makine dün elime geçti ve bende aranıza katıldım ama çözmem zaman alacak gibi görünüyor çünkü acemi sayılırım. kargo dahil 310 liraya mal oldu erkayalar garantili ama umarım sorun çıkmaz :)
elvis1505'in verdiği linkteki a590 cihazının fotoğrafına baktığımız zaman (MF) tuşu görüyoruz... ki bu da Manuel odaklanma olduğunu gösteriyor... lakin aynı sitede cihazın teknik özelliklerine baktığımız zaman niçin "Manuel odaklanma = hayir" yaziyo anlamadım......ki söz konusu site dijital kamera analizlerinde 1 numaradır.... garip... eğer manuel odaklanması da varsa bu cihazın a570'den tek farkı daha yakışıklı olması =)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocomo -- 2 Haziran 2008; 2:24:43 >
http://support-au.canon.com.au/contents/AU/EN/0400001601.html bu linkteki ingilizce olan A590 IS kullanma kitabını inceledim ve kitapçığa göre bu makinada MF olması lazım. sizlerde indirip incelerseniz ve eğer A590 IS alan arkadaşlar da varsa ve bizleri bu konuda bilğilendirirse sevinirim. canon A70 makinam bozuldu ve en kısa sürede ben de A590 IS almayı düşünüyorum. herkeze teşekkürler.
gerçekten fotoğraflar renk,keskinlik ve kompozisyon olarak çok güzel nerde eski fotoğraflarınız nerde bunlar özellikle 1. foto çok güzel makinenin renklerim ayarlarından vivid ayarıyla çekilmiş heralde hiç bilgisayarda resimlerle oynama yok değilmi ?
Evet Bende A570 Çekimlerimi paylaşıyorum..Normalde Siyah -beyaz Melankoli Tarzı fotolar çekiyorum bir kaç yakın denememle başlıyorum.A570 Kullananlardan bir kaç bilgiyi benimle paylaşmasını isteyebilirim : )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oloriny -- 2 Haziran 2008; 14:56:17 >
Uyarın için çok teşekkür ederim, fotoğrafcılığı iyi bilen arkadaşlar ile birlikte çektiğimiz bu fotoğrafı, maknanın diyaframlarını bilerek açık tuttuk, gece yarısı denizin rengi belli olsun ve o saatte gündüz gibi bir fotoğraf alalım diye. Birinci fotografda da gün henüz batmadan batmış gibi görüntülemek için ayarlar ile oynadım.
teşekkür ederim, ilgilendiğiniz için
quote:
Orjinalden alıntı: cocomo
quote:
Orjinalden alıntı: Gezgin35
Perşembe akşam turlarından bir kaç kare
Göztepe vapur iskelesi ve yaya geçidi
Sahilevlerinde gece
kardeş o gece fotoğrafında diyaframı kıssaydın f8.0 e kadar, bi de ISO'yu 80'e çekseydin, çok daha güzel pozlamış olurdun... kayalıklar patlama yapmazdı. yolun bir gün bir kez daha aynı yere düşerse bu dediğim ayarlarla pozlamayı dene. zaten 15 saniye fazlasıyla ışık alıyo içeriye. açık diyafram ise o içeri alınan ışığın faydalarını tüketiyo... aklında bulunsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gezgin35 -- 2 Haziran 2008; 16:05:34 >