Şimdi Ara

Microsoft, Paint uygulamasını Windows 10'dan kaldırma planından vazgeçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım devi, klasik Microsoft Paint'i Windows 10'dan emekli etmeyi planlıyordu ancak gelen haberler bu kararın geri çekildiği yönünde. Yapılan açıklamalara göre şirket, uygulamayı modern Paint 3D'nin yanında sunmaya devam etmeye karar verdi.
     

    İkisi de bir arada olacak

    2017 sonbaharında başlatılan Windows 10 Fall Creators Update (sürüm 1709), kullanıcılara Microsoft Paint'in kullanımdan kaldırılacağına dair bir uyarı göstermişti. Şirket, kullanıcıları dokunmatik desteği olan ve genel olarak Windows 10'daki mevcut özelliklerle uyumlu çalışan Paint 3D'ye yönlendirmeye çalışmıştı. Klasik Paint yazılımının da bir süre sonra uygulama mağazasından indirilebileceği belirtiliyordu.


    Ancak uzun bir süredir bu uyarının tamamen kaldırıldığı ortaya çıktı. Microsoft'un bu adımı atarak bir anlamda klasikleşmiş olan Paint'in sonunu hazırladığına inanılıyordu. Ancak şirket son bir hamleyle, Paint ve Paint 3D yazılımlarının ikisinin de Windows 10 işletim sisteminde bulunmasını kararlaştırdı. Bu haberi de Microsoft yöneticilerinden Brandon LeBlanc, kişisel Twitter hesabından duyurdu.
      







  • Dünyadaki en kararsız, tutarsız firma.
    Her an yeni bir şeye girişip, para kazanmadık diye iptal edebilir.

  • Yazılımlar gelişebilir değişebilir ancak sistem de herşeyi hallettiler de bi Paint'mi kaldı.

  • Kaldırabilir. Paint.Net diye bir şey var. :)

  • İyi bir aralar kıytırık ie ile chrome a firefox a kafa tuttuğu gibi paint ile de photoshop'a falan kafa tutmaya kalkmıyor.

    "Varsayılan resim editörünün photoshop olmasını istediğinizden emin misiniz?"
    "Baaak bizim paintimiz var"
    "İlla eminim diyorsanız önce denetim masasından, ayarlara girip, resim editörü ayarlarını seçip, orada kıyıda köşedeki ufacık paint dışında editör kullanmayı onaylıyorum seçeneğini seçip, çıktısını alıp pk6420'ye gönderin. Onaylandıktan sonra photoshop'u kullanmaya başlayabilirsiniz."

    Yani ie de buna benzer şeyler yaptılar. Paint, photoshop a ne kadar uzaksa ie de diğerlerine öyleydi :D

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum ve bu yüzden Linux kullanıyorum...

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Komikmiş, nereye gülüyorduk. Paint ile Photoshop gibi kel alaka iki programla örneği eş tutmuşsun. IE zaten zamanında elinden geleni yaptı. Google ilk önce Edge, Firefox gibi tarayıcılarda Youtube'daki kasıtlı yavaş açılma sorunsalını kaldırsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Zamanında web tabanlı yazılımcı olarak ie den çok çektiğim için, ancak çeken bilir diyebilirim. Paint ile photoshop gibi kel alaka iki program kadar ie ile diğerleri arasında fark vardı. Edge içinde aynısı geçerli bir şey değişmedi 3-5 sene önceden gelmeye devam ediyordu ama neyse ki artık yapamadıklarını kabullenip chromium a geçtiler.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ayriyeten uğraşmak eminim yormuştur, kıyamam. Piyasa tekele kalınca tabii işler daha kolay...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Tekellikle alakası yok. Standartlaşmayla, teknolojiye ayak uydurmayla alakası var. Php, html, css gelişiyor. Yeni kodlar çıkıyor, bir çok problem gideriliyor. Sen bir kodu kullandığın zaman her tarayıcıda doğal olarak o kodun işlevini düzgün bir şekilde yerine getirmesini bekliyorsun. Ama bir bakıyorsun ki bir tanesi saçma sapan bir kayma yapıyor ya da kodu daha tanımıyor bile. Hala 3 sene önce ki kodlarda kalmış. Kod dünyasına ie fix diye bir tabir oturdu yahu. Neyse uslubuna bakarsak bunlar seni epey aşan konular. Boşuna mantıklı cevaplar veriyorum.
  • vazgeçmeleri iyi olmuş painti fotoğrafı yeniden boyutlandırmada falan kullanıyorum ps açılana kadar ohooo
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Üslup, pardon? Ben son kullanıcı olarak yorum yapıyorum, yazılım konusunda da herhangi bir iddia da bulunmadım. "Bir kod yazayım hepsinde de sorun çıkarmadan çalışsın." Zaten eğer o ie fix'i yapmıyorlarsa o web yazılımcılara da ihtiyaç yok demektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MSN geri getirin !!!!!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.