Şimdi Ara

Intel ile ilişkiler kötüleşince iPhone için Apple tasarımı 5G modem çalışmaları hızlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah yayınlanan analist raporuna göre Apple, 2021 yılına kadar 5G destekli bir iPhone satışa sunmayabilir. Fast Company’den destekleyen makalede ortaya çıkanlara göre ise Intel ile ilişkiler kötüleştiğinden Apple kendi modemini üretme çalışmalarına hız verdi.
     
    Rapora göre Apple 1.000-2.000 arasında mühendisi direkt olarak gelecek iPhone modelleri için modem tasarımında görevlendirmiş durumda. Intel ve Qualcomm’dan alınan mühendisler, firmanın 2021 hedefine ulaşması için elinden geleni yapıyor.
     
    Apple’ın bu öz kaynaklarıyla yürüttüğü çabası, Intel’in bu yaz teslim edemeyeceğine olan inancından kaynaklanıyor. İki firma arası anlaşmaya göre Intel 2020 iPhone modelleri için Apple’a bu yaz örnek XMM 8160 5G modemleri göndermek zorunda. Apple bunun gerçekleşeceğinden emin değil.
    Intel tarafına baktığımızda, son zamanlarda üretim mimarisini yenilemek ve üst teknolojilere geçmekte geciken firma, Apple’ın “zor bir müşteri” olduğunu söylüyor. İfadelere göre Apple, kendi siparişlerinin Intel’de bir numaralı öncelik olmasını istiyor. Intel’e göre bu siparişlerde kâr oranı bir saç teli kadar inceyken böylesine öncelik istenmesi, firmanın ekonomik stabilitesinde problemler yaratıyor. Firma daha yüksek kâr elde ettiği sunucu sektöründeki siparişleri geriye atarak müşteri kaybediyor.
     
    Tüm bu durumları bir araya getirirsek, Apple 5G modem konusunda kendisini bir miktar zora soktu diyebiliriz. Samsung ve MediaTek ile görüşen ve olumsuz bir sonuç alan Apple, kendi tasarımına odaklandı.
     
    Fast Company kaynağına göre Apple’ın finansal olarak yapabileceği en mantıklı şey Qualcomm ile 5G modem konusunda anlaşma yapması olacak. Bu durum her ne kadar mantıklı olsa da iki firma arasındaki amansız dava savaşlarını dikkate aldığımızda bir anlaşma olası görünmüyor.
     







  • Ayfonun marka değeri ve bilinirliği kendini geliştirme isteğini yavaşlatıyor ama böyle gitmeyeceği artık aşikar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başlıktan hiç birşey anlamadım

  • 5G yapınca iş biter mi ki? Bunun 3g 4g'si de var.

  • Cafer... bez getir Intel'e.

  • Gercekten bu sekilde bir basligi yazili icerik uretilen bir teknoloji-haber sitesinde gormeyi beklemiyordum.

  • 2021’e kadar Türkiye’ye 5G gelebilir Apple geç kalacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung da modem vermiyor sana Qualcomm da vermiyor. işin intele kaldıysa çok zor. teknolojileri gram gram veren bir firma.
    Taabi sen her yerde kral benim dersen adamların sessizce patentlerini çalarsan olacağı bu.

  • Zaten daha önce Broadcom'dan alıp dosyaları Intel'e vermişti bu bir sorun olmuştu. Şimdi de Broadcom'dan aldığı bilgiler, Intel'den aldığı bilgiler ile oturur kendi yapar. Sonra gör sen ortalığı, patent savaşından geçilmez, suçu da stajyer çocuğa yüklerler.

  • "....Apple bu işi ya yapacak, ya da yapacak. "

    Aklıma Tansu Çiller geldi.

  • Apple oynuyor yine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.