Şimdi Ara

Japonya, asteroit yüzeyinde 'krater' oluşturdu: İşte fotoğrafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japonya, asteroit yüzeyinde 'krater' oluşturdu: İşte fotoğrafı
    Japonya'nın Hayabusa2 isimli uzay aracı bu ayın başlarında çok ilginç bir işe imza atarak yörüngesinde bulunduğu Ryugu isimli asteroitin yüzeyini bombalamıştı. Japon uzay ajansı (JAXA), bombalamanın ardından nihayet ilk fotoğrafları da paylaştı. İşte Ryugu yüzeyinin öncesi ve sonrasını gösteren gif:




    Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan JAXA,"Oluşturduğumuz yapay kraterin şeklini ve büyüklüğünü detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyoruz. Şu anki gözlemlerimize göre yüzeyde yaklaşık 20 metre genişliğindeki bir alan değişime uğramış." ifadelerini kullandı. JAXA kraterin beklediklerinden çok daha büyük bir yapıya sahip olduğunu söylüyor.

    JAXA'nın Hayabusa 2 misyonundaki en büyük amacı Ryugu göktaşından örnek maddeler toplayıp Dünya'ya getirmek. Bu ayın başlarında gerçekleşen bombalama işlemi de bu planın en önemli parçalarından birisiydi. JAXA bu şekilde yüzeyin altından taze örnekler çıkarmayı ve bunları Dünya'ya ulaştırmayı planlıyor.

    Japonya, asteroit yüzeyinde 'krater' oluşturdu: İşte fotoğrafı
    JAXA'nın 2014 yılında uzaya gönderdiği Hayabusa 2, yaklaşık üç buçuk yıllık uzay macerasının ardından Haziran 2018'de Ryugu asteroitinin yörüngesine yerleşmeyi başarmıştı. Uzay aracı sekiz ay yörüngede gözlem yaptıktan sonra geçtiğimiz şubat ayında ilk kez yüzeye indi ve ilk örnek maddelerini başarıyla topladı.

    Hayabusa'nın Ryugu'daki görevinin bu yılın sonlarına doğru sona ermesi bekleniyor. Görevin tamamlanmasının ardından ise Yeryüzü'ne doğru harekete geçilecek. Uzay aracının topladığı örneklerle beraber 2020 yılında Dünya'ya ulaşması bekleniyor. 



  • fotoğrafla olacak iş mi :) .. yani doğru olabilir de , inanmamak için çok sebep var be gülüm

  • Yani dünyaya çarpması muhtemel bir gök taşını yok etmek için ona ateş etseler taşa ancak küçük bir oyuk açabilirler, yani sonumuz yaş biraz.

  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt
    Asteroid düz olabilir.

  • Tarlayı gece defineciler kazmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Atmosferdeki sürtünmeden dolayı zaten ufalanarak küçülür, illaha uzaydan vurmaya gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tox1NN

    Atmosferdeki sürtünmeden dolayı zaten ufalanarak küçülür, illaha uzaydan vurmaya gerek yok.
    Sanırım Steven Hawking ve NASA bu konuda senin fikirlerini almayarak boşa masraf yapıyorlar.

    NASA asteroid'lere karşı kullanacağı silahı için tarih verdi

    Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ünlü İngiliz bilim insanı Stephen Hawking'in en büyük tehdit olarak gösterdiği göktaşlarına karşı NASA geçtiğimiz yıl düğmeye basmış, gezegenimize çarpa riski olan göktaşlarına karşı mücadele için yeni bir silah geliştirmişti.

    https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/nasaasteroidlerekarsi-kullanacagi-silahi-icin-tarih-verdi,8_lMQCR890SPMB7lOCa-mQ/C-bgk50EJk-0V9CAifa0Kw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Nisan 2019; 11:52:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.