Şimdi Ara

Türünün ilki olan HIV terapisi, virüsü saklandığı yerden çıkarıp öldürebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türünün ilki olan HIV terapisi, virüsü saklandığı yerden çıkarıp öldürebiliyor

    İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü veya halk arasında bilinen adıyla HIV, sinsi bir virüs. Günlük dozda Antriretro viral (ART) ilaç alan insanların bağışıklık hücrelerine saklanabilen virüs, ilaç tedavisinin sona ermesini müteakip ortaya çıkıp insanları ölüme sürükleyebiliyor. Bu durumda kanında HIV virüsü saptanan biri ise sürekli ART kullanmak durumunda kaldığından, ilaçların yan etkileriyle hayatları boyunca uğraşmak zorunda kalıyor.

    EBioMedicine dergisinde yayınlanan bir makaleye göre Pittsburgh Üniversitesinde görevli araştırmacılar, durumu tamamen insanlar lehine değiştiren bir yöntem geliştirmiş gibi görünüyorlar. Salı günü yayınlanan makalede bilim insanları, bir HIV bağışıklık tedavisi yöntemi geliştirdiklerini duyurmuşlar. Söz konusu gelişme, virüsü sadece saklandığı yerden çıkarmıyor aynı zamanda da öldürüyor. Araştırmacılar ise bahse konu gelişmeyi, bir HIV aşısı geliştirmenin ilk adımı olarak görüyor. Araştırmacı Robbie Mailliard basına verilen demeçte, “Yöntem, bağışıklık tedavilerinin İsviçre Çakısı gibi.” ifadesini kullanmış.

    Yayınlanan makalede üniversite ekibi, MDC1 adı verilen ve hem HIV’i hem de HIV taşıyan insanların %95’ini hasta eden sitomegalovirus (CMV) adlı virüsü hedef alan bağışıklık tedavisi yöntemini nasıl geliştirdiklerini anlatmışlar.

    Türünün ilki olan HIV terapisi, virüsü saklandığı yerden çıkarıp öldürebiliyor
     

    Araştırmacı Charles Rinaldo, “Bağışıklık sitemi zamanının çoğunu CMV’yi kontrol altında tutmak için harcıyor. Bu durum bazı insanların her beş T hücresinden (Kazanılmış bağışıklık sisteminin hücresel savunmasında rol alırlar) birinin söz konusu virüsle ilgilenmesi demek. Biz de oturup CMV ile savaşan hücrelerin aynı zamanda gizli HIV deposu olabileceğini düşündük. Böylece bağışıklık tedavimizi sadece HIV’i hedefleyecek şekilde değil aynı zamanda CMV’ye özgü, yardımcı T hücrelerini de aktive edecek biçimde geliştirdik.” sözleriyle tedavi yöntemini özetliyor.

    Sonraki adım, HIV aşısı

    Bilim insanlarının buldukları yöntem ise işe yaramış gözüküyor. İfadelere göre MDC1, hastalıklı kanda gizlenen HIV’i bulup öldürebilmiş. Ekip için bir sonraki aşama ise laboratuvar ortamında HIV içeren kanda geliştirdikleri tedaviyi, insan denekler üzerinde denemek. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, bir HIV aşısının geliştirilebileceği günleri görebileceğimiz belirtiliyor.








  • Yüzyılın buluşu olur tıp alanında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devrimsel bir yöntem olmuş çok insanın hayatını kurtaracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk.Navy

    Yüzyılın buluşu olur tıp alanında
    bu virüs de insan yapımıdır muhtemelen. noviçok sinir gazı gibi. aradaki fark daha uzun vadede öldürüyor. vicdanları sızlıyor olmalı. onca insanın ölümüne sebep olduktan sonra bir bakmışsın ilacı çıkıyor ortaya. yüzyılın buluşu bence madde ile alakalı. laboratuar ortamında üretilen virüsler ve tedavisinin bulunmasından buluş olmaz. yüzyılın icadı olsa olsa madde için yapılan keşif olmalı.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    genel olarak turk toplumu neden bu kadar paranoyak, komplo teorici cok merak ediyorum. muhtemelen bilginin eksik oldugu bosluklari komplo teorileri dolduruyor. dogada kabus gibi virusler, bakteriler, parazitler cirit atarken adam neden 20-30 sene sonra tedavisini bulacagi hastaligi laboratuvarda kendi uretsin. aksine adam bir kac yuz bin hasta icin ilac uretmeyi karli bulmuyor bu yuzden simdiye kadar ebolaya karsi asi gelistirilmemisken.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    evanjelikleri gördükten sonra, avusturya' nın paranoyaklığını gördükten sonra, almanya başta olmak üzere tüm avrupa' nın iki yüzlülüğünü bildikten sonra, rusya da keza öyle, komunist çin' in de taklitçiliği vs vs vs.. komşularımızı da sayalım mı? şu dünyada en çok düşman toplayan, nefret çeken, toprağı bölünmek istenen, kendisine de en fazla zararı veren say sayabildiğin kadar tek millet var. o da biziz. fransa' nın cezayir' i nükleer çöpe çevirmesi yani sen cennetde yaşıyorsun galiba?
  • atom bombasını kullanan, kudüsü haksız ilhak etmeye çalışan, iran, ırak, suriye, lubnan, yemen, trablusgarp her yeri karıştıran bir zihniyeti göremiyorsan, laboratuarlarda virüs ve panzehie üretenleri görmezden geliyorsan senin için ne denebilir? daha bir ton şey söylenebilir. hiv virüsü insan yapımıdır. avrupa' da niye çoğalmadı? fuhuşun alasını avrupa' da görebilirsin. cafcaflı keraneleri.. ya git beni konuşturuyorsun..
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Çünkü Prezervatifin tek amacının kontrasepsiyon olmadığını biliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle birseyi sunarlarmi hic? Ilaclari nasil satacaklar? Bu gibi haberler umut satmak icin cikar, sonra senelerce yöntem ayni kalir. Kanser Yardimi kurumlarinin nasil kuruldugunu bir bilseniz bu gibi haberlere hic itibar etmezsiniz. Cünkü ögrenirsinizki sizi iyi etmeyecek tedavi sistemi ve ilaclara ve yan etkilerine maruz kalmak icin bu tedavi seklinin finansmani bile ceplerinden tek kurus para harcamadan yine insanlara ödeterek kurmuslardir. Cagimizin en bu<uk virusu emperyalist sistem kalkmadan insan odakli gercek tedavi yöntemlerini unutun. Insanlar bu sistemde etinden sütünden gücünden yararlanilip isi bittiginde bir denek gibi kullanilip atilan bir cöpten baska birsey degildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.