leydielif -- 27 Temmuz 2008; 19:06:46 >

Canon Power Shot A 570 IS

askan22

27 Temmuz 2008; 20:34:56 

Hayat Bir Yansımadır Siz Gülümserseniz Herşey Gülümser
flip87e

27 Temmuz 2008; 21:19:20 

quote:

Orjinalden alıntı: edenizli100

Arkadaşlar, bazılarınız biliyordur kullanıyordur ama bilmeyenler olabilir diye ben biraz CHDK diye bir şey var pndan bahsetmek istiyorum. CHDK, Canon Raw Hack olarak da geçer, Unleash the POWER in your "PowerShot!" diye de bir sloganları var.
Canon marka fotograf makinalarında hafıza kartına yükleyeceğiniz 1 mb'tan küçük bir yama program sayesinde, makine otomatik olarak yüklediğiniz program üzerinden açılır ve yeni ek özellikler kazanır. Ancak bu program Canon tarafından üretilmiş bir firmware değildir ve makinenin hafızasına herhangi bir yükleme yapmaz ancak garantiyi bozar mı bilmiyorum. Sadece kart üzerinden çalışır, isterseniz kartı eski haline getirip orjinal firmware'inizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Program yüklü iken de makinenin rutin kullanımında hiçbir değişiklik yoktur, sadece sağ üst köşedeki gereksiz tuş artık yeni bir menüye kavuşmuş olan gerekli bir tuş haline gelmiş olur.
Tüm özelliklerini anlatmamdansa aşağıda verdiğim resimlere bir bakın, ilginizi çekerse de verdiğim linklere biraz göz gezdirin. Daha önce de zaten tyu arkadaşımız ayrıntılı bir inceleme yapmış, ana konu bulunduğu için yeni bir konu açmıyorum, amacım benim gibi A570 kullanıcılarının bu nimetten "haberdar" olması, kullanmak size kalmış, kendiniz karar verirsiniz. Ben A570'i aldıktan 3-5 gün sonra yükledim, şimdiye kadar (1-2 ay oldu) hiç bir sorun da yaşamadım çok şükür.
Linkler: CHDK Nedir ? => Google , DH Forum , CHDK Ana Sayfası Sıkça Sorulan Sorular bölümü Yalnız A590 ve A580 için henüz yok, A570 ve A720 gibi piyasaya çıkalı uzun süre olmuş makinelerde kullanılabiliyor.
CHDK ile neler mi yapılabiliyor?
  • RAW formatında çekim,
  • HDR için sıralı çekimler (Farklı odak mesafeleri ile, farklı Perde hızlarıyla, farklı diyafram değerleriyle otomatik çekimler yapabiliyor),
  • Video çekerken optik zum kullanabilme (zum motorunun sesi çok çıksa da kullanabilmek güzel),
  • Canlı Histogram gösterimi (daha profesyonel olanlara göre, benim için pek bir şey ifade etmiyor bu grafik),
  • Oyun var 2 tane
  • Dosya yöneticisi, E-book okuyucusu, takvim
  • Perde hızını 1/100.000 ile 64 sn arasında seçebiliyorsun, vs...
    Tüm özelliklerini ben de bilmiyorum, gerektikçe kurcalıyorum, daha bir çok özelliği var aslında. DH Forum olarak verdiğim linkte arkadaş baya güzel anlatmış, İngilizceniz varsa aslında doğrudan CHDK SSS sayfasından daha sağlıklı ve güncel bilgi alabilirsiniz.
    Ben kendimce biraz Türkçe'ye çevirmeye başlamıştım menüleri, ilk fotolar daha eski, son 2 fotoda menü Türkçe dikkat ederseniz...

Not: fotolar cep telefonu (N73) ile çekildi, çok uğraşmadım kalitesi için daha iyi çıkabilirlerdi... Saygılar...

• arkadaşim az önce indirip kullanmaya çaliştim bunu ama bir türlü beceremedim ekranda sürekli büyük büyük yazılar fotoğraf bile çekemedim biraz daha kurcalıcam bakalım.ama kullanımını anlatan bi kaynak olsa çok güzel olurr

otmotvmhndsi

27 Temmuz 2008; 21:45:36 

yaw ben bir türlü kuramadım şu chdk yı kameraya...bi yardımcı olsanız,nerden neyi indirdiniz,hangi dosyaları sd karta attınız sonra ne yaptınız bi detaylı anlatabil misiniz lütfen?

*2009 PEUGEOT 308 HDI Auto6R Atom Grisi
    *HP DV-5 1040ET - P8600 2,4 ghz - 3 GB DDR2 800mhz - 512 mb nVIDIA 9600M GT - BLU-RAY ROM - WIFI LINK 5100
    http://www.fotokritik.com/kullanici/rekreb89
    http://www.flickr.com/photos/28258179@N08
    mbbilici

27 Temmuz 2008; 22:19:14 

quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

yaw ben bir türlü kuramadım şu chdk yı kameraya...bi yardımcı olsanız,nerden neyi indirdiniz,hangi dosyaları sd karta attınız sonra ne yaptınız bi detaylı anlatabil misiniz lütfen?

sana yardımcı olmaya çalışayım. önce şu adresten http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ#Q._What_does_the_CHDK_program_do.3F biraz aşağılarda makina modelleri ve yanlarında yeşil numaralarla yazılı dosyalar var. senin makineye uygun olanı bul. bunu boş bir sd karta kaydedip makineyi bu şekilde izleme modunda açtığında bir soru soruyor. buna evet diyorsun. bu işlem ile firmvare kalıcı olarak yüklenmiyormuş. her makineyi açtığında otomatik yüklenmesi için hafıza kartını kilitli konuma alman gerekiyormuş. daha ayrıntılı bilgi bulunca anlatırım.

mbbilici
    Huhukomsu

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

27 Temmuz 2008; 22:21:29 

arkadaslar urunu mavı bılgısayarda 309 ytl ye ERKAYALAR GARANTILI alabılırsınız.

HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
    Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
    "Life's too short for chess." :) Henry James Byron
    "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
    Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)
    Türkiye, İnternet kullanıcılarının nüfusa dağılım oranı sıralamasında 79 ülkeden 54'üncü! Sondan 25'inci! İran bile fark atmış durumda!

mbbilici

27 Temmuz 2008; 22:37:26 

otomotiv müh arkadaş bak buradan daha detaylı bilgiyi bulabilirsin kolay gelsin!

http://74.125.39.104/search?q=cache:j8dg9Gk8GlAJ:wowturkey.com/forum/viewtopic.php%3Fp%3D542364+A570+chdk&hl=tr&ct=clnk&cd=3&gl=tr&lr=lang_tr

dosyaları buradan indireceksin.

http://grandag.nm.ru/hdk/autobuild/

mbbilici
    edenizli100

27 Temmuz 2008; 23:56:13 

quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici
    quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

sana yardımcı olmaya çalışayım. önce şu adresten http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ#Q._What_does_the_CHDK_program_do.3F biraz aşağılarda makina modelleri ve yanlarında yeşil numaralarla yazılı dosyalar var. senin makineye uygun olanı bul. bunu boş bir sd karta kaydedip makineyi bu şekilde izleme modunda açtığında bir soru soruyor. buna evet diyorsun. bu işlem ile firmvare kalıcı olarak yüklenmiyormuş. her makineyi açtığında otomatik yüklenmesi için hafıza kartını kilitli konuma alman gerekiyormuş. daha ayrıntılı bilgi bulunca anlatırım.

quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici
    otomotiv müh arkadaş bak buradan daha detaylı bilgiyi bulabilirsin kolay gelsin!
    http://74.125.39.104/search?q=cache:j8dg9Gk8GlAJ:wowturkey.com/forum/viewtopic.php%3Fp%3D542364+A570+chdk&hl=tr&ct=clnk&cd=3&gl=tr&lr=lang_tr
    dosyaları buradan indireceksin. http://grandag.nm.ru/hdk/autobuild/

Arkadaşlar CHDK'nin Wiki'deki sitesi biraz karışık, FAQ bölümünü okursanız orada foto makinanızın versiyonunu bulmayı, hangi yapıları kullanabileceğinizi, uygun yükleme yöntemini falan tüm makinaları da kapsayacak şekilde genişçe anlatıyor. Ancak bir süre sonra sayfalarda kaybolabilirsiniz.
    En kolay yolu olarak ben şöyle yapıyorum; (yine o sitede bir satır arasında bahsediyor) http://www.zshare.net/download/13163755c4a0473f/ Adresinden CardTricks134.exe dosyasını indiriyorum, (Kaynak )
    Ondan sonrasında kimse kaybolmasın diye resimlerle anlatayım...

Güle güle kullanın, Saygılar...
    mbbilici

28 Temmuz 2008; 0:20:02 

eline sağlık. çok iyi açıklama olmuş.

mbbilici
    mct2002

28 Temmuz 2008; 0:52:10 

Açıklama için teşekkürler.Peki Türkçe Sürümünü yayınlayabilirmisin?

edenizli100

28 Temmuz 2008; 1:13:25 

quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Çeviriye başlamıştım, ancak yarısındayken kaldı öyle, bitirmedim, çevirdiğim kadarını (çok iddialı bir çeviri değil kendim için yapıyordum) yayınlayayım, gerisini getirip tamamlarsanız çok güzel olur, siteye göndermek serbest, Rusça, Fince falan çevirmiş insanlar, benim zamanım olmayacak yarından itibaren, o yüzden çevirilmeyecek bir şey değil, 3-4 saatte biter baştan sona aslında.
    http://rapidŞshare.com/files/132932249/BitmemisTurkce.rar (7 kb)

Düzenleme: Türkçesini tamamladım ve şu başlık altında yayınladım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25931039/tm.htm
    direkt link isterseniz de:
    http://rapid*share.com/files/140073659/CHDK-Turkce-Edenizli.rar
    Google'da arama yapınca çıkan sayfalardan biri bu eski mesaj ve bitmemiş halinin altına tamamlanmış halini de ekleyeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edenizli100 -- 27 Ağustos 2008; 19:17:39 >
    tolga86

28 Temmuz 2008; 11:55:51 

arkadaslar fotozeynepten siparişi verdim az önce makina yarın elime gececek inş. yanlız pillerde kafam takıldı. 2700ma ama garip bi marka unuttum adını. fotozeynepten alıpta hediye pilleri kullanlar varmı nasıllar acaba?

Abit Fp-in9
    Pd805 2.66@3.8ghz(3.20 günlük) boşta 33, orthos 53 stok fan
    2*1gb a-data viesta extreme 8oomhz
    Palit 7600gs sonic 630/1600(pencil mode:)
    Coolermaster extreme power5oow
    Logitech X-530+creative audigy value
    Basarrrr

Sisteme Gözat

28 Temmuz 2008; 12:33:29 

be aldım ama kendi vartamı kullanıyorum 2500 luk uzun cekiyor icinen cıkanı kullanmadım

Finland

xbox 360

flip87e

28 Temmuz 2008; 20:08:26 

quote:

Orjinalden alıntı: edenizli100

quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Çeviriye başlamıştım, ancak yarısındayken kaldı öyle, bitirmedim, çevirdiğim kadarını (çok iddialı bir çeviri değil kendim için yapıyordum) yayınlayayım, gerisini getirip tamamlarsanız çok güzel olur, siteye göndermek serbest, Rusça, Fince falan çevirmiş insanlar, benim zamanım olmayacak yarından itibaren, o yüzden çevirilmeyecek bir şey değil, 3-4 saatte biter baştan sona aslında.
    http://rapidŞshare.com/files/132932249/BitmemisTurkce.rar (7 kb)

arkadaşim verdiğin dosyayı nasıl kullanacağimizida yazarsan iyi olur
    gerçi daha hiç uğraşmadım belki de becerebilirim

ilyasozsarac

28 Temmuz 2008; 22:31:12