Şimdi Ara

SpaceX'e büyük şok: Crew Dragon kapsülü paramparça oldu (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX'e büyük şok: Crew Dragon kapsülü paramparça oldu (Video) 
    SpaceX'in yeni nesil uzay kapsülü Crew Dragon, dün (20 Nisan) gerçekleştirilen bir motor testi sırasında büyük bir problem yaşadı. Önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan bir deneme uçuşuna hazırlanan kapsül, motor testleri sırasında patlayarak paramparça oldu. Talihsiz olayın gerçekleştiği Cape Canaveral Uzay Üssü'nde havayı duman bulutları kapladı.

    Konuyla ilgili ilk resmi açıklamaları yapan SpaceX sözcüsü,"SpaceX, bugün Cape Canaveral, Florida'da Crew Dragon uzay kapsülü üzerinde bir takım motor testleri gerçekleştirdi. İlk testler başarıyla sonuçlanmış olsa da yaptığımız son testte bir anomali durumu ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.




    NASA durumdan memnun olmayacak


    İnsanlı uzay görevleri için hazırlanan Crew Dragon, özellikle de NASA için çok büyük bir öneme sahip. Uzay ajansının tam 2,6 milyar dolarlık yatırım yaptığı kapsül, Amerikan astronotlarının tekrar ABD topraklarından uzaya gönderilmesini sağlayacak. Uzay mekiği programının 2011 yılında iptal edilmesinden bu yana NASA, astronotlarını Rus roketleri ve kapsülleriyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderiyordu.

    Yaşanan bu talihsiz olayın ardından şimdi Crew Dragon'un durumu belirsiz bir hale geldi. Kapsülün önümüzdeki yaz aylarında ilk insanlı test uçuşlarının yapılması bekleniyordu. Ancak şu aşamada bu test uçuşunun artık mümkün olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi durum pek de iç açıcı değil.

    Twitter üzerinden açıklama yapan NASA başkanı Jim Bridenstine, SpaceX ile beraber durumu değerlendirdiklerini ve yaşanan anormallik üzerinde gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını söyledi. Elon Musk ise şu an için konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.

    Crew Dragon'un ilk mürettebatsız test uçuşunu geçtiğimiz ay başarıyla gerçekleştirildi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen kapsül burada yaklaşık beş gün kaldıktan sonra Yeryüzü'ne geri döndü. NASA ve SpaceX ilk deneme uçuşunun kusursuz bir başarıyla sonuçlandığını açıklamıştı.







  • Elon musk'a hapis şokutarzı haber başlıklarına devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 21 Nisan 2019; 16:39:9 >
  • Soyuz Master Race...

  • Şimdi bu kapsüllerle Amerika kendi astronotlarını dibimizdeki iss'ye Rusya sayesinde göndermek yerine kendi gönderecekti. Nasa'da hevesle bekliyordu. Ama şimdilik patladı. Ya keşke şu 69'dan 72'lere kadar taaa aya kadar inip bir de geri döndürebildikleri kapsüllerden kullansalarmış. Hayır ne oldu 50 sene önce hazırladıkları kapsüllerin blueprintleri yandı mı kül mü oldu? Sanki 2 farklı ülkeden bahsediyoruz. Birisi 50 yıl öncenin teknolojisiyle aya insanlı gidip gelebilmiş bir kaç kez, deneyim kazanmış. Birisi de günümüzde Iss'e insan gönderebilmek için senelerdir çabalıyor.

  • spacex hiç güvenilir durmuyor, nasa neden bıraktı bu işi?

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam teknolojileri çok eski olduğu için Space Shuttle ların bakın maliyetleri çok ciddi maliyetlere ulaştığı için emekli etmek zorunda kaldılar. Ardından yeni bir ihale açtı yakın zaman da bir firma space shuttle benzeri ama daha gelişmiş bir araçla ihaleyi kazandı ama proje birkaç sene içinde tamamlanacak sanırım.

  • Olanı yalan, olmayanı da bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakın sürede gerekli tedbirler alınır, Crew Dragon yeni bir proje değil. Falcon roketlerinin geri dönemeyeceği de söyleniyordu bazı kesimlerce.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu gibi testler bu yüzden yapılır zaten, bir yerde gözden kaçan birşey varsa ortaya çıkar ve giderilir.

  • Dünya anti yerçekimi sistemini keşfedinceye kadar yorumlarımda roket sisteminin ilkel ve tehlikeli olduğunu söylemeyi sürdüreceğim.

  • önceden medya internet yoktu uzay yalanlarıyla dünya üzerinde çıkarlarını gözetiyorlardı şimdi ise internet yaygınlaştı herkes herşeyi biliyor kara para aklıyorlar.Bu kadar karşılıksız basılan para bir yerlerde aklanmalı.

  • Rusların 20 katı para,zaman ve personel tahsis et , bir kapsül yapamasınlar ..... bence amerikan şirketlerinin tek amacı muazzam bütçeden para tırtıklamak

  • o deneyler bir sorun varsa bulunsun diye yapılıyor. burada yazanlara bakılırsa ilk seferde uçması lazımdı kıvamında akıl tutulması yaşatan yorumlar görüyoruz.

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Biz niye fabrikaları satıyorsak aynı nedenden....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Dünya anti yerçekimi sistemini keşfedinceye kadar yorumlarımda roket sisteminin ilkel ve tehlikeli olduğunu söylemeyi sürdüreceğim.
    Anti-Gravity sistemini kullanan pekcok gemi uretildi bile. Cok uzun zaman once hem de (40-50 sene once)...

    Ornek vermek gerekirse Lockheed Martin yapimi TR-3B

    https://www.youtube.com/watch?v=xv2LrmBpI0A
    https://patents.google.com/patent/US20060145019

    TR-3B ayni zamanda gezegenlerarasi seyahat kapasitesine de sahip. Eger arastirisan daha pekcok detaya da erisebilirsin.




  • .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.