Şimdi Ara

Avengers: Endgame gişede Avatar'ı geçebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avengers: Endgame gişede Avatar'ı geçebilir mi?
    Sinema tarihinin en merakla beklenen filmlerinden birisi olan Avengers: Endgame, nihayet bugün itibarıyla vizyona girdi. Şu anda dünyanın her tarafından milyonlarca sinemasever 22 filmlik dev bir seriyi sonlandıracak olan Endgame'i izlemek için akın akın sinema salonlarına gidiyor. Sinemada çok uzun yıllardır görülmeyen bu inanılmaz hareketlilik, şu sıralar özellikle de gişe analistlerini epey heyecanlandırmış durumda.

    Açılış hafta sonunda 1 milyar doları geçecek


    Avengers: Endgame'in dünya genelinde 24 Nisan itibarıyla vizyona girmeye başlamasıyla birlikte ilk gişe rakamları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. En büyük ikinci sinema pazarı olan Çin'de, film açılış gününde tam 107 milyon dolarlık inanılmaz bir hasılat elde etti. Bu rakam çok önemli bir başarıyı ifade ediyor zira Endgame, yabancı bir film olmasına rağmen şu anda Çin tarihinin açılış gününde en çok hasılat yapan filmi olmayı başardı.

    Özellikle de Asya ülkelerinde beklentilerin çok üzerinde bir performansla start veren Endgame; Güney Kore, Avustralya, Hong Kong, Tayvan, Filipinler, Malezya ve Endonezya'da da en hızlı açılış günü rekorlarını kırdı.

    Avengers: Endgame anavatanı olan ABD'de ise henüz vizyona girmedi ancak ön satış rakamlarına baktığımızda burada da yeni bir rekorun bizleri beklediğini görüyoruz. Yayınlanan son verilere göre film daha vizyona girmeden Kuzey Amerika'da yaklaşık 140 milyon dolarlık bilet satmış. Endgame'in ilk hafta sonunda 300 milyon dolara ulaşması ve büyük bir farkla yeni bir rekora imza atması bekleniyor. Bu alanın şu anki lideri Infinity War 257 milyon dolar hasılat elde etmişti.

    Avengers: Endgame ayrıca açılış gününde iki farklı ülkede (Çin ve Kuzey Amerika) 100 milyon doların üzerinde hasılat yapan ilk film olmayı da başardı.

    Avengers: Endgame gişede Avatar'ı geçebilir mi?

    Beklentilerin üzerindeki Asya performansı ve 300 milyon dolarlık Kuzey Amerika açılış haftası, gişe analistlerinin Avengers: Endgame'e yönelik tahminlerini de tekrar değerlendirmesin neden oldu. Şu anda Endgame'in tarihi bir ilk hafta sonu rekoruna imza atacağına kesin gözüyle bakılıyor. Filmin Pazar günü gecesi itibarıyla dünya genelinde tam 1 milyar dolar hasılat elde etmiş olması bekleniyor.

    Şu anda bu alanın lideri konumunda bulunan Avengers: Infinity War, açılış hafta sonunda 640 milyon dolar hasılat yapmıştı. Ancak Infinity War Çin'de iki hafta geç vizyona girmiş olması nedeniyle 640 milyon dolarlık rekora Çin rakamları dahil değil. Film buradaki açılış hafta sonunda ise 191 milyon dolar hasılat elde etmişti.

    Avatar'ı tahtından edebilir mi?


    James Cameron'un 2008 yılında vizyona giren filmi Avatar, gişe tarihinin tartışmasız kralı. 2,78 milyar dolar hasılat yapan Avatar'ın, bu alandaki ikinci filmle arasındaki fark bile 600 milyon dolardan fazla. Film o kadar ulaşılamaz bir konumda bulunuyor ki yıllardır Star Wars'lar, Avengers'lar, Hızlı ve Öfkeli'ler bu filmlerin hiçbirisi bırakın tehdit etmeyi Avatar'ın yanına bile yaklaşamadı.

    Peki Avengers: Endgame bir imkansızı başarıp Avatar'ı tahtından edebilir mi? 1 milyar dolarlık muhtemel açılış hafta sonu performansı Endgame'in gişe macerası sonunda en az 2,3-2,4 milyar dolarlık bir dünya geneli hasılata ulaşacağını gösteriyor. Ancak filmin Avatar'ı geçmesi açılış haftasından çok ilerleyen haftalarda nasıl bir performans göstereceğine bağlı. Infinity War benzeri bir çizgi izlemesi halinde Endgame'in Avatar'ı geçmesi mümkün olmayacak.

    Her şeye rağmen Avatar'ı yerinden edebilecek bir film varsa o da Avengers: Endgame'dir. Endgame'in de bunu başaramaması durumunda muhtemelen Avatar çok uzun yıllar daha tepedeki yerini korumaya devam edecek.

    Avengers: Endgame'in gişe macerasını takip etmeye devam edeceğiz. 



  • Aynen. Filmi oğlum la birlikte bir sürü 20 yaş altı gençlerle izledim. Çok eğlenceli oldu. Bir çok yerde alkış tufanı, heyecan çığlıkları. Filme yetişkinlerin bakışı ile genç, ergen ve çocukların bakışı farklı. Benim izlenimim : 20 yaş altı grup için bomba film. 30yaş üstü için ise eğlencelik film.
  • Filmi 3 defa izledim.
    Avatar'ın yanına yaklaşamaz.

  • Asıl uzun bir süre bu filmi geçer olur mu onu sormak lazım. Gişede Avatar'ı tokat manyağı yapar.

  • Mi acaba...?!?!?!??!

  • 22 filmin 19 tabesi çöp. Bir thanos karakteri beni etkilemişti, bu saatten sonra yeni çıkacak marvel filmleri bu kadar hype yaratmaz..

  • Geçer mi bilmem ama birbirine çok yakın hasılatları olacağını sanıyorum. Bu biraz da ilk hafta sonunda izleyici memnuniyetine bağlı. Bence ihtimal 50 50 .
  • Onu geçebileceğini düşünmüyorum. Ama Star Wars ı geçip, 2. sıraya yerleşir yani. Film çok iyi. 5:45 de girdim, 9 da çıktım...

  • Sollar delik deşik eder avatar kim 100 yılın en yüksek hasılatli filmi olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel bir film yapsalar olabilirdi ama filmi batırmışlar ek olarak sızıntı bütün filmi bitird zaten her yerde sızntı dolasıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftasonu +1 imle katkıda bulunacağım. Bedava bilet hakkım olduğundan cebimden para çıkmayacak ama bu filme de gidilir be. Boru değil 10 yıllık bir serinin finali.

  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    Ben bir kere izledim size katılıyorum. Zaman yolculuğu olmamış. Herşey tamamda zaman yolculuğu senaryoyu kurtaran bir seçenek olmuş şahsen. Bir önceki film daha iyiydi gibi.
    Beklenen filmin çıtasını öyle bir yükselttiler ki hüsran değilde bekleneni vermedi bana. Yinede arşivlik defalarca izlenecek bir film.

  • kimse haftalar sonra merak edip de bu filmi izlemez.
    çünkü tüm mesele merak ettirmesi, yoksa ne diye...
    asıl soru avatar 2 ne olacak?!!

  • filmde beklediğimi bulamadım. beklediğim derken bunca yıl beklemeye değecek bir heyecan içerisinde izlemek istedim ama filmin bir kaç yerinde heyecanlandım geri kalanı normal bir film izler gibiydi. 3 saat dolu dolu olması gerekirdi. bir önceki filmi endgameden çok çok daha güzeldi. bence.

  • Dün izledim
    Klişelerle dolu bir film olmuş maalesef
    Zoraki bir son hazırlanmış izleyene ayıp olmasın diye
    Film beklediğim seviyede olmasa da devasa savaş sahneleri ile insanı gazlıyor sadece baside kaçılmış biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne varsa avatar da, hic bir ozelligi olmayan matrix cakmasi klise bir filmdi. Bu isler kaliteye degil reklama bakiyor maalesef..

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Aynen. Filmi oğlum la birlikte bir sürü 20 yaş altı gençlerle izledim. Çok eğlenceli oldu. Bir çok yerde alkış tufanı, heyecan çığlıkları. Filme yetişkinlerin bakışı ile genç, ergen ve çocukların bakışı farklı. Benim izlenimim : 20 yaş altı grup için bomba film. 30yaş üstü için ise eğlencelik film.

  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    3 defa bu saçmalığa nasıl katlandın

  • Saçma olan şey filme arkadaşları ile gitmek isteyen orta okul lise öğrencilerini ailesi ile birlikte izlemek zorunda olması. 13+ 15A nedir ya yuhh. 7+ lık film alt tarafı.
  • kesinlikle edecektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.