Şimdi Ara

iPhone ile temassız işlemler yakında daha gelişmiş hâle gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WWDC 2019’da tanıtacak çok yeniliği olan Apple, bunlardan birinde iPhone NFC’sini daha işlevsel hâle getirebilir. Yakın alan iletişiminin kısaltması olan NFC, temassız ödemeler ya da benzeri tüm işlevlerin yapıldığı donanımın adı. Bu donanım iPhone modellerinde yer alsa da bir hayli sınırlı olduğundan sadece bazı servisler tarafından kullanılabiliyor. 
    9to5Mac ekibi ve Steve Troughton-Smith tarafından ortaya çıkarılana göre Haziran’da gerçekleştirilecek geliştirici konferansında Apple, geliştiricilere bazı standartlara erişim sunacak. Bu standartlar arasında ISO 7816 (genellikle kimlik kartlarında kullanılır), FeliCa (Japon’yada kullanılan dokunma tabanlı sistem) ve MiFare (popüler toplu taşıma sistemi) yer alacak. Bu haber doğru çıkarsa geliştiriciler saydığımız standartlar dâhilindeki NFC etiketlerini okuyabilen yazılımlar üretebilecek. 
    Bu yeni haber ayrıca Apple’ın üzerinde çalıştığı düşünülen takip etiketi için de temel oluşturabilir.
     







  • Böyle haberleri yayınlamanızın bile bir gereği yok!Senelerdir açacaklar! Açılmadıysa bunca zamandır açıldığında haberini yapın söylentinin değil!

  • Demek NFC'ye teşrif edecekler he :D

  • Yanılmıyorsam 1 veya 2 hafta oncesinde forumda bir yazı okumustum ureticiler cok kullnılan bir ozellik olmadığı gerekcesiyle NFC den vazgecicekler diye.

  • Apple yaparsa olur (!)
  • Aslında hayatı doğrudan kolaylaştıracak bir teknoloji. Düşünsenize istanbul kart yerine telefonumuzu kullanabildiğimizi (gerek cihzazlardan gerek kredi kartıyla uygulamadan bakiye yükleyebiliğimizi) ya da tanımladığımız kartlar ile temassız kredi kartı olarak (apple pay gibi) ödeme yapabildiğimizi. bunların FaceID ya da TouchID ile entegre güvenlik sağlandığını. hatta bazılarımız iş yerinize girerken ile bazen turnikelerden kart okutuyoruz bunların da kullanıcı tarafından tanımlanabildiğini dolayısıyla evden çıkarken ne akbil ne kredi kartı vs almadan sadece telefon aldığımızı. arkadaşımıza para vermek gibi basit bir iş için bile telefonları dokundurmamızın yeterli olduğunu vs. mevcut teknolojiler buna el veriyor sadece inovasyon eksik. apple yapacak da kullanacağız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.