Şimdi Ara

Adobe After Effects ile videolardaki istenmeyen nesneleri silebileceksiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Grafik ve medya yazılımları üreten Adobe, bugün paylaştığı blog yazısında programlarının bahar güncellemesi kapsamında kavuştuğu yeniliklerden bahsetti. Bunlardan en ilginci After Effects’e gelen videolardaki nesneleri silme özelliği.

    Content-aware fill


    Content-aware fill (içeriğe uygun yama) özelliği uzun zamandır firmanın Photoshop yazılımında bulunuyor. Bu özellik sayesinde fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri rahatlıkla silebiliyorsunuz. Aynı özelliği video tarafına da sunmak isteyen firma, Adobe Sensei makine öğrenme platformundan yardım alarak After Effects için çalışmalar yapmış.

    Yeni araç, hareket eden objeleri takip ederek yerlerini uygun piksellerle doldurabiliyor. Böylece videoda görünmesini istemediğiniz nesneleri rahatlıkla silebiliyorsunuz. İlk olarak 2017 yılında düzenlenen etkinlikte deneysel bir araç olarak karşımıza çıkan bu özellik an itibariyle Creative Cloud aboneliği olan kullanıcılara yeni After Effects sürümü ile sunulacak. 

    Firmanın belirttiğine göre kameraya giren mikrofonlar, özel efekt kabloları vb. şeyleri silmek için de kullanılabilir. Hatta 360 derece VR videolarda istenmeyen birçok obje olabileceği için özellikle bu projelerde de yararı dokunacaktır.


    Ayrıca Bkz.Android için Spark e-postalara ferahlık getiriyor

    Dünyanın yayıncılık, eğlence ve medya teknolojileri alanındaki en büyük fuarı olan NAB Show, 6 Nisan ve 11 Nisan arasında düzenlenecek. Bu etkinliğe kısa bir zaman kalmışken Adobe diğer yazılımları için de önemli güncellemeler yayınlandı. Haberimizde yer alan özelliği aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.








  • Artık haberlere inanmama olasılığı artıyor. Dışarda savaş olsa herşeyi silip turizm reklamı bile yaparlar.

  • Harika olmuş bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir efekti şimdiye kadar yapmaması şaşırtıcıydı yıl 2019 oldu.

  • Tam sürümleri iPad ve iPhone’da da kullanılabilir olsa güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 4 Nisan 2019; 6:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten senelerdir yine after effects ile bunu yapıyorduk lakin yanına mocha plugin i ekleyip kullanıyorduk. Şimdi default olarak kullanabileceğiz anladığım kadarıyla. Umarım photoshoptaki kadar başarılı olur. Zira yüz tarama özelliği hala sıkıntılı. 30 saniyeyi kimsede geçemiyor.

  • photoshop cs5'te ilk çiktiginda acayip sasirmistim auto content fill olayina. yillar gecmis, simdi video uzerinde ayni islemi yapilmasi bile sasirtmiyor. teknoloji çok hizli ilerliyor çok. (batarya teknolojisi hariç, o hepimizin kanayan yarasi :D )

  • Adobe'yi tebrik etmek lazım bundan 10 sene evvel Nuke'de Furnace Rig Removal plugin'i ile yapılabilen işlemi ancak yapabilmişler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.