arkadaşlar makro ve normal çekimlerde istediğim yere odaklanamıyorum... AF odak şeysi sürekli sağda solda ortada saçma sapan yerlerde çıkıyo. 3 lü 4lü odak göstergesi bile çıktığı oluyo. 10 kere deklanşöre yarım basarak istediğim yeri tutturabiliyorum.... bunu nasıl çözerim... bilgisi olan var mı? odak noktası sabit ortada dursun istiyorum.
odak noktasını spot olarak seçtiğim zaman tam ortada çıkıyor tamam ama deklanşöre yarım basınca yeşil bi kutucuk resmin çok zıt bi yerine odaklanıyo... umarım derdimi anlatabilmişimdir. bunu nasıl çözerim. o yeşil kare neye göre istediği yeri odaklıyor???
Birkaç ipucu (makinaya henüz yabancı olanlara): Odak kafasına göre takılmasın, sadece benim istediğim noktaya (merkez ağırlıklı veya spot) odaklansın istiyorsanız: menuden AiAF kapalı, diğer safe odak seçenekleri kapalı olsun (makina yanımda değil, menüdeki sırası ve Türkçe'si nedir hatırlamıyorum). İşiniz bitince ayarlarınızı geri almayı unutmayın.
Odak yaptınız, odak kilitlemesi yapmak istiyorsunuz. Deklanşör yarım basılı iken odak kilitler, siz makinayı çevirseniz de odak değişmez. Bunu zaten biliyorsunuz.. Ama, odak kilidi yaptınız ve makinayı bırakıp kendiniz de kadraja gireceksiniz: Deklanşöre yarım basın, elinizi çekmeden MF tuşuna basın "AF lock" yaptınız ve manuel odak modundasınız. İşiniz bitince tekrar MF tuşuna basarak normal moda geçin.
Yukarıda beyaz dengesi ile ilgili mesajlar geçti. Makinanın AWB'si (otomatik beyaz ayarı) çok iyi, ancak bazı ışık koşullarında ne AWB ne diğer modlar işinizi görmeyebilir. Bu takdirde manuel WB yapacaksınız: Beyaz ayarından "manuel" kısmına gelin, makinanın önüne gerçek beyaz bir kağıt (5-10 cm mesafe) tutup menü tuşuna basın. O ışık koşulunda gerçek beyazı yakaladığınızı göreceksiniz.
arkadaşlar canon a560 ile 570 arasında kaldım. bu is olayı fotoğraflarda çokmu önemlidir. uzun bir süre a720yi almayı bekledim ama bende altivi mağduruyum. şimdi a570 dikkatimi çekti hemde daha uygun. dpreview sitesinde de hagly recommend kategorisinde. bir yardımcı olun. yoksa ixus 70 mi alayım. kafayı yemek üzereyim ya.
makro mesafesinin 1-1,5 cm e düşmesi manuel odağın avantajı. bide 2700 lük pilleri makineyi alırken aynı yerden sipariş edin beraber gelsin. sonra piliniz biter bakışırsınız makineyle 1gün boyunca (tecrübe) hem kargo parasını iki şey için birden ödersiniz daha ucuz olur.
nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama a570 ile ilgili bi izlenim yazısında, NiMH model pil kullanın diyordu.. bunu unutmayın.. ben de öyle yaptım ve çok memnunum :)
Özellikle açık hava koşullarında exposure compensation'u (sol üst tuş; auto modda çıkmıyor yanlış hatırlamıyorsam) -1/3 veya çok aydınlıksa -2/3 olarak kullanın. Sonuçların daha güzel olduğunu göreceksiniz.
Renk seçeneğinde canlı/vivid seçeneği nötralden daha doğru ve güzel sonuçlar veriyor. Daha da canlı renkler isterseniz manual renk seçeneğini kullanarak kontrastı ve doygunluğu zevkinize uygun fotolar elde edebilirsiniz.
Eğer bilgisayarda depolamak için yeterince yer varsa, çekimlerin daima en yüksek çözünürlükte yapılması halinde ileride yapacağınız kesme/kroplama işlemlerinde daha iyi sonuçlar alınacaktır.
a590 'da ıs yanında ımage stb. ve hareket anında otomatik netleme ve face trak var bunlar ayrıntı gibi gözüksede b ir adım bence öne çıkarıyor 570 is göre evet manuel odaklama yok ama diğer artılar fotoğraf kalitesine büyük katkıda bulunuyor. lets go to digıt'de 5 /4,7 alan bir ürün var performans açısından dolayısıyla kesinlikle A 590 IS abıt lıke better than a 570
a590 'da ıs yanında ımage stb. ve hareket anında otomatik netleme ve face trak var bunlar ayrıntı gibi gözüksede b ir adım bence öne çıkarıyor 570 is göre evet manuel odaklama yok ama diğer artılar fotoğraf kalitesine büyük katkıda bulunuyor. lets go to digıt'de 5 /4,7 alan bir ürün var performans açısından dolayısıyla kesinlikle A 590 IS abıt lıke better than a 570
''ımage stb. ve hareket anında otomatik netleme ve face trak''