Şimdi Ara

Apple Music ABD’de Spotify’ı geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tidal, Deezer vb. birçok dijital müzik servisi bulunsa da asıl rekabeti Spotify ile Apple Music arasında görüyoruz. Her ne kadar global pazarda Spotify liderliğini korumaya devam etse de ABD’de ilginç bir durum yaşandı. 28 milyon ücretli abone sayısına ulaşan Apple Music artık ABD’de lider konumda.

    Aradaki fark iki milyon


    İki hizmet de bölgeler bazında abone sayılarını genellikle paylaşmıyorlar. Ancak The Wall Street Journal’ın ulaştığı bilgiler sayesinde bu abone sayıları ortaya çıktı. Paylaşılan rapora göre Apple Music ABD’de 28 milyon ücretli aboneye sahipken, Spotify 26 milyon ücretli aboneye hizmet sağlıyor. Yani Apple Music iki milyon kullanıcı ile rakibini en azından ABD’de geride bırakmayı başardı.


    Ücretsiz abonelik kullananların sayısı da dahil edildiğinde Spotify hala önde. Sunduğu reklamlı seçenek sayesinde toplam kullanıcı sayısı daha fazla olsa da firmanın bu ücretsiz aboneliklerden kayda değer miktarda para kazanmadığını söyleyebiliriz. Dünya çapında büyüme hızlarını da inleyen WSJ, Apple Music’in ayda yüzde 2.6-3 arası büyürken, Spotify’da bu rakamın yüzde 1.5-2 olduğunu söylüyor.


    Ayrıca Bkz.Xbox Live ve Game Pass için ortak paket gelebilir

    Apple tarafından Ocak ayında yapılan açıklamaya göre Apple Music hizmetinin toplam ücretli abone sayısı 50 milyon. Bu rakamlarında gösterdiği üzere özellikle ABD’de Apple Music’e olan ilgi oldukça büyük. Ancak diğer ülkelerde de daha hızlı büyüme hızına sahip olması Spotify’ı şimdiden tedirgin etmeye başlamıştır. Firmalar arasındaki App Store komisyonu tartışmaları da düşünülünce gerilimin artmaya başladığını aktarabiliriz.




  • tidaldeki master kalitesi ile hiçbiri yarışamıyor

  • drserk kullanıcısına yanıt
    Yüksek kalitede kulaklık ya da Hifi ses sistemi olmazsa bir işe yaramıyor
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    tabi akg k712 kullanıyorum.ama öncden de normal hoparlörde bile fark oldu. spotify,deezer,apple music hiçbirinde master geçtim hifi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 8 Nisan 2019; 18:56:52 >
  • Apple ABD olunca normal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha iyi(ses kalitesi) daha ucuz sadece şarkı çeşitliliği az oda ana akım müzikler dinlediğiniz sürece fark yok.

  • Apple dışı telefonlarda çalışıyor mu bu Apple music

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkdada58 F kullanıcısına yanıt
    Android lerede yüklenebiliyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aradaki fark 2 milyon mu?? Spotify derhal itiraz edip yeniden sayım talep etmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Üye sayısını sayarken bilgisayarın başında yatsınlar Apple Music Hile yapabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify'ın artık bir Hi-Res Audio güncellemesi lazım

  • Helal olsun Amerikalılara.. Adamlar bir Avrupalı şirkete verirler mi ülkesindeki müzik platformu liderliğini... Apple Music biraz daha zorlasa genel kalite konusunda da Spotify'ı yakalayacaktır. Hatta belki geçecek'dir.

    Spotify zaten tam Premium iş modelinde bile değil.. Freemium iş modeline sahip bir firma.

    Sormazlar mı sen bu Free hizmet kullanan müşterilerden ne kazanıyorsun diye.. Cevap: Premium müşterilerden kazandığımdan daha fazlasını.

    Premium müşterilerde hesap ayarlarından Facebook ıvır zıvır servislerini kapatsın yoksa, Spotify sizin bilgileride pazarlar.
  • ABD'de yüksek olan Apple ürünlerinin kullanımı ile ilgili olabilir, bilgisayarı sık kullanan insanlar için Apple Music hiç mantıklı bir seçim değil çünkü, dev gibi iTunes programını kimse yüklemek istemez, browserdan Spotify'a erişebiliyorken. Tabii Spotify son birkaç senedir abone sayısına oynadı, ücretsiz sürümün imkanlarının biraz da olsa arttırılması bana bunu hissettirdi.

  • Ben acayip memnunum Apple Music'ten. Spotify'ı da uzun süre kullandım. Apple platformundaysanız Mac ve iOS cihazlarda müthiş bir uyum var. Türkiye'de Spotify'ı geçmeleri şu an için imkansız elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.