Şimdi Ara

Nvidia GeForce MX 250 ekran kartlı notebook alacaklar dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia GeForce MX 250 ekran kartlı notebook alacaklar dikkat
    Nvidia mobil segmentte uygun fiyatlı ama performansı üzmeyen bir ekran kartı arayışı içerisinde olanları hedef aldığı MX 150 çözümüyle pazarda bir hayli satış elde etmişti. 2017’nin ilk yarısında kullanıma sunulan MX 150, dizüstülerde iki farklı modelle yer almıştı.
     
    Hatırlayacağınız üzere MX 250 adıyla MX 150’yi ısıtarak tekrar piyasaya süren Nvidia arttırdığı saat hızları sayesinde Pascal mimarili çözümünü daha rekabetçi hale getirmişti. Ayrıca GDDR5 tip 4 GB kapasiteli belleğe kavuşan GPU böylelikle artan VRAM ihtiyacına da cevap verebilir hale getirildi.
     

    Kullanıcılar tepkili 

     
    Son gelen haberlere göre Nvidia MX 250’de de aynı stratejiyi izlemiş. Aynı isim altında piyasaya sürülen kartların farkını bir kullanıcının dışarıdan anlaması bir hayli zor. Notebook’u kullanma imkanı bulan deneyimli bir kişinin ancak GPU’nun ID’sinden veya performansından ayırt edebileceği durum bu haliyle bir çok kullanıcının yanlış seçim yapmasına sebep olabilir.
     
    1D13 ID’sine sahip 25 watt TDP’ye sahip model asıl performans artışı sunan seçenek iken 1D52’de ise TDP 10 watt ile sınırlı tutulmuş ki yonganın saat hızları da %32 daha düşük seviyede. Nvidia’nın üreticilerin batarya ömrüyle performans arasında tercihte bulunabilmesi için böyle bir hamlede bulunduğu tahmin edilirken kafa karışıklığına neden olabilecek bir adlandırmaya gitmesi kullanıcılar tarafından tepki ile karşılanmakta.







  • Amd şu anda Intel'i tokatlamakla meşgul.



    Nvidia da giriş seviyesinde meydanı boş bulmuş; işi biliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 10 Nisan 2019; 0:11:22 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Şu kızın tartıya bakışına üzüldüm ya... :(

  • sistem bir bütündür !
    donanımlar parça parça lego gibi
    gökdelen inşa edilmez !

  • Bu yaptıkları gerçekten ayıp bir şey. MX140, MX150U, MX150L gibi birçok isim bulunabilecekken daha güçsüzünü de aynı isimle piyasaya sürmek ayıp bir şey.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Dünyada en pahalı ekran kartı satışı bizde. Malesef üzülmekten başka çare yok (şimdilik)

  • Resmen insanları MX150'li cihaz yerine 2500U ve çift kanal bellekli cihaz almaya yönlendiriyorlar :)
  • Yaptıkları kesinlikle utanmazlık, bu ikisine farklı model isimleri verilebilir, fakat bir de şu var ki MX150'nin MX150-0 ve MX150-1 kodlu olan modelleri içinden daha güçlü olan MX150-0 modelinin toplam içindeki kullanım oranı %90'ı geçmişti. Yani Nvidia'nın utanmazlığına rağmen şirketler çoğunlukla daha yüksek olan modele gidiyorlar. Bunu da almadan önce bir modelin inciğini boncuğunu 50 kez araştıran araştırmacı bilinçli müşteriye ve modelleri inceleyip sonuçları grafiklerle ortaya koyan incelemeci ekiplere borçluyuz ki bu iki grubun da çoğu yurtdışında malesef. Onlar olmasa laptop firmaları ucuz ve güçsüz olanını gömçürürler bize...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.