Şimdi Ara

ABD’de Çinli iki üniversite öğrencisi Apple’a neredeyse 1 milyon dolarlık kazık attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD’de Çinli iki üniversite öğrencisi Apple’a neredeyse 1 milyon dolarlık kazık attı
    Oregon, ABD’de eğitim gören iki Çinli üniversite öğrencisi rapora göre Apple’a yüzbinlerce dolarlık zarar verdi. Kullanılan taktik, Çin’den getirilen çakma iPhone modelleri “açılmıyor” diyerek Apple servisine götürüp değiştirmek şeklinde oldu ve görünüşe göre gayet iyi bir süre işe yaramış.

     

    2017’nin başında iki erkek rapora göre Çin’den binlerce çakma iPhone getirip ABD’de bunları servise götürmeye başladı. Telefonların açılmadığını söyleyerek servise giden zanlılar, Apple’dan değişim talep etti. Firmanın müşteri destekleyici politikası sebebiyle hemen değiştirilen iPhone’lar, firmaya toplamda tahminen 895.800 dolarlık zarar verdi.

     

    Yangyang Zhou, Oregon State University bünyesinde mühendislik eğitimini yeni tamamlayan birey, iddiaya göre sahte iPhone’ları Çin’den getirmekle yükümlüydü. Onun arkadaşı Quan Jiang, aynı şekilde mühendislik eğitimini Linn Benton Community College bünyesinde devam ettirirken Zhou’nun getirdiği telefonları Apple’a çevrimiçi yollardan ya da bizzat mağazaya giderek değişim talep ediyordu. Gerçek iPhone’lar ardından Çin’e postalanıyordu ve satılıyordu. Satışlardan elde edilen gelir, Çin’de Jiang’ın annesine aktarılıyordu ve anne bu parayı Jiang’ın ABD’de kullandığı hesaba gönderiyordu.


    Tutanaklara göre Jiang da Zhou da telefonların çakma olduğunu bilmediklerini iddia ediyorlar. Her ikisi de şuan için tutuksuz yargılanıyor fakat Jiang GPS ile sürekli takip altında tutuluyor. Zhou ise yasa dışı ithalattan, çakma malların yasa dışı satışından ve dolandırıcılıktan yargılanıyor.

     

    Güvenlik güçlerinin açıklamasına göre bu dolandırıcılık yönteminin işe yaramasının temelinde Apple Store çalışanlarının açılmayan telefonun orjinalliğini doğrulayamamaları yatıyor. Bu süreçte müşteri hâlâ garantisinin sürdüğünü iddia ettiğinde değişim programı aktive ediliyor ve görünüşe göre Apple herhangi bir fatura sorgulaması da yapmıyor.

     

    Jiang iddiaya göre toplamda 3.069 garanti talebinde bulundu ve Apple 1.493 değişimi onaylayarak iPhone teslimatını yaptı. Cihaz başı tahmini 600 dolardan firma zararı yaklaşık 900 bin dolar olarak hesaplandı. 2017 yılının Haziran ve Temmuz aylarında Apple, Jiang’ın kayıtlı adresine sahte iPhone ihracatı yapıldığının bilgisine sahip olduklarına dair uyarı gönderdi. Jiang bu uyarılara herhangi bir cevap vermemişti.
    Düzenleme: Olay hakkında daha fazla detay için resmi belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
     









  • Güzel taktikmiş anlamamışlar mı telefonların Çakma olduğunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah korkusu olmadan para kazanmak ne kadar da kolay..

  • İyi çakmışlar.
















    Telefonları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hee 3000 kere gittin mağazaya hep aynı sorunla anlamadılar yani... Hiç seri no falan sorgulama yok anlaşılan... Eşik altı PR çalışmasından başka bişey değil bu haber.

  • Dinsizin hakkından imansız geliyor. Dh de Melih adlı yazılımcı kardeşimizin Apple tarafından nasıl kazıklanıp enayi yerine konduğu akıllara gelince insan iç çekiyor şöyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan bir haber.

    IMEI diye bir şey var arkadaş.

    S/N var , var oğlu var...
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Mahkeme tutanağının orjinalinehttps://www.scribd.com/document/404967679/United-States-of-America-v-Yangyang-Zhou-Quan-Jiang#from_embed buradan ulaşabilirsiniz.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Mahkeme tutanağının orjinalinehttps://www.scribd.com/document/404967679/United-States-of-America-v-Yangyang-Zhou-Quan-Jiang#from_embed ulaşabilirsiniz. Olay tüm detayıyla sorumlu polis tarafından açıklanmış.

  • cbabuccuoglu kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin haber yapmanıza bir şey demiyorum. Ama mahkeme kayıtlarını bakıldığında Amerikalıların tam bir gerizekalı olduğu ortaya çıkmış. Adam kendi adına 16, kendisi ile ilişkili 200 mail adresinden bu şekilde işlemler yapmışlar.

    Saçma sapan haber olması şu, bu gerizekalı Apple US, hiç mi dikkat etmemiş S/N ve IMEI numaralarına. Hiç mi bir aklı evvel "Ya ne oluyor ya hep bu adama 16 kere başvurmuş sürekli" diye dikkat etmemişler.

    İşin saçmalığı bu.

    Ama ne diyeceksin, AIX (bir unix türevi) için 6 cilt kitap yazan adamlardan bahsediyoruz.
  • Xd

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 kişi yüzlerce kez garanti talebinde bulununca bunlar uyanmadı mı "Bu adam telefon kullanmayı mı bilmiyor yoksa bizi mi işletiyor" diye ? 2-3 telefonun içini açınca anlarlardı işin rengini

  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, haberde Apple'ın durumun fark ettiği ve uyarı yaptığı yazılıyor. Uyarı dikkate alınmayınca soruşturma başlatılıyor.

  • Merak ettim varmı linki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ulan sizin ben yalanınızı :D:D
    yahu ben bile çakmasını ağırlığından anlayabiliyorum bu nasıl iş

  • Vay çakallar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şey mümkün değil haber kaynağı neresi bilemem ama doğru olma şansı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demekki sistemde bir boşluk var ki oradan dalmışlar

    Bir ihtimal farklı eyaletlerden olaya dalmış olabilirler, alımlarını da ticari olmayan x bir organizasyon üzerine gibi gösterdiler ise tüzel kişiliğe yapılan yoğun işlemler şüphe uyandırmamış olabilir.

    Bunlar dolandırıcılıktan felan çok ceza yemezlerde ortada VERGİ kaybı olduğuna dair en ufak bir mevzu geçsin abd devleti şırıngayla çeker bunlardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 5 Nisan 2019; 18:37:56 >
  • Haber değeri taşımayan bir haber biraz daha araştırıp
    haber yapın.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.