Şimdi Ara

Rus Uzman: Türkiye ile Rusya ortak Su-57 savaş uçağı üretebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
1
Favori
5.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rus Uzman: Türkiye ile Rusya ortak Su-57 savaş uçağı üretebilir

    ABD ile Türkiye arasındaki F-35 belirsizliği devam ediyor. Türkiye, ABD’den F-35 alamaması halinde Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı Su-57’nin üretiminde ortaklık anlaşması imzalayabilir.

    ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasını istemiyor. Türkiye’nin S-400 satın alım anlaşmasından vazgeçmemesi halinde F-35 projesinden çıkarılacağı konuşuluyor. Türkiye şu ana kadar 116 adet F-35 siparişi verdi ve bu satın alımın maliyetinin 25 milyar dolar olduğu açıklandı. F-35’in bazı parçaları Türk şirketler tarafından üretiliyor.

    F-35 yerine Su-57

    Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü ve Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko, Türkiye’nin F-35’e alternatif olarak Rusya’nın Su-57’sine talip olacağını ifade ediyor. “ABD, Türkiye’ye F-35 vermezse, önce Su-35 alımı, sonra da beşinci nesil Su-57 uçağının alınması konusu görüşülebilir.” diyor.

    Korotçenko’ya göre anlaşmanın sağlanması halinde Türkiye, Su-57 savaş uçağını sadece almakla kalmayacak, üretime de ortak olacak. Su-57 anlaşması dahilinde, ortak üretim ve Türk hava endüstrisi kurumunda uçağın toplama çalışması yapılabilir. Her şey Türkiye’nin ortak projeler gerçekleştirmeye ne kadar istekli olduğuna bağlı.

    Rus Uzman: Türkiye ile Rusya ortak Su-57 savaş uçağı üretebilir

    Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan açıklama

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının kolay olmadığını belirterek, "En kötü senaryoyu konuşalım. Bizim yeni uçaklara ihtiyacımız var. F-35'ler olmazsa ben yine ihtiyacım olan uçağı herhangi bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendim üretinceye kadar." ifadelerini kullandı.

    Su-57 özellikleri

    Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri için geliştirilen beşinci nesil savaş uçağı Su-57, uçuş menzili, hız ve manevra kabiliyeti özellikleriyle F-35'i geride bırakırken, F-35 gizlilik özellikleriyle öne çıkıyor. F-35, diğer uçakların düşman hava sahasındaki hareketlerini koordine edebilme yeteneğine sahip.

    Rus Uzman: Türkiye ile Rusya ortak Su-57 savaş uçağı üretebilir

    Su-57 2600 km/saat hıza ulaşabilirken F-35, 1931 km/saat hız yapabiliyor. Su-57’nin havada 5,8 saat kalabilirken, F-35 ise 2,36 saat uçabiliyor. Su-57’nin azami muharebe yükü 10000 kg, F-35’in ise 8160 kg. Azami kalkış ağırlığı bakımından da Su-57, F-35’i geride bırakıyor. Su-57 çift motordan güç alırken F-35 tek motordan güç alıyor.

    İlk uçuşunu 2010’da gerçekleştiren Su-57 halen Rus ordusu tarafından test ediliyor. F-35’in ise testleri tamamlandı ve ilk testleri tamamlandı. Türkiye’ye ilk teslimatın Kasım ayında yapılması planlanıyordu fakat ABD, Türkiye’ye teslimatları askıya aldı.





  • bir Ruslar kandırmamıştı Reisi.. onlar eksik mi kalsın


    bu arada su-57 bazı yönlerden f35'den daha iyi.. ama ülkenin tüm savunma sistemleri nato sistemiyle aynı olduğu için bu mümkün değil, ayrıca mevcuttaki yedek parça ve eğitim maliyetleri vs. maliyeti ağır olur..
    bu daha önce dile getirmişlerdi nato üyesi olduğumuz sürece başka bir sistemi kullanan, askeri envateri alamıyoruz.. s400'ler sadece siyasi manevra.. iyi oldukları kesin ama kullandığımız sistemlerle uyumsuz
    Su57 üretince İsrail'e mi saldıracağız?

    Adamlar Güney Kıbrıs ile çatır çatır Akdeniz doğalgazını paylaşıyor, biz napıyoruz? Bu arada bu paylaşımın içinde Lübnan ve Katar var.

    Bu hükümet sadece Filistin üzerinden iç siyasete oynar. İsrail düşmanlığı ülkemizde seçmen gazından başka bir şey değildir.
    Çok da güzel olur diyenler ne askeri teknolojiden anlıyordur ne de herhangi bir konudan net.
    Yahu Allahın Hindistanı beğenmedi hindistan bu uçağı neden bahsediyoruz biz?

    Milyarlarca dolar yatırım yapıldı F-35'e bizim sistemlerimizin tamamı nato sistemi, Su-57 ile uyumlu herhangi bir aletimiz edavatımız yok, uçağı aldın kıyıya koy kullan diye birşey yok bütün sistemi kendi nato savunma sistemine entegre edemeyeceğine göre bu uçağın yanında bütün sistemi, mühimmatı alacaksın elindeki sistemi, mühimmatı atacaksın, sonra senin pilotlarının hiçbiri ne uçakla ilgili bilgi sahibi ne de uçurmadan haberi var, onları sıfırdan eğiteceksin,
    Onun dışında bizim deniz kuvvetlerinin milgem projesinde f-35'lere göre yapıldı o projelere harcanan tonlarca para çöpe gidecek.
    Milyarlarca doların çöpe gidecek ondan sonra hadi diyelim pilotların uçağı uçurdu uçağın performansıyla ilgili kimsenin net bilgisi yok, ondan sonra kuş gibi tek tek o uçaklar kuzey ırakta vs düşmeye başlayacak, en son çözüm sürecinde veya malum rahip meselesinde olduğu gibi "pardon yanlış yapmışız" diyecekler ülkenin vergisinin verenin parasının gittiği, insanların şehit olarak ortada kaldığı saçma sapan bir hikaye olacak
    Neresinden baksan saçmalıktan başka birşey değil birde alkışlıyorlar İsrail bizi kıskanır diye

    Olm sen f-35'den çıkarsan asıl o zaman İsrail göbek atar senin almadığın uçaklara İsrail konacak, üstüne Yunanistan göbek atacak çünkü onlarda biz projedeyiz diye F-35 almamıştı onlarda alacak say say bitmez, sığ kafayla düşününce çok mantıklı geliyor sanki 4 teker araba alıyorsunuz az biraz bir konuyu araştırın fikir sahibi olun, şu anda çok saçma bir olayın peşinde gidiyoruz nereye olduğu belli değil Allah sonumuzu hayır etsin
    Şu, her önüne gelene "uzman" demek tüm dünyayı ele geçirdi, inanılmaz bir kirlilik. Uzman kelimesi anlamını yitirdi.



    Emekli askerden uzman oluyor, emekli öğretmenden uzman oluyor, teknoloji editörleri istisnasız uzman oluyor. Banka geçmişi olan adam ekonomist oluyor, uluslararası şirkette çalışmış olan dış politikaşar uzmanı oluyor. Sırf haber oluşturmak için bu insanları uzman kabul ediyor medya!



    (haberle alakasız bir yorum oldu ama beni rahatsız eden bir konuya değinmek istedim.)
    Uluslararası arenada dostların kadar güçlüsündür. Aynı şeyi tekrar yazayım, Akdeniz'de sen daha güçlü bir donanmasın, ama adamlar çatır çatır doğalgazı paylaşıyor. Ne yapabiliyorsun? Mısır ve İsrail doğalgazı birlikte paylaşıyor. O Mısır ve İsrail çok değil 50 yıl önce birbirlerini yok etmek için savaşıyordu.

    Mısır ve İsrail çıkarları için aynı masaya oturabiliyor, biz ise İsrail düşmanlığı ile seçim kazanmaya çalışıyoruz...

    Silah gücü sorunumuz yok, sorunumuz plansız ve basiretsiz yönetim. Diplomasiyi bilmiyoruz, çok dönüyoruz. Rusya İdlib'i vuruyor, yaşasın ABD! ABD ypg'ye silah veriyor, yaşasın Rusya! Savruluyoruz!

    Dünyada neredeyse her ülke ile papaz olduk. Katar var, o da şimdi Güney Kıbrıs'ta doğalgaz arıyor. Ne hikmetse bizim basında hiç yazılmıyor.

    https://www.haberturk.com/katar-kibris-aciklarinda-dogalgaz-ariyor-turkiye-neden-sessiz-2260147
    F-35'i ABD yapıyor. Satış hakları da ABD'ye ait. Satılması için ABD kongresinin onayı gerekir. Ayrıca 1997'de F-22'yi tek başına üretmiş ülke F-35'i çok rahat yapar. F-35'in AR-GE ortaklığında transverse bizi bilgilendirebilir.

    Radar: AN/APG-81 (Northrop Grumman)
    Hedefleme sistemi: AAQ-40 E/O (Lockheed Martin)
    Füze uyarı sistemi: AN/AAQ-3 (Northrop Grumman)
    Haberleşme sistemi: AN/ASQ-242 (Northrop Grumman)
    İşletim sistemi: Integrity (Green Hills Software)
    Jet motoru: F135 (Pratt & Whitney)
    Silah: GAU-22/A (General Dynamics)
    Füzeler: AIM-120 AMRAAM (Raytheon)
    AIM-9X Sidewinder (Raytheon)
    LRASM (Lockheed Martin) vs.

    S-400, hava soluyan hedeflere karşı çok etkili fakat balistik füze savunması olarak zayıf bir sistem. S-400'ün Grave stone radarı soğuk savaş teknolojisi PESA tipi radar. Artık AESA radarlar kullanılıyor. ASELSAN üretimi ÇAFRAD da AESA radar mesela. Ayrıca S-400'ün 40N6E füzesinin 35 KM irtifası var. Patriot'un PAC-3 MSE füzesinin 40 KM. THAAD 150 KM, SM-3 Block IIA 1500 KM. Bu yüzden S-500 geliştiriliyor.

    Rusya her silahını tek başına geliştirmiyor. Örneğin: BrahMos füzesi Rus-Hint ortak üretimi. Hatta Hindistan'ın projeye olan katkısı daha fazla.

    MMU ve Hisar projeleri gayet güzel projeler. Su-57 yerine kendi projelerimize kaynak ayırmalıyız.
    ABD F4, F16 ve F35 uçaklarında bizi geliştirme aşamasına hiçbir zaman dahil etmedi etmeyecek de. Biz onlar için sadece parça üreten bir fabrika konumundayız. Rusya ile ortak uçak geliştirme olacaksa güzel bir gelişme olur. Adamların tecrübesi var sadece ekonomik olarak zor durumda oldukları için üretim kapasiteleri yok. Ayrıca F35 üretim maliyeti yüksek ve birçok sorunu olduğu bilinmekte. ABD nin dışarıya satmadığı en iyi uçağı F22 bile sorun yumağı bir uçak. Hindistan'ın SU57 projesinden çekilme sebebi üretim zorluğu. SU57 , F22 ayarında ve ondan daha üstün bir uçak. Bu projeye destek verirsek ABD S400 de olduğu gibi yaygarayı koparacaktır. Çünkü karşılarında güçlü bir savunma istemiyor.
    Adam birde çin girerse güzel olur diyor şaka gibi, Danaya mı giriyorsun kardeş hayırdır? Çinin kendi uçağı j-20'si var ki rusların su-57'sinden iyi niye girsin.
    He ruslar sana havada karada satmaya kalkar su-57'yi çünkü hindistan çekilince elinde patladı bizim saçma medyanın da etkisiyle amerikaya aristik yapıyoruz diyerek rusların çöplerine parayı bayarız.
  • Hadi inşallah. Su 57 işi çıkarsa israil iyice kudurur.

  • Su57 de güzel uçak sanırım. Ama bu rusları fazla da heveslendirmesekmi. Eğer s400ü alamayacak olursak bize fazla bilenmesinler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir Ruslar kandırmamıştı Reisi.. onlar eksik mi kalsın


    bu arada su-57 bazı yönlerden f35'den daha iyi.. ama ülkenin tüm savunma sistemleri nato sistemiyle aynı olduğu için bu mümkün değil, ayrıca mevcuttaki yedek parça ve eğitim maliyetleri vs. maliyeti ağır olur..
    bu daha önce dile getirmişlerdi nato üyesi olduğumuz sürece başka bir sistemi kullanan, askeri envateri alamıyoruz.. s400'ler sadece siyasi manevra.. iyi oldukları kesin ama kullandığımız sistemlerle uyumsuz
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Su57 üretince İsrail'e mi saldıracağız?

    Adamlar Güney Kıbrıs ile çatır çatır Akdeniz doğalgazını paylaşıyor, biz napıyoruz? Bu arada bu paylaşımın içinde Lübnan ve Katar var.

    Bu hükümet sadece Filistin üzerinden iç siyasete oynar. İsrail düşmanlığı ülkemizde seçmen gazından başka bir şey değildir.
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Caydırıcılığımız artacak. S400’üde aynı şeyi yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu, her önüne gelene "uzman" demek tüm dünyayı ele geçirdi, inanılmaz bir kirlilik. Uzman kelimesi anlamını yitirdi.



    Emekli askerden uzman oluyor, emekli öğretmenden uzman oluyor, teknoloji editörleri istisnasız uzman oluyor. Banka geçmişi olan adam ekonomist oluyor, uluslararası şirkette çalışmış olan dış politikaşar uzmanı oluyor. Sırf haber oluşturmak için bu insanları uzman kabul ediyor medya!



    (haberle alakasız bir yorum oldu ama beni rahatsız eden bir konuya değinmek istedim.)

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Uluslararası arenada dostların kadar güçlüsündür. Aynı şeyi tekrar yazayım, Akdeniz'de sen daha güçlü bir donanmasın, ama adamlar çatır çatır doğalgazı paylaşıyor. Ne yapabiliyorsun? Mısır ve İsrail doğalgazı birlikte paylaşıyor. O Mısır ve İsrail çok değil 50 yıl önce birbirlerini yok etmek için savaşıyordu.

    Mısır ve İsrail çıkarları için aynı masaya oturabiliyor, biz ise İsrail düşmanlığı ile seçim kazanmaya çalışıyoruz...

    Silah gücü sorunumuz yok, sorunumuz plansız ve basiretsiz yönetim. Diplomasiyi bilmiyoruz, çok dönüyoruz. Rusya İdlib'i vuruyor, yaşasın ABD! ABD ypg'ye silah veriyor, yaşasın Rusya! Savruluyoruz!

    Dünyada neredeyse her ülke ile papaz olduk. Katar var, o da şimdi Güney Kıbrıs'ta doğalgaz arıyor. Ne hikmetse bizim basında hiç yazılmıyor.

    https://www.haberturk.com/katar-kibris-aciklarinda-dogalgaz-ariyor-turkiye-neden-sessiz-2260147
  • Çok iyi olur. Hem uçağın maliyeti düşürülmüş olur. Çin de dahil olursa bu projenin olmama olasılığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi su57 imiş bu? Hindistan uçağın performansını beğenmediği için projeden çekildi. Rusya su57 yi geçici olarak rafa kaldırdı.
    Uçağın motoru bir türlü hazır hale gelemedi.
    Rusya Türkiye'yi çok tehlikeli sulara sürüklüyor.
    Adamlar Suriye'de kendi askerlerini koruyamadı abd saldırısından. Türkiye'yi korur diyorsanız makarna az yiyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Te Allah'ım.

    Su57 diye bir uçak yok bu bir. Prototip var sadece. O da sorunları dolayısıyla uçmuyor.

    Olsa bile F35 yerine alınamaz zira amaçları tamamen farklı bu iki. Havadan havaya uçak ile havadan karaya saldırı uçağını kıyaslamak ne be.

    NATO ülkesinde alınması hayal dahi edilemez bu üç

    Su57'nin olursa üretime başlanma tarihi 2030 olarak veriliyor bu dört.

    Saçmalayı cidden kesin ülke batacak bu da beş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Nisan 2019; 13:58:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede o efsanevi Mig 29 lar :))

  • Çok da güzel olur diyenler ne askeri teknolojiden anlıyordur ne de herhangi bir konudan net.
    Yahu Allahın Hindistanı beğenmedi hindistan bu uçağı neden bahsediyoruz biz?

    Milyarlarca dolar yatırım yapıldı F-35'e bizim sistemlerimizin tamamı nato sistemi, Su-57 ile uyumlu herhangi bir aletimiz edavatımız yok, uçağı aldın kıyıya koy kullan diye birşey yok bütün sistemi kendi nato savunma sistemine entegre edemeyeceğine göre bu uçağın yanında bütün sistemi, mühimmatı alacaksın elindeki sistemi, mühimmatı atacaksın, sonra senin pilotlarının hiçbiri ne uçakla ilgili bilgi sahibi ne de uçurmadan haberi var, onları sıfırdan eğiteceksin,
    Onun dışında bizim deniz kuvvetlerinin milgem projesinde f-35'lere göre yapıldı o projelere harcanan tonlarca para çöpe gidecek.
    Milyarlarca doların çöpe gidecek ondan sonra hadi diyelim pilotların uçağı uçurdu uçağın performansıyla ilgili kimsenin net bilgisi yok, ondan sonra kuş gibi tek tek o uçaklar kuzey ırakta vs düşmeye başlayacak, en son çözüm sürecinde veya malum rahip meselesinde olduğu gibi "pardon yanlış yapmışız" diyecekler ülkenin vergisinin verenin parasının gittiği, insanların şehit olarak ortada kaldığı saçma sapan bir hikaye olacak
    Neresinden baksan saçmalıktan başka birşey değil birde alkışlıyorlar İsrail bizi kıskanır diye

    Olm sen f-35'den çıkarsan asıl o zaman İsrail göbek atar senin almadığın uçaklara İsrail konacak, üstüne Yunanistan göbek atacak çünkü onlarda biz projedeyiz diye F-35 almamıştı onlarda alacak say say bitmez, sığ kafayla düşününce çok mantıklı geliyor sanki 4 teker araba alıyorsunuz az biraz bir konuyu araştırın fikir sahibi olun, şu anda çok saçma bir olayın peşinde gidiyoruz nereye olduğu belli değil Allah sonumuzu hayır etsin

  • Editör sen hayırdır? seçim bitti

  • Batı bloğunda kalmalıyız

  • Darbe girişimine kalkışmış, teröristlere en modern silahlarını sunan okyanus ötesi bir ülkenin uçağını almak çok güvenliymiş gibi konuşanlar var. Milyar dolarlar yatırılmış bilmem ne. Geçmiş aylarda çıkan bir habere göre yapılan harcama 900 milyon dolar.

    Elbette önceliğimiz F-35 olacak, ama ABD tehditlerine karşı bir hamle olarak "alternatiflerimiz var" demek zorundalar. Ayrıca Su-57 üretilememesinin sebebi basbayağı paraları yok adamların. Klasik Rusya. Sen parayı koyduktan sonra her şey olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SU-57, S-400 kadar basit bir alım değil. SU-57 sözde 2015'te teslim edilecekti. Ama isterleri bir türlü karşılayamadığı görülünce ertelendi. Şu an 3-5 adet üretilmiş durumda ve tahmini olarak 2023'ten önce envantere girişi mümkün görülmüyor. Diyelim ki biz de SU-57 aldık. Bize ne zaman gelir? 2025'ten önce imkansız. O bile zor. Kısaca Rus medyasının gazlamaları bunlar. F-35 meselesi eninde sonunda olacak.

  • Populer politigi bir kenara koyalim, su57 ortak projeye gecerse guzel bir gelisme olur.

  • F35 yapısı itibarı ile wtol özelliğinde dikine kalkış ta yapabilen modelde bir bombardman ve taaruz uçağı yani bir multi role uçak. Su57 F22 alternatifi bir avcı uçağı ikisi farklı klasmanda. Su57 alınması durumunda sadece mühimmat eğitim ve yer ekibi değişimi yüzünden daha masraflı olacaktır. Ayriyetten TCG Anadolu gibi uçak ta taşıyabilen gemilere de veda ederiz çünkü Su57 bu gemilere iniş kalkış yeteneğine sahip değil.Türkiye Avcı Bombardıman uçağı almaya çalışırken Rusya gibi sınırları büyük bir ülkenin hava sahasını korumak için görevli bir avcı uçağı almaz. En yakın ıhtimal İsveç yapımı saab uçakları olacaktır. Multi role ve ucuz maliyetli nato destekli ve de kısa süreli işimizi görecek bir alternatif. Fransız Rafael de olabilir ama Fransa çık istekli olmaz.

  • Evet ondan sonra elimizdeki mühimmatın %90 ı nato menşeili olduğu için natoda bize bu konuda destek çıkmayacağı için %90 ı çöpe atalım amerikayı yeniden keşfedelim çok zekice.Bence burda tekrar düşünmeniz lazım arkadaşlar eldekilerden de olacak s400 yüzünden akıllı olmak önemli bu kriz ortamında

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.