Şimdi Ara

Network Next’in oyun trafiği teknolojisiyle Avrupa’da lag derdi son buluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Network Next’in oyun trafiği teknolojisiyle Avrupa’da lag derdi son buluyor
    Network Next tarafından bugün yayınlanan bir basın açıklamasıyla doğrulandığı üzere firma, oyunlarda gecikmeyi düşüren teknolojisini Avrupa’da da çalıştırıyor. Teknoloji ilk olarak Kuzey Amerika’da kullanılmaya başlanmıştı. 
    Network Next CEO’su ve 20 yıllık oyun geliştiricisi Glenn Fiedler, açıklamasında şöyle diyor: 
    “Oyun geliştiricileri, oyunu oynayanların sunuculara olan iletişim hattını kontrol etmiyor ve bu durum geliştiriciler için büyük bir problem çünkü sonuç olarak ortaya yüksek gecikme, lag çıkıyor ve oyuncunun deneyimi bozuluyor. Network Next bu durumu oyun trafiğini özel ağlardan taşıyarak çözüyor, çünkü bu ağlar ortaklara kıyasla çok daha yüksek performansa sahip. Avrupa’daki dağıtımla birlikte geliştiricilere bu kıtada ilk kez daha iyi oyun deneyimi sunmalarına yardım ediyoruz.”
     

    Zaten var olan hızlı özel ağları oyunları hızlandırmakta kullanıyorlar 

    Fiedler ile daha önce yapılan bir röportajda ise teknolojinin arkaplanının basitçe nasıl çalıştığı anlatılıyor: 
    “Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, CDN (İçerik teslimat ağı) şirketi sayfadaki statik öğeler, örneğin fotoğraf ve video, size daha hızlı ulaşır hâle getirir. 
    CDN’ler bunu statik öğeleri sizin internet servis sağlayıcınıza çok yakın sunucularda depolayarak başarır. Bunu başarabilmek için ISP’lerin ağlarına ortak bağlantılar kurmak zorundadırlar ve aslında internetin özel bel kemiğini oluştururlar. 
    Network Next, bu hâlihazırda var olan ağı statik öğeler değil de oyun için kullanarak oyuncu deneyiminin arttırıyor. Oyunlar bu ağların sunduklarına kıyasla çok daha dinamik ve interaktif öğelere sahipler. 
    Teknolojimiz halka açık ağlardan oyun trafiğini alıp özel ağlara taşıyarak bu daha hızlı ve kalabalık olmayan ortamı kullanıyor. Bu durum gecikmeyi azaltıyor ve güvenilirliği arttırarak oyun deneyiminin yükseltiyor.” 
    Avrupa’daki bu altyapı yerleşiminin kullanılacağı ilk oyun muhtemelen Rocket League olacaktır. Oyunun yapımcısı Psyonix, Network Next’in yatırımcılarından bir tanesi.
     







  • iyi olur valla pingden avrupalılarla rekabet edemiyoruz

  • zaten vardı böyle bir hizmet yeni birşey değil

    https://www.wtfast.com/tr/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bullx kullanıcısına yanıt
    WTFast bir vpn hizmeti kullanıcılara hizmet veriyor ama bu servis direk oyun yapımcısı ile çalışıyor bende sizin gibi düşünüyordum ama sitelerine bakınca anladım hizmetin nasıl olacağını hizmete girince anlayacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye de faydalanabilecek mi bu olaydan?

  • peki zeki müren de bizi görecek mi? izmir de yaşıyorum 9 megabit download ım var :) başka söze gerek yok.

  • Yahu biz 60 ping iken adamlar zaten 9 ping şimdi avrupada bunu başlatınca kaça düşecek avrupalılar bizim için hiç iyi bir haber değil.
  • Aynen. Avrupalılar için çok iyi haber. Fakat şu anda o 9 ping olarak gördükleriniz genelde kendi ülkesindeki sunuculara bağlı oluyorlar. Hatta ben birkaç kez 5 pingle oynayan gördüm. Mesela adamın bağlandığı sunucu Austria'da kendisi de öyle, ping'i 5 görünüyor. Aslında net_graph sonuçları skor tablosunda yazan sonuca göre daha yüksek. Sonuç olarak kıyaslarsak sözün özü Amerika ve Avrupa'da yaşayan insanlar başka bir boyutta ki İnternete sahipler. Dediğiniz gibi bu fark git gide artıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    WTFast bir vpn hizmeti kullanıcılara hizmet veriyor ama bu servis direk oyun yapımcısı ile çalışıyor bende sizin gibi düşünüyordum ama sitelerine bakınca anladım hizmetin nasıl olacağını hizmete girince anlayacağız
    avrupada anlayacaklar ama biz de anlayacak mıyız acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.