Şimdi Ara

Nand Flash üreticileri fiyat düşüşlerinden rahatsız: Üretim kısıtlamaları yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl özellikle de son çeyrekte Nand Flash fiyatlarında kaydadeğer düşüş meydana gelmiş ve SSD piyasasında oldukça alınabilir fiyatlarda sürücüler bulunabilir hale gelmişti. Gelen haberlere göre geride bıraktığımız çeyrekte daha da hızlanan fiyat düşüşlerinden birileri rahatsız.
     
    64 ve 96 katmanlı 3D Nand yongalarının üretimine başlanılmasıyla üretim hacimlerinde kaydadeğer artış yaşayan piyasanın büyük isimleri pazardaki talep azlığı nedeniyle zor durumda. Sunucu tarafında beklenen satış rakamlarına ulaşılamaması ve akıllı telefon değişim döngüsünün uzaması sonucunda pazarda meydana gelen doygunluk sonucunda Q1 2019’da %20’lik fiyat düşüşü yaşandı. Kar oranlarını korumak isteyen üreticiler bunun üzerine üretimlerini azaltacaklarının sinyallerini verdiler.

    Üreticiler fiyatları yükseltmek için kolları sıvadı 

     
    Micron’la başlayalım. ABD merkezli 3. büyük hafıza çözümleri üreticisi Mart ayında eski üretim nodlarını terketmeye başlayacağını açıklamıştı. Toplamda %5 hacim düşüşü manasına gelen bu karar Micron’a operasyon maliyetini azaltma imkanı tanıyacak.

    SK Hynix bu hafta 36 ve 48 katmanlı kümelerin üretimini durduracağını açıklamıştı. İlerleyen aylarda 72 katmanlı yongaların üretimine odaklanacak firma, yılın ikinci çeyreğinde 96 katmanlı 3D Nand’lerin üretimine başlamayı planlıyor. Öte yandan M15 fabrikasındaki üretim artışını da yavaşlatacak Güney Koreli üretici bunun sonucunda 2018’deki üretiminin %10 altına düşmeyi hedefliyor. Ne hedef ama. Diğer taraftan üretim miktarı azalsa da toplam üretilen bit miktarı artmaya devam edecek.
     
    Kurumsal kanatta koşturan Intelse her ne kadar rakamlarla konuşmasa da bantlarından çıkacak Nand miktarının azalacağını açıkladı.

     
     
    Son olarak gelelim Samsung’a. Güney Koreli teknoloji devi henüz ilk çeyrek raporunu açıklamadı ancak yatırımcılarını %60 kazanç düşüşü konusunda uyardı bile. Bu durumun amiral gemisi telefonlara talebin düşüşü, Nand Flash ve DRAM yongalarındaki fiyatlandırmalar ve bazı zayıf marketlerden kaynaklandığı düşünülürken firmanın da Nand Flash üretiminden daha çok kazanmak için üretimini dizginlemesi bekleniyor.
     
     







  • Veya kısa ömürlü yapar.

  • Adamlar bahane bulamadı sonunda ne deprem, ne tsunami, ne elektrik kesintileri, ne üretim süreçlerimi etkileyen virüsler, bütün bahaneleri tükettiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar Türkiyeye gelsin patates ve soğan karaborsacılığı yapanlardan biraz eğitim alsın gerçi şuan seçimler bitti eldekiler çürüdü ama bizim karaborsacıların zararını karşılaşmışlardır bunların üründeleri de bozulmaz gelin eğitsinler sizi bizim yerli işbirlikçiler.
  • Adamlar mecbur değil insanların istediği fiyata istediği ürünü vermeye. Yeri geldiğinde adamların ellerinde fazla ürünü ucuza alırken bir şey demiyor kimse. Tersi olunca auuvv Aynı şeyi ekran kartlarının fiyatları artınca da yaptılar.

    Her şirket gibi yasaların dışına çıkmadan en fazla nasıl kar edecekse bunlar da o şekilde davranıyor. Bugün 100$ altı fiyata 1tb ssd yi bu fiyatlara buluyorsanız sebebi bu adamlar. İhtiyacınız varsa alın işte. Oturduğunuz yerden mırın kırın etmeyin.

  • Deprem bekleniyor.... %60

  • gören de zararına sattılar sanır
  • Piyasaya ucuza verip ürünü almanın bir ihtiyaç haline getirip sonrada malın fiyatını artırmakla piyasayı oluşturursun. Satın almazsın tepkini koyarsan ilk aşamaya geri dönerler olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ben patates ve soğan üreticilerinin zarar ettiğine inanmıyorum onlar parasını aldı CIA operasyonel ödenekleri ile adamların parasını ödedi zaten üretici parasını tüccardan aldığını saniyo işin perde arkasında kimin olduğuna bakmaz kimin deposunda duracağını da umursamaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çoğu kişinin anlamadığı nokta firmalar ürettiklerini satamadıkça uzun vadede fiyatlar artar. Dünya genelinde tüketimde düşüş var. Artık 1-2 yılda bir telefon, bilgisayar değiştirmek için bir neden yok. İnsanlarda bunun farkında. Bu şekilde gittiği sürece malesef ki fiyatlar giderek artmaya devam edecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hain NAND lobisi.

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    patates soğan oyununu oynayanlara soroz ödedi bile seçim öncesi uyuya mı kaldın sen :)

  • 1gb fiyatına 1tb üretseler satışlar patlar,
    ama bunların amacı sadece bizi sömürmek olsa gerek !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Nisan 2019; 7:33:9 >
  • ürün kısa ömürlü olursa,
    firmaların ömrü de o kadar kısa olur !
  • hocam art niyetlerini anlatmak için üstü kapalı yazdım,sonuna kadar haklsınız.
  • Yaz (tatil) sezonu geliyor, sözde satışların hızlanacağı/artacağı bir dönem. Bunu fırsat biliyorlar işte.
  • Olan yine tüketiciye oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.