Şimdi Ara

iPhone satışları düşüyor, hizmet satışları artıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bir dönem rekor üstüne rekor mali çeyrek raporları açıklayan Apple eski günlerini mumla arıyor. iPhone satışları sürekli düşen firma çareyi yazılım hizmetlerine ağırlık vermekte buldu.


    Çin’de büyük kayıp


    Firmanın açıkladığı verilere göre yılın ilk çeyreğinde elde edilen toplam gelir 58 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 5 düşüş yaşandı. Faaliyet karı yüzde 15 düşüşle 13.4 milyar dolar olurken net kar da yüzde 15 düşüşle 11.5 milyar oldu.


    Ayrıca Bkz.LG mobil bölümü kayıplara devam ediyor

    Mali tabloların lokomotifi konumunda olan iPhone satışları yüzde 15 düşüşle 31 milyar dolara geriledi. iPad satışları ise yüzde 20 artış göstererek 4.8 milyar dolar oldu. Yine Apple Watch ve AirPods ürünlerinin olduğu kategori de yüzde 30 artışla 5.1 milyar dolara yükseldi.


    Düşüşün en büyük sebebi ise Çin diyebiliriz. Geçen yıl aynı dönemde ülkede 13 milyar dolarlık satış yapan Apple şimdi ise 10 milyar doları ancak geçebilmiş. Özellikle iPhone satışlarının ülkede düşüş yaşadığı biliniyor.


    Yazılım hizmetlerinin yer aldığı Servisler bölümü ise istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Yakın zamanda firmayı sırtlayacağı tahmin edilen bölüm yüzde 15 artışla 11.4 milyar dolara yükseldi. Apple News+, Apple TV+ ve Apple Arcade gibi yeni hizmetlerin yaygınlaşması ile firma donanım tarafında kaybettiklerini buradan telafi edebilir.


     



  • Tüketim çılgınlığına rağmen belli bir doygunluğa geldi insanlar. İnşallah bir çılgınlık yapmaya kalkmazlarç

  • diger firmalar toplumun ust seviye doygunlugunu tartip ona gore orta seviyeye yogunlasmaya basladilar, samsungun onceden cikardigi cop seriler yerine yeni cekin duzen verilmis, cogunlugun burun kivirmadan kullanabilecegi telefonlar bunun bir gostergesi. huawei de benzer sekilde yol aliyor.

    apple da her ne kadar satislarda tartismasiz lider olsa da er ya da gec xr in altina konumlandiracagi telefonu piyasaya surmek zorunda.

  • ekrem71 yine çıldırdı iphone xs max 2000 euro'da olsa herkes almalı çünkü stabil
  • Ben de hala bukadar satabildigine hayret ediyorum..

  • Dünya genelinde düşüş var ve apple hala birinci. Ancak apple cihazlar uzun ömürlü olduğu için bir alan çoğunlukla bir daha almıyor çünkü ihtiyaç duymuyor. Apple işi bilmiyor diğer markalar gibi garantide en ufak çizikte garanti dışı bırakacak yazılım desteğini maksimum iki yıl tutacak kısacası diğer markalar gibi müşteriyi silkmeye bakacak o zaman satışları artar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkede satışlar ne alemde asıl onu merak ettim.
  • Android cihazlar da uzun ömürlü... Apple cihazlar uzun süre gidiyor ama bir o kadar yavaşlıyor..
  • Doygunluk değil insanlar yenilik göremiyor. İkna etmek daha zor ve ekonomik koşullar artık eskisi gibi değil. Amerika olan kişiler parayı basıp alıyor senelerdi aynı para azıcık zamlansa da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Dünya genelinde düşüş var ve apple hala birinci. Ancak apple cihazlar uzun ömürlü olduğu için bir alan çoğunlukla bir daha almıyor çünkü ihtiyaç duymuyor. Apple işi bilmiyor diğer markalar gibi garantide en ufak çizikte garanti dışı bırakacak yazılım desteğini maksimum iki yıl tutacak kısacası diğer markalar gibi müşteriyi silkmeye bakacak o zaman satışları artar...

    O zaman satışlar düşer çünkü donanım olarak geriden geliyor zaten insanları iphone'a iten aslında ios'tan ziyade garanti ve sağlamlık algısı bunlardan sonra ios ve appstore, itunes(apple music) geliyor. Apple o algıyı hayatta yıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple çöptür.

  • Bizde daha çok hava atmak için alındığı kesin :)

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    6s kullanıyorum, o seneden kalıpta bu kadar seri olabilecek bir android cihaz göster apple almayı bırakırım :D

  • Hanzoli H kullanıcısına yanıt
    Galaxy s6 aynı sene çıkmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    bu yazıyı yazarken sanki dünyanın ücra bir köşesinde yaşıyormuşsunuz ve hiç dünyayı takip etmiyorsunuz hissine kapıldım neden acaba:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hanzoli

    6s kullanıyorum, o seneden kalıpta bu kadar seri olabilecek bir android cihaz göster apple almayı bırakırım :D
    Sony z5 kullanıyorum. hiçbir sıkıntı yok. 2015 senesinde.Aynı zamanlarda çıktılar .arada bin tl fark olduğu için sony almıştım.

    Ee iphone kullanmayı bırakacak mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'in ürettiği Huawei telefonlarını ABD'de yasaklar isen nasıl Çin'de Iphone satışlarının artmasını bekler ki insan?

  • İlk Iphone çıktığından beri Apple sektöre egemen olmaktansa kar etmeye yönelmişti. Gelirine oranla karı son tüketiciye ürün satan bir firma için inanılmaz yüksek. Şu anda düşmüş haliyle bile %23 Diğer rakiplerinin bir çoğu doğru düzgün kar bile etmiyor. Edenlerde ancak %5 civarında. Zamanında Apple toplam telfon sekötüründeki karın tek başına %85'sinden fazlasını yapıyordu. Apple eş değer ürünlere göre en az %20 hatta %25-%30 daha pahalı satıyordu. Kalite farkıyla bu yüksek fiyatı kabul ettirebiliyordu. Böylelikle kar maksimizasyonu yapıyordu. Ben daha yıllar önce Apple'ın hata yaptığı kar maksimizasyonu değil kar ederek ciro maksimizasyonu yapması gerektiğini savunmuştum. Eğer Iphone fiyatları zamanında %25 daha ucuz olsaydı, çok daha fazla kişi Iphone kullanıyor olurdu. Apple daha az da olsa kar eder ama açık ara en büyük pazar payına sahip olurdu. Hiçbir rakibi böyle güçlenemezdi. Ama Apple onlara imkan verdi. Fiyat avantajıyla rakipleri tutundu. Şimdi kalitede Apple'a yaklaştılar. Artık Çinli firmalar karşısında Apple Iphone'u %25 daha ucuz satsa da çok büyük satış artışı yaşamaz. Eğer Apple büyük bir yönetim stratejisi değişikliğine gitmezse ki gitmesi çok düşük ihtimal, sürekli olarak satış ve pazar payı kaybedecektir. Çünkü karı düşen Apple'a yönetim kurulu fiyat kırmayı veya rekabetçi fiyattan yeni bir Iphone çıkarmaya izin vermez. Bu fiyatlar ve ürünlerle Apple sadece pazar payı kaybeder. Ancak ABD ve Avrupa gibi kişi başı geliri yüksek ülkelerde varlığını devam ettirir.

  • beter olsun.... 10 bin tl nedir yaaa...

  • Apple iphone üst ve orta segment tutup alt segment için ios kullanan farklı alt marka olustursaydı. Şuanda hiç bir cinliği tanımıyorduk

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.