Şimdi Ara

Ford, elektrikli araç şirketi Rivian'a 500 milyon dolar yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ford, otomotiv endüstrisinin geleceğini oluşturacak teknolojilere büyük yatırım yapıyor. Şirket elektrikli ve sürücüsüz otomobillere kayda değer bir kaynak ayırdı. Şimdi ise elektrikli araç şirketi Rivian'a 500 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla'nın yeni rakibi Rivian, 2025 yılına kadar altı elektrikli araç çıkaracak
    Anlaşma kapsamında iki şirket bir araya gelerek Rivian’ın kaykay platformu üzerinde yükselecek yeni bir Ford marka elektrikli araç geliştirecek. Bu arada Rivian'ın diğer dev firmalardan da büyük ilgi gördüğünü belirtelim. Amazon iki ay önce şirkete tam 700 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ayrıca General Motors’un da yatırım yapmayı düşündüğü bildiriliyor.

     


    Kaykay platformunu temel alacak


    Rivian çok fazla tanınmıyor olabilir ama neredeyse on yıldan beri elektrikli araç teknolojisi üzerinde sessizce çalışıyor. Şirketin 2018 Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıttığı elektrikli pickup ve SUV modelleri büyük ilgi görmüştü.

     


    Ford için geliştirilecek araç Rivian'ın R1T pickup ve R1S SUV modellerinde kullanılan kaykay benzeri modüler platformunu temel alacak. Ford'un yönetim kurulu başkanı Bill Ford konuyla ilgili olarak “Rivian'a yatırım yapmak ve ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.







  • Aaa soldaki Clark Kent değil mi yahu? :)

  • veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Bağdadi Kent bu.

  • Bende neden sürekli bu rivian haber oluyor diyordum yok teslayı ağlatacak yok bilmem kaç yılında 25 model çıkaracaz filan demek ford milleti uyandırmadan yol yapıyormuş tabi keriz çok uyandırmadan yolmak lazım...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.