Şimdi Ara

Android Q ile “Bilinmeyen uygulamaları yükle” izni her seferinde sıfırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google Play dışından uygulama yüklemek isteyen kullanıcılara, Android işletim sistemi “Bilinmeyen uygulamaları yükle” uyarısı gösteriyor. Bu uyarıya bir kere izin verdikten sonra diğer uygulama yüklemelerinizde herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyordu. Görünen o ki bu durum Android Q ile değişecek.

    Ayrıca Bkz.Poco F1 modeli 4K 60fps video ve Game Turbo desteği kazandı

    Uygulama yüklendikten sonra izin sıfırlanıyor


    Pixel akıllı telefon sahipleri için yayınlanan Android Q Beta sürümü yeni işletim sisteminin birçok özelliğini gün yüzüne çıkardı. Bu yeni izin durumu bazı kullanıcıları üzecek cinsten olabilir. Dışarıdan uygulama yüklemek için “Bilinmeyen uygulamaları yükle” izni yine aynı şekilde veriliyor. Ancak yükleme tamamlandıktan sonra işletim sistemi izni sıfırlıyor. Yani yeni bir uygulama yüklemek istediğiniz zaman tekrardan izin vermeniz gerekecek. İzin verirken Android işletim sisteminin gösterdiği uyarı tam olarak şu şekilde:


    “Telefonunuz ve kişisel verileriniz, bilinmeyen uygulamalardan gelen saldırılara karşı daha savunmasızdır. Bu kaynaktan uygulama yükleyerek, bu uygulamaları kullanmanız sonucunda telefonunuzun başına gelebilecek her tür hasardan ve veri kaybından kendinizin sorumlu olduğunu kabul etmiş olursunuz.”



    Her ne kadar bilinçli kullanıcılar için her seferinde bu izni vermek hoş karşılanmayacak olsa da çoğunluğun güvenliği açısında oldukça yararlı olabilir. Uygulama yüklemeden önce “Bilinmeyen uygulamaları yükle” kısmındaki uyarıyı gören kullanıcılar, yaptıkları işlemin kendilerini olumsuz etkileyebileceğinin daha çok farkına varacaklardır.








  • Kanser is loading !!!

  • Umarim kasitli ve surekli olur yani final surumunde de boyle olur. Gerci bendeki Pixel 2 XL de de Android Q 2. yayinlamasi yuklu. Harici uygulamalarla test etme firsatim olmadi . Sahsen beni rahatsiz etmez. Uyari surekli gelmesi cok faydali. Kotu amacli uygulamalar bizden habersiz otomatik yuklenmesi de engellenmis olacaktir . Tabiki anlayana :) .

  • Milleti deli edecekler o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • siz beta güncellemelerindeki her hatayı böyle paylaşacak mısınız

  • Aslında şöyle itunes benzeri bir uygulama olmadan telefona resim müzik falan da atamasak çok süper olur, bu haliyle oldukça kullanışlı, sade ve özgür çünkü. Kullanıcıya ne kadar eziyet edilirse o kadar yaranılır.

  • Samsun'da ki sadece bu seferlik izin ver gibi olacak herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iostan androide geçip "dolandırıldım soyuldum hesabım heçklendi" demeye sebebiyet vermemek için yapmış olabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.