Şimdi Ara

Zen 2 mimarisinin üretim verimliliği Zen'den düşük seyrediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD Ryzen işlemcileriyle pazarda oldukça sert rüzgarlar estirdi. Yıllar sonra adeta işlemci piyasasına geri dönüş yapan firmanın rakibine soğuk terler döktürmesi sonucunda Intel yıllardır değiştirmediği çekirdek sayısı konfigürasyonunu gözden geçirmek zorunda kaldı.

    İlk nesil Ryzen işlemciler bu açıdan oldukça başarılıydı, 2. nesil yongalarda ilk nesilin en büyük sıkıntılarından birisi olan frekans başlığına el atan firmanın 7 nm üretim bantlarından çıkacak 3. kuşak modellerinden, performans çıtasını çok daha öteye taşıma konusunda kullanıcıların beklentisi bir hayli yüksek.

    Burası işin görünen tarafı, işlemcinin performansı, fiyatı ve diğerleri. Bir de bu işin mutfağı var ki belki de Intel-AMD rekabetinin görünen taraftan daha da sert yaşandığı kısım burası. Üretim verimliliği her iki firma için de önemli bir husus zira artan üretim verimliliği kasaya daha fazla miktarın girmesinin yanı sıra daha uygun fiyatlı yongalarla pazarda daha etkili olabilmenin de anahtarı.
     
     
    AMD’nin modül yapısında yonga üretmesinin altında da bu neden yatıyor. Daha büyük zar alanı demek daha yüksek hata oranı demek bu nedenle de AMD’nin zarı parçalara bölerek verimliliği de arttırmış oluyor. Tabi bunun bazı götürüleri de var.
     
    Buna karşın yeni sistem toplayacak kullanıcılar için fiyat unsuru ön planda olan bir başlık olduğu için aslında oldukça yerinde bir strateji. Özellikle de sunucu kanadında EPYC modellerine baktığımızda Intel’in 28 çekirdekli canavarından çok daha uygun fiyat etiketine sahipler. Sıradan ev kullanıcıları içinse bu düşük bir fiyattan daha yüksek çekirdek sayılarına erişebilmek manasına geliyor.

     
    Üretim verimliliğinde düşüş 

     
    Son yayınlanan rapora göre AMD Zen mimarisiyle birlikte ne yazık ki üretim verimliliğinde düşüş yaşıyor. %70 seviyesinde seyreden verimlilik her ne kadar Zen mimarisine göre daha düşük olsa da 7 nm gibi henüz olgunlaşmamış bir üretim bantını göz önünde bulundurursak oldukça iyi kabul edilebilir.
     
     
    İlerleyen günlerde TSMC’nin durumu iyileştirmesi bekleniyor. Son olarak raporda ilgi çekici bir detay olarak Intel’in 28 çekirdekli işlemcisinin üretim verimliliği de %35 olarak belirtilmiş ki bu fiyatlandırmayı açıklar nitelikte.



  • %35 çok düşük ürettikleri her 3 işlemciden nerdeyse 2 si çöp oluyor demektir bu.%70'i kotu değil iyi olarak vermis kaynak sadece zen kadar yuksek değil ama zaten 7 nmye yeni gecildi olgunlasmasi yüzdenin artması zaman alacaktır haliyle.

  • Bu ney.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu o demek ki islemcileri makul fiyattan beklemeyelim mi?
  • 7nm gecildigi icin cok normal, %70 yine iyi.. fiyat konusunu konusmak icin daha erken. Bunlar böyle ara sicak bilgiler. intel bir gün 7nm ye gecerse onda durum ne olacak acaba merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8/16 5 ghz çıksında 350$ vermeye razıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habere yapılan ilk yorumlar kaldırılmış eleştiriye tahammül edemiyorsanız kapatın forumu. yorumlarda hakaret yok rencide edici durum yok en ufak eleştiriyi bile siliyorsunuz.

  • birde tesisimizi su basarsa tamamdır.
  • Zaten kur durumu ortada birde amd üretim maliyeti yüksek diye zam yaparsa işte o zaman hiç iyi olmaz. Zen2 ile sistem kurup bir 5 sene daha arkama bakmak istemiyorum ama zaman ne gösterir bilinmez yinede amd son kullanıcı için yüksek fiyatta çıkarmaz diye tahmin ediyorum.
  • Cümleleriniz hatalarla dolu, kırmak için söylemiyorum fakat daha güzel bir dille, kurallı cümlelerle haberlerinizi redakte edecek kişiler üzerinden haberi yayınlasanız sanki daha güzel olacak.

  • Benim yorumumu da silmiş arkadaş,
    Benim yorumumu veya diğer arkadaşların yorumunuda silseniz, yaptığınız yanlış haber burada olduğu sürece hatanız düzelmemiş olacak, yazık DH ne hale geldi... Zen 2 mimarisinin üretim verimliliği Zen'den düşük seyrediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_sea -- 20 Nisan 2019; 12:1:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelsin bakalım
  • farid-m29 kullanıcısına yanıt
    benim yorumumu da silinmiş. kıytırık bi forumda kıytırık haberler yazan moderatör bile kendini bir şey zannediyor ya siyasilere fazla mı yükleniyoruz diyorum bazen. silinen yorumum şuydu:
    ''klasik clicbait haberciliği. bu arkadaşlar ben ilerde mesut çevik olucam erdi özüağ olucam falan diye düşünüyordur ama dürüstlük olmazsa hiçbir şey olamazsın''
    mesajın doğruluğunu anladı ki hemen silmiş hırsla. bu genç arkadaşımız ne yazık ki yukardaki isimlerin çeyreği bile olamadan silinip gidecek teknoloji piyasasından o keyfimi yerine getiriyor neyse ki :D kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 20 Nisan 2019; 17:1:15 >
  • İntel gibi zenginlere hitap ederse kendi kaybeder İntel ile yakın fiyatta olursa millet İntel tercih eder amd de havasını alır ben sanmıyorum kazık fiyat olacağını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Nisan 2019; 14:4:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.