Şimdi Ara

Netflix, Apple Airplay desteğini sonlandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Netflix kullanıcıları artık iOS uygulamasından, Apple TV'lerden veya diğer AirPlay uyumlu cihazlarda videoları oynatamyacak. Şirketin yaptığı açıklamalara göre bu kararın, teknik kısıtlamalar nedeniyle alınmış olduğu belirtilse de nedeni çok farklı olabilir.

     


    Kararda rekabetin etkisi var


    Netflix, ilk olarak 2013'te Apple AirPlay desteğini sunmaya başlamıştı. AirPlay, kullanıcıların Apple TV'de, iOS cihazlarındaki video, fotoğraf, müzik ve diğer medyaları oynatabilmelerini sağlayan bir özellik. Ancak Netflix'in destek sitesindeki bir güncelleme de konuyla ilgili olarak: "Airplay artık teknik kısıtlamalar nedeniyle Netflix ile kullanım için desteklenmiyor." ibaresi yer alıyor.


    Ancak Netflix sitesine göre, doğrudan Apple TV cihazlarda (ikinci nesil modeller ve daha sonra) bulunan uygulamadan yayınları izleyebilmek mümkün. Netflix'in iOS uygulaması AirPlay desteğini kaybetmesi, iki şirket arasındaki daha geniş bir iş anlaşmazlığı nedeniyle olabilir. Zira, Apple geçtiğimiz günlerde tanıttığı TV yayını platformuyla, Netflix ile başa baş rekabet etmeye hazırlanıyor.

      



  • Apple ilerki zamanlarda Netflix uygulamalarınıda
    kaldırabilir

  • Apple ile sıkıntıları var herhalde Apple tvden netflix kaldırmışlardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntıları şu ki herkes çevrimiçi yayıncılık işine soyundu. Dünyanın en değerli şirketi böyle bir tiyatroda oyuncu olmak isteyince netflix tepki gösteriyor doğal olarak. Adamlar dünyanın bir çok ünlü oyuncusu ile anlaşma yapmışlar apple tv+ olarak. Disney+ da çok büyük rakip ondan daredevil ile punisher da iptal edildi. Rekabet kaliteli içerik demek bize yarar gibi ama paralı üyelik işi baya kafa karıştıracak görünüyor bir çok site var :D

  • joven kullanıcısına yanıt
    Hocam anayasal olarak bu mümkün değil sanırım. Zararlı içerik vs gibi bir gerekçe sunulması lazım. Rekabet için uygulama silemez. Eğer tehlikeli bir durum yoksa uygulama içinde seçim şansını kullanıcıların tercihine bırakmak zorunda. Öyle olsa spotify'ı silerdi misal.

  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Anayasanın kaçıncı maddesinde yazıyor bu hocam?!

  • Apple kendi platformunu yapıyor diye Netflix'e böyle davranması bence çok acınası. Rekabet etmeyi böyle görüyorlar demekki.

  • Rekabetin kullanıcıya yarayamayacağı sektörlerden birisi de abonelik servisleri, tek faydası fiyatların dengelenmesi olabilir. Çünkü her platform farklı içerikler sunacağı için bunları toplu bir yerde bulmak imkansız olacak. Apple'ın, AppStore gelir modelini özellikle abonelikler üzerinde tekrar elden geçirmesi gerekiyor. Gerçi Epic Games gibi garip firmalar yüzünden, Android sıkıntı yapmıyor diye Google Play'de uygulamayı sunmayıp, iOS'de paşa paşa AppStore'a koymaları yüzünden Apple da rahat davranabiliyor...

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Boş yapacağına gidip araştır kardeşim. Git bizim rekabet kurulunun ne görev yaptığını oku, aradığını bulamazsan git US ve EU competition law olarak araştır. Git spotify apple arasında olmuş olan gerginlikleri ve avukatlarının savunmalarını oku vs vs.
  • başlık yanlışş. Apple, Netflix'in Airplay desteğini sonlandırdı olmalıydı bence:d

  • Bence Mobil üyelik alıp TV’den izlenmemesi için kapatmış olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockies

    başlık yanlışş. Apple, Netflix'in Airplay desteğini sonlandırdı olmalıydı bence:d
    Apple kendi ayağına sıkmaz çok net netflixin işi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence geçenlerdede haberi çıkan https://www.donanimhaber.com/Netflix-uygun-fiyatli-mobil-paketini-Turkiye-de-test-etmeye-basladi--109459 uygun fiyatlı mobil paketi hazırlıyor insanların uygun fiyatlı mobil paketi alıp AirPlay ile TV'lerde izlemesinin önüne geçmek için alınmış bir karar gibi duruyor.

  • Disney+ bir kere disney'in elinde olan çok kaliteli dizi ve filmleri seyretmek için yapılmış bir platformdur. Elindeki disney, pixar, marvel, star wars, nat geo'yla bile netflix'e çok rahat rakip olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.