Şimdi Ara

Epic Games: Steam aldığı komisyonu düşürürse biz de özel oyunlardan vazgeçeriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Son dönemde birçok dijital oyun mağazasının açıldığına şahit olduk. Ancak hem Fortnite’dan hem de Unreal Engine oyun motorundan aldığı güçle Steam karşısındaki en önemli rakip Epic Games Store. Buna bir de düşük komisyon oranları, her iki haftada bir ücretsiz oyun dağıtımı ve mağazaya özel oyunlar eklenince Epic Games Store’un emin adımlarla geldiğini söyleyebiliriz. Firma CEO’su Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda özel oyunlardan vazgeçmek için Steam’e şart koştu.

    Yapımcılara yüzde 88 pay versin


    İki mağaza arasındaki en büyük fark aldıkları komisyon oranları. Steam oyun yapımcılarından yüzde 30 komisyon alıyor. Bu komisyon oranı milyon kopya satışından sonra yüzde 25-20 gibi zamanla düşmesine rağmen yine de oldukça fazla. Epic Games Store ise mağazada yer alan oyunlardan yalnızca yüzde 12 komisyon alıyor. Yapımcılar oyun gelirlerinin yüzde 88’ini kasalarına ekleyebiliyorlar. CEO’nun Steam’e verdiği şart da aynı kendileri gibi gelirin yüzde 88’ini yapımcılara vermesi.



    Epic Games Store’a özel oyunlar içerisinde Metro Exodus, The Division 2 gibi önemli yapımlar mevcut. Bu oyunlara Steam kullanıcıları ulaşamıyorlar. Yakın zamanda Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain gibi oyunlar da Epic Games’de yerini alacak.


    Ayrıca Bkz.Telefonlar için Mario Kart Tour önümüzdeki ay beta sürecine başlıyor

    Kısacası özel oyunların Epic Games’in elini oldukça güçlendirdiği ortada. Her ne kadar Steam hala pazar liderliğini net bir şekilde korusa da Epic Games’in hamleleri Valve’in yeni adımlar atmasını mecbur kılacaktır.










  • Yenilgiyi böyle rezil bir şekilde kabul etmek nedir ya. Böyle bir tweet ile anca oyunlarına ilgi gösteren yaş grubuna hitap eder. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Resmen artık son kozunu oynamış. Epic games gitsin steamin arkadaş listesini kopyalar gibi indirim politikasını v.b kopyalasın kullanıcı belki anca öyle kazanır. Böyle yersiz konuşacağına adam gibi ucuza sat steamin varlığını unuttur.
    Piyasanın en leş clientiyle steam a kafa tutabileceklere inanan varmıydı ki?Steam isterse %40-50 pay bile alır.Ama aç gözlü yapımcılar 1 satıp 20 kazanmak peşinde 10 satıp 125 kazanmak istemiyorlar.Steam üzerindeki en büyük avantaj ucuza giftleme yolu.Yakın zamanda Anno 1800 epic üzerine geçti açgözlü ubibug daha çok kazanmak için kitleyi yok etti.İnsanlar anno oyununu 200 liraya aracı sayfalarda buluyordu epic storeden neden 300 liraya alayım? Gidip ubisoftun clienti üzerinden bile %20 indirim ile alabiliyor insanlar aynı fiyattan oyunu markete verip yapımcı çok kazanacak diye mağaza açıp oyuncu kitlesinden gerçek anlamda destek mi bekledi bu adamlar? Epic gitsin fortnite de 13 yaşındaki çocuklara skin satmaya devam etsin boyunu aşan konulara girmesin.
    Adamlar ciddi ciddi yapımcılar daha çok kazansın diye store açtılar :))) kitle çekmek için hiç oynanmayan oyunlarıda free vereceğiz dediler humblenin verdiği free oyunlar daha değerli açıkcası.
    Kendileri valve'a komisyon mu veriyorlar? Başka firmaların verdiği komisyon bunları niye rahatsız etmiş.

    Platformlarında bekledikleri büyümeyi yakalayamadılar. Exclusive oyunlarıda zaten 1 yıl süre ile epic store'a özel. Bedava oyunlarla, platforma özel oyunlarla steam'i alt edemiyeceklerini anladılar.
    Epic Games ne ya. Çin faresi gelmiş Steam'e kafa tutuyor. Metro Exodus ve The Division 2. Rus çöpü ve 2. antipatik firmanın remaster yapılmış yeterince tutmayan oyunu. Valve, L4D 3 çıkarttığı an etraf toz duman olur. Yeni HL çıkartsa ne olur bilemiyorum... Tencent ve diğer çinli şirketlerin yok olup gitmesi dileğiyle. Rekabet falan olmasın. Bu çinli şirketler ülkelerine (kapalı ceza evine) geri dönsünler.
  • Yenilgiyi böyle rezil bir şekilde kabul etmek nedir ya. Böyle bir tweet ile anca oyunlarına ilgi gösteren yaş grubuna hitap eder. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Resmen artık son kozunu oynamış. Epic games gitsin steamin arkadaş listesini kopyalar gibi indirim politikasını v.b kopyalasın kullanıcı belki anca öyle kazanır. Böyle yersiz konuşacağına adam gibi ucuza sat steamin varlığını unuttur.

  • adam doğru demiş , yüzde 30 yüksek.

  • Her oyundan %30, iyiymiş, adam niye oyun yapsın ki?

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Son cümlenize katılmıyorum. İnsanoğlu değişiklikten hiç hoşlanmaz. Gelen her yeniliği de başta reddeder, üstünden zaman geçtikten sonra bu eski insanlar buna nasıl tepki göstermiş diye de eleştirir. Telegram'ın sunduğu olanaklar ortadayken insanlar whatsapp'ı terk edip topluca geçiş yapabildiler mi ? Yok. Steam ile bu konu arkaplanda konuşulmuştur. Sıcak bakmayınca adamlar da böyle bir tepki göstermişler. %30 dan anlaşılıyor ki steam parayı çok seviyor. Ona en güzel korkusunu yaşatırsan ancak öyle masaya oturtabilirsin. Ben yapımcıların yerinde olsam ortak alternatif bir platform kurup herkes için bu istedikleri durumu uygulardım. Lakin herkes egoist herkes ben diyor. Sonra herkesin hakkını savuyoruz diyorlar.
  • Zaten steam komisyonu indirse bunların vağroluş sebebi ortadan kalkacak...

  • EEE tamamda bu pay son kullanıcıya yansımıyor ki steamde olan oyun epic te de aynı ne anlamı kaldı. Sen az para alıyorsun yapımcı daha fazla kazanıyor sadece, he o farkı indirim olarak koyarsın o zaman zaten bunları yapmana gerek kalmadan insanlar senden alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz_Cole -- 26 Nisan 2019; 17:52:39 >
  • Yüzde 30 bence de yüksek bir pay.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ay dötüm...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendileri valve'a komisyon mu veriyorlar? Başka firmaların verdiği komisyon bunları niye rahatsız etmiş.

    Platformlarında bekledikleri büyümeyi yakalayamadılar. Exclusive oyunlarıda zaten 1 yıl süre ile epic store'a özel. Bedava oyunlarla, platforma özel oyunlarla steam'i alt edemiyeceklerini anladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Epic Games haklı da olsa geliştiriciyi de savunsa sırf Steam'in TR'ye özel kur politikasından dolayı haklı haksızı ayırt edemez olmuşsunuz. Yazık.

    Daha yeni açılan bir market için neyin yenilgisi, yenilen bir taraf varsa o da yavaş yavaş Steam oluyor. Unutma ki Steam'in bel kemiğini Unreal Engine'li oyunlar oluşturuyor. Kim dağ kim tavşan bence çok yersiz olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Playstation da aynı oran sanırım. Gerçekten çok büyük bir oran.Resmen oyunlara ortak oluyorlar.
  • Yüzde 30 oldukça fazla, yani neredeyse biraz daha kassa adamın oyununun gelirinin yarısını alacak, üstelik ne yaparak sistemi üzerinden indirmesine olanak sağlayarak. Steam biraz bu konuda adil değil, eğer Epic Games bunu daha makul rakamlar ile yapıyor ise o da yapabilir. Ama şu da var Steam aldığı bu kadar komisyona rağmen yaptığı indirimleri kendi cebinden veriyor ve yapımcıya bunu yansıtmıyor oyuncuya bütçe kolaylığı sağlıyor ise bu yorumumu tekrar düşünürüm.

  • E... Games; pc oyun sektörünün aslan payına sahip Steamde, yürüttüğü stratejilerle öyle bir antipati yarattı ki, öyle bir antipati yarattı ki tek tek steam oyuncularının profiline girip küfür etse bu kadar etkili olurdu tebrik etmek gerek.


    Değil %12, yapımcıdan %5 alsa oraya gidecek firmaların steam oyuncuları arasında marka değeri açısından büyük prestij kaybı olacağından kalıcı zararı olacaktır. Mesele steame gönül bağı olmamakla beraber Tencent (bu şirketi araştırın) denen ucube şirketin bakış açısı ile sağılabilir inek sürüsü değilde etkiye tepki veren insanlar olan steam kitlesinide takdir etmek gerek. Olaki Tencent Game adı altında yeni oluşumlara çalışsınlar, steam forum ve oyun incelemelerinden gördüğüm kadarı ile yine aynı tepkiyi alacaklardır.

  • Steamin indirimleri gif haricinde cebinden yaptığının kaynağı nedir??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic Games: Steam aldığı komisyonu düşürürse biz de özel oyunlardan vazgeçeriz


    bu da habere yanlı yorum katan editörlere gelsin..
  • Biraz seyirciye oynamışlar sanki, hani "ben yapımcının yanındayım, para önemli değil" der gibi. Ben öyle anladım. Gerçekten Steam payını yüzde 12'ye çekse Epic Games çok kötü darbe alır.
  • durduk yere neden "vazgeçerim ama steam komisyon oranını düşürsün" diyorlar anlamadım. steam özel oyunlardan vazgeç diye istekte mi bulunmuş kendilerine?
  • Piyasanın en leş clientiyle steam a kafa tutabileceklere inanan varmıydı ki?Steam isterse %40-50 pay bile alır.Ama aç gözlü yapımcılar 1 satıp 20 kazanmak peşinde 10 satıp 125 kazanmak istemiyorlar.Steam üzerindeki en büyük avantaj ucuza giftleme yolu.Yakın zamanda Anno 1800 epic üzerine geçti açgözlü ubibug daha çok kazanmak için kitleyi yok etti.İnsanlar anno oyununu 200 liraya aracı sayfalarda buluyordu epic storeden neden 300 liraya alayım? Gidip ubisoftun clienti üzerinden bile %20 indirim ile alabiliyor insanlar aynı fiyattan oyunu markete verip yapımcı çok kazanacak diye mağaza açıp oyuncu kitlesinden gerçek anlamda destek mi bekledi bu adamlar? Epic gitsin fortnite de 13 yaşındaki çocuklara skin satmaya devam etsin boyunu aşan konulara girmesin.
    Adamlar ciddi ciddi yapımcılar daha çok kazansın diye store açtılar :))) kitle çekmek için hiç oynanmayan oyunlarıda free vereceğiz dediler humblenin verdiği free oyunlar daha değerli açıkcası.




  • Adam resmen algı operasyonu yapmış. yersen... Bir kere steam %30 almıyor. Eğer $60lık bir oyununda ortalama 350bin satış rakamına ulaşırsan steam komisyonu %25 oluyor. Eğer yaklaşık 700bin satış rakamına ulaşırsan steam komisyonu %20 oluyor. Yani adamlar hala çakallık peşinde.

    Ayrıca Valve steam ile oyun sektörüne yön vermiş bir firma. Steamdeki bir çok özellik daha diğer platformlarda bile yok. Steam nerdeyse korsanı bitirdi. epic sağolsun yeniden hortlattı :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.