Şimdi Ara

Oyuncak robot üreticisi Anki kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geliştirdiği oyuncak robotlarla tanınan Anki firmasının kapanacağı öğrenildi. 200 milyon doların üzerinde yatırım toplayan Anki, Cozmo ve Vector isminde robotlarını satışa sunmuştu. Bu robotlar neredeyse canlıymış gibi hareketler yapabiliyor ve konuşmalarınıza cevap verebiliyor. Hatta Vector içerisinde Amazon’un sesli asistanı Alexa bile mevcut. Ancak görünen o ki yaşanan finansal sıkıntılar sebebiyle firma çalışmalarını sonlandırmak zorunda kaldı.

    1.5 milyon adet robot satılmıştı


    Anki geçtiğimiz sene 1.5 milyon adet robot sattığını açıklamıştı. Aradan 9 ay geçti ve bu rakam tahmin edebileceğiniz gibi çok daha yüksek olabilir. Tüm bu satışlar yeterli gelmediği ve 30 Nisan tarihi itibariyle yatırımcılarla anlaşmalar bittiği için firma çıkmaza girdi. Bünyesinde 200 çalışan barındıran Anki, çalışanlarının yeni işler aramaya yönelmesini tavsiye etti.


    Çalışmalarına 2013 yılında akıllı telefon yardımıyla kontrol edilen Anki Drive ile başlayan firma Apple geliştirici konferansında da kendine yer bulmuştu. Sempatik hareketleriyle dikkatleri üzerine çeken Anki oyuncaklar çoğu kişi tarafından ilgiyle karşılandı.


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan dikey televizyon

    Sonuç olarak farklı ve ilginç bir sektör oluşturan firmanın kapanması üzücü bir haber. Firma yarın itibariyle yazılım ve donanım kolundaki tüm işleri sonlandıracak. Daha önce Anki tarafından üretilen robotları görmediyseniz alt tarafta bulunan video üzerinden inceleyebilirsiniz.









  • Bu işte bi gariplik var. 200 milyon dolar üzerinde yatırım alıyorsun ve geliştirdiğin şey öyle ahım şahım bir şey de değil. Üstüne bir de satışlardan gelen para var ve sen mali sıkıntıya düşüyorsun. Sanırım şirkette de ayakkabı kutusu sevenler var.

  • Anki! Ne kadar da başarılıymış robotun.
    Kapatacak ne vardı sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 30 Nisan 2019; 14:17:58 >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Üzülmeyin hocam, birkaç tane almak lazım kapanmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Yanlis yonetilmesi yetiyor aslinda. $200M cok buyuk bir para degil. Bir uzman muhendisin firmaya maliyeti senelik $300-400K'yi bulabiliyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.