Şimdi Ara

Konsol oyunculuğuna olan ilgi büyüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Oyun dünyası önümüzdeki yıllarda oldukça ilginç gelişmelere şahit olacak. Bir tarafta bugüne kadar en güçlü konsolların piyasaya çıkacak olması dururken diğer tarafta ise Google Stadia gibi bulut oyunculuğu da ana akım haline gelecek. Bu süreçte ise PC oyunculuğu yara alabilir.


    Trend değişiyor


    Jon Peddie Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2022 yılına kadar yaklaşık 20 milyon PC oyuncusunun konsollara transfer olacağı tahmin ediliyor. Konsol ve üst seviye oyuncu bilgisayar donanımları arasındaki çizginin giderek bulanıklaşması bunda en büyük etken. Ayrıca konsollara özel oyunların son dönemde vites arttırması da ikinci büyük etken.


    Ayrıca Bkz.Intel gelirlerini arttıramadı ancak beklentileri aştı

    Raporda Google Stadia gibi bulut hizmetleri sayesinde gelecekte sadece uyumlu bir televizyon üzerinden AAA türü oyunları oynamanın mümkün hale geleceği ifade ediliyor. Böylece PC veya konsol ihtiyacı ortadan kalkacak.


    Diğer taraftan Microsoft’un tüm konsol oyunlarını yavaş yavaş PC platformuna da sunacak olması PC oyunculuğu için önemli bir adım olarak görülüyor. Bununla birlikte konsollara geçiş yapacak oyuncuların ağırlıklı olarak alt seviye PC kullanıcıları olduğu, üst seviye PC oyuncularından geçişlerin daha az olacağı ifade ediliyor.


     







  • Nintendo'nun o resimde ne işi var yahu. Anca telefonlara rakip olur onlar

  • 5 yıl falan oldu konsol alalı. Bitirdiğim oyun sayısı 2. Biraz zamansızlıktan ama PC bana hep daha yakın duruyor, bir adım önde.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Ya şaka ya da 10-20 yaş arasındasın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Nintendo'nun o resimde ne işi var yahu. Anca telefonlara rakip olur onlar
    Nintendo nun ne işi mi var? Yapmayın kardeşim ya Sony ve Microsoft yokken Nintendo vardı. Kaldı ki Switch dock sayesinde tv üzerinden 1080p oyun oynatıyor çokta kaliteli görüntüsü var. Kullanmadığınız cihazlara çamur atmayı ne çok seviyorsunuz kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nvidia sağ olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Loukas kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın cahilliğine verin. Kasetli Atari veya Tetris cihazı sanıyor onu arkadaş.

  • Vallahi DotA'yı kaldıracak bir PC benim için yeterli bende XBOX a doğru yola çıkacağım bu gidişle...

  • Asıl mesele ulaşılabilirlik. Fiyat performans olarak ulaşır olmadığı sürece (sadece konsol fiyatından bahsetmiyorum buna oyun fiyatlarınıda dahil ettiğimizde) bu ivmenin uzun süreceğini sanmıyorum.

  • Konsol gereksiz masraflı ve oyun anlamında kıt bir platform. Bir cs go, bir wow konsolda yok. Steamde bir sürü oyun çıkarken konsolda sadece en popüler oyunlar oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Nintendo'nun o resimde ne işi var yahu. Anca telefonlara rakip olur onlar
    Sen hiç Mario diye birşey duydun mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    illaki bir konsol alınacaksa bu nintendo olmalı ki bilgisayar oyunlarından bir farkı olsun. Grafik kalitesi istiyorsan zaten pc toplarsın.

  • Türkiye'de tam tersi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü ucuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin ileride konsol alacağını sanmıyorum. Ne konsol ne de PC artık kalmayacak. Şu metne katılıyorum:
    Google Stadia gibi bulut hizmetleri sayesinde gelecekte sadece uyumlu bir televizyon üzerinden AAA türü oyunları oynamanın mümkün hale geleceği ifade ediliyor. Böylece PC veya konsol ihtiyacı ortadan kalkacak.

    Evet online oyun devri başlayacak ve konsol ve PC kurmak saçma gelecek. Zaten akıl var mantık var gittikçe güçlenen bir oyun grafiğine gittikçe güçlenen konsollar almak kusura bakma ama gittekçe daha pahalı olacağı manasına gelir. Oyuncu dediğin kişiler iş adamı veya ceo, müdür, şirket yöneticisi değil ki çoğu genç, öğrenci veya evde bir iki saat oyuna zaman ayırabilen evli çocuklu çalışan kesim. 500 liraya oyunu kaç kişi alabiliyor acaba? Bir de yanına yeni konsol ekle oldu sana 3500 lira.

    Memlekette kriz vardı halk soğan patates alamıyordu sahi nerde o fakirler? Buraya sadece elit ve zengin kesim mi mesaj yazıyor? (ben elit ve zengin değilim, konsolum da yok.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Nisan 2019; 16:16:40 >




  • PC de oyun mu kaldı ki !?

    o ekran kartı senin bu ekran kartı ben haberlerinden başka bir şey yok !

    bu haliyle zaten iyi çocukluk geçiremeyen ve daha sonra eli para tutunca geçmişin ezikliğini ekran kartlarıyla avutan kesimin daha fazla eziklenmesiyle sonuçlanıyor.

    şu ekran kartının -0- ını almıştım bir hafta sonra bir üst modeli çıkınca salağa döndüm demektense ; geçmişte ps-box almıştım ne oyunlar oynamıştım zamanının çok ötesinde oyunlar diye anılar üretmek mi yoksa ekran kartı aldım ! 10 fps free veriyordu hep çok sinir oluyordum bende bu işe demek mi istersin !???

  • Nintendocu romantikler toplanmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguz_Cole kullanıcısına yanıt
    20 çok max 15. Nintendo’nun tek geçmişinin Switch olduğunu sanıyor herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar hayatımda hiç konsolda oyun oynamadım. Hiç konsoldan oyun oynama ihtiyacı da hissetmedim. Bilgisayarlar grafik kalitesi olarak konsollara on basar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.