Şimdi Ara

Samsung 2030 yılına kadar yonga üretimi ve Ar-Ge’sine 115 milyar dolar yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung için en önemli iş alanlarından biri hiç şüphesiz yonga pazarı. Firma bugün yaptığı açıklama ile yonga sektörüne verdiği önemi çok daha net bir şekilde gösterdi. 2030 yılına kadar yonga üretimi ve Ar-Ge’sine 115 milyar dolar yatırım yapacak.

    Yıllık yatırım neredeyse 10 milyar dolar


    Samsung, yonga sektörüne yatırımlarını iki kola ayırıyor. Bunlardan ilki araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) diğeri ise üretim altyapısı. Yayınlanan plana göre her yıl 5.28 milyar dolarlık tutarın Ar-Ge’ye, 4.34 milyar doların ise üretim altyapısına harcanacağı belirtiliyor. Bu da Samsung’un her yıl neredeyse 10 milyar dolar yatırım yapacağı manasına geliyor. 2030 yılına kadar aynı şekilde yatırımlarına devam edecek olan firmanın toplam yatırım tutarı daha önce de belirttiğimiz gibi 115 milyar doları bulacak.


    Yatırım planının 15 bin kişiye Ar-Ge kısmında iş imkanı tanıması bekleniyor. Samsung’un şu an dünya çapında 320 bin çalışana sahip olduğu düşünüldüğünde yüzde 5’lik işgücü artışı oldukça önemli. Telefonları için Exynos yonga setlerini üreten Samsung System SLI, ISOCELL kamera sensörleri ve Samsung Foundry gibi iş kolları firmanın yonga sektöründeki temellerini oluşturuyor.


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy View 2’nin özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

    Sonuç olarak Samsung’un güçlü adımlarla yonga pazarındaki iddiasını sürdürmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. 2030 yılına kadar yapılacağı açıklanan devasa yatırım tutarı da TSMC ve Qualcomm gibi rakiplerine göz dağı vermeyi başarmıştır. 5G modem üretiminde de söz sahibi olan firmanın istediği noktaya ulaşıp ulaşmayacağını zamanla göreceğiz.




  • ABD'nin yürü ya kulum dediği bir ülke ile köstek olduğu ülkeyi karşılaştırıyorsun. Tabi ki kendi akıllarını da kullanıyorlar ama ilk başta yokluk içindeki koreye bu yatırımlar yapılIp ayağa kaldırılmasaydı ne olurdu, bunların hiçbiri havadan gelmedi, kuru akılla yokluktan para üretemezsin. Bak kuzey koreye aynı millet neden bu durumdalar?
  • adamlar parayı AR-GE harcıyor biz beton ve suriyelilere gömüyoruz yanlış ülkede doğmuşuz

  • Şu paranın 1/8 ini ülkede argeye harcasak belki bir şeyler değişirdi
  • biz de 2030 da suriyelilere özerklik verecez allahın izniyle. bi samsung değildik ama biz de milyar dolarlar gömdük geleceğimize be güzelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimsiz2424

    adamlar parayı AR-GE harcıyor biz beton ve suriyelilere gömüyoruz yanlış ülkede doğmuşuz
    ABD'nin yürü ya kulum dediği bir ülke ile köstek olduğu ülkeyi karşılaştırıyorsun. Tabi ki kendi akıllarını da kullanıyorlar ama ilk başta yokluk içindeki koreye bu yatırımlar yapılIp ayağa kaldırılmasaydı ne olurdu, bunların hiçbiri havadan gelmedi, kuru akılla yokluktan para üretemezsin. Bak kuzey koreye aynı millet neden bu durumdalar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 25 Nisan 2019; 21:42:26 >
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    savaştan çıktılar tabiki yardım edilecek bizlerde yardım ettik muttefik olarak sonraki başarıları kendilerine aittir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumur

    savaştan çıktılar tabiki yardım edilecek bizlerde yardım ettik muttefik olarak sonraki başarıları kendilerine aittir
    Kuzey kore de savaştan çıktı, aynı milleti haritada ikiye bölünce bir yarısı salak diğer yarısı akıllı olmuyor. ABD kominizimle olan bu savaşta o hararetli yıllarda güneyi iyice besleyip el üstünde tuttu, ABD'nin asya pasifikteki uzak üsleri buralar keza Japonya'da öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 25 Nisan 2019; 21:58:20 >
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Uluslararası bir düzen ve piramit olduğu doğrudur da biz daha o yola girmeye tenezzül bile etmedik. Bir girelim belli bir noktaya kadar gidelim de engelle karşılaşınca o zaman bakarız. Kaynaklarımız sınırlı olsa da birçok şeyi yapmak için yeterli, sonuçta çöpe attığımızın haddi hududu yok. 2.si madem biliyoruz böyle engellerle karşılaşacağımızı, baştan ve yol üstünde bir yandan da ona göre plan yaparız. Ama yola çıkan ve hedefi koyan ve azimli olan illaki ona ulaşacak bir yol bulur. Abd ve arkasındakilerinin başarısı buradan geliyor. Ne istediklerini biliyorlar ve istikrarlılar. Karşısındakiler aynı istikrarda olmayınca zaten elleri çok kolaylaşıyor, sadece zamana oynamaları bile yetiyor.
  • Televizyon pazarına yatırım yapsın lan.

  • Evet, oluyor. Yönetim şekli bile bunu açıklar. Adamlar hâlâ komünizmle yönetiliyor ne bekliyorsun? Çinliler çok mu akıllı sanki? Adamlar ucuza üretip, dünya ekonomisiyle oynuyor şu an.

  • Ne alakası var kardeşim? Öncelikle Amerika neden Güney Kore'yi sallasın? Sonra Japonya örneğine gelelim, ülke o kadar atom bombası yedi bak, ama baştan doğdu. Dünyanın önde gelen ekonomilerinden şu an ve teknoloji ülkesi. Kuru akılla bal gibi de yokluktan para üretirsin. Sonuçta bireysel kişilik değil bunlar, koskoca ülke. Belli geliri oluyor, o geliri doğru değerlendirip, doğru şeyler üretirsen pekâlâ da para üretirsin. Adam bizim parayı beton ve Suriyeliler'e gömdüğümüzden bahsediyorsun sen Amerika'nın köstek olmasından bahsediyorsun. Hayır ne alaka kardeşim Amerika mı diyor sana sürekli bina üret, Suriyeliler'i besle diye? Git yapay zekâ üret, Amerika mı kısıtlıyor? Kuzey Kore'nin ekonomisi kötü mü lan?

  • Alın size %100 yerli Ar-Ge
    -http://www.hurriyet.com.tr/egitim/buzdolabindaki-hayalet-kesfedildi-28253022
    -
    İngilizler de "aynen böyle devam koçum" der gibi sırtını sıvazlamış. Az çakal değil bu İngilizler
  • Teşekkürler.
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Aman Allah'ım cehalete bak. Aynı yardımı bizde aldık efendi? Marshall yardımından bahsediyorsan. Adamlar o yardımlarla Samsung, Hyundai, Kia, Daewoo gibi markaları kurdular, biz ne yaptık bilmiyorum. Güney Kore demeden önce bir destur çek, öyle konuş :) Evet zamanında ekmekleri bile yoktu ama şimdi bizi 3'e 4'e katlar dürüm yapar yerler. Çünkü teknoloji var, bilim var, ar-ge var adamlarda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.