Şimdi Ara

Sharp dan 4GB Micro Drive a sahip cep bilgisayarı SL-C3000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde Sharp'ın yeni PDA'sı SL-C3000, japonyalı tüketicilerin beğenisine sunuldu. Bu yeni cihaz bir çok gelişmiş özellik ve tablet pc yi andıran tasarımının dışında içerdiği 4 GB lık Micro Drive ile bir ilk.

    Sharp'ın devamlı olarak PDA larında kullandığı Linux tabanlı bir işletim sisteminide bünyesinde barındıran SL-C3000, içerisindeki 4 GB 1'' lik Micro Drive ile kullanıcısına oldukça geniş bir alan sunuyor. Ayrıca yenilikçi tasarımı ile Notebook ların bütün kullanım kolaylığını bir PDA ile birşeltirmeyi başarmış.

    Cihaz Pocket Pc olarak kullanılmak istendiğinde ekranı döndürülüp klavyesinin üstüne kapatılıyor. Bu işlem yapıldığında diğer Pocket Pc lerden hiç bir farkı kalmıyor. Şu an kalınlık olarak normal bir cep bilgisayarının 1.5 katı olsa da, ileride tasarım geliştikçe bu kalınlığın azalacağı kesin. Şu an için üzerinde bulunan 3.7'' lik 640x480 ekranında çözünürlüğü arttırılıp 800x600 veya üzeri bir değere taşınırsa Notebook ların pabucu dama atılır.

    Teknik özellikleri oldukça iyi olan cihazda 416MHz Intel XScale PXA270 işlemci,QWERTY Klavye, 3.7'' 640x480 çözünürlüğünde 65.536 renk VGA ekran, 64 MB Ram ve 16 MB Rom bulunuyor, genişleme yuvası olarak da SD ve CF kart girişleri mevcut, boyutları 124x87x25mm. Ayrıca 4 GB lık birde Micro Drive var bu dünyada bir ilk, ağırlığı ise 298 gram. SL-C3000 istenirse USB harici harddisk olarak da kullanılabiliyor.

    Cihazın içinde bulunan Micro Drive sökülüp takılabilir bir şeklide monte edilmiş ileride bunu daha büyük kapasiteli bir versiyonla değiştirmek olası ya da pil ömründen tasarruf için küçük bir CF kart ile de değiştirilebilir. Bu kullanıcının tercihine kalmış.

    Cihazın ilk göze çarpan eksisi Bluetooth ve Wi-Fi gibi günümüzde popüler olan kablosuz ağ standartlarını deteklememesi (ABD versiyonunda Wi-Fi desteği bulunacak). Diğer cihazlarla bağlantı yapabilmek için üzerinde bir kızıl ötesi port bulunuyor. Bluetooth ve Wi-Fi desteğini cihaza sonradan üzerinde bulunan CF genişleme yuvası sayesinde eklemek mümkün.

    Mp3, MP4, Wma gibi formarları açabilen SL-C3000, World, EXEL, PDF ve Power Point dokümanlarını açıp editleyebilmek için de ek yazılımlar içeriyor. Cihazın klavyesi çok rahat tuş aralıkları ve yükseklikleri iyi ayarlanmış, önemli programlara erişmek için kısa yol tuşları unutulmamış. Klavyenin başarılı tasarımı sayesinde hiç dokunmatik kalem kullanılmadan her fonksiyon klavye ile yapılabiliyor. Sürekli kullanımda 7-8 saat batarya ömrü bulunan SL-C3000 kullanıcıya, yolculuklar esnasında belgeleri düzenlemek ve rapor yazmak için yeterli zaman sağlıyor.

    Şu an sadece Japonya pazarında satılmakta olan SL-C3000 in ileriki günlerde Wi-Fi özelliğinide bünyesinde barındıran SL-C6000 modeli, Amerikalı tüketicilerin beğenisine sunulacak. Ne yazık ki Sharp ın bu güzel ürününü Avrupa pazarına sunma gibi bir planı yok.

    Hızla gelişen PDA pazarında yenilikçi bir tasarım ve oldukça yüksek depolama alanı ile ilgiyi üzerine toplayan SL-C3000 yeni bir akımında öncüsü olacak gibi. Bu Tablet PC leri andıran Notebook, PDA karışımı oldukça kullanışlı tasarım diğer firmalar tarafından da uygulanacaktır.

    SL-C3000 henüz japonya dışında satılmaya başlanmadığından diğer ülkelerdeki fiyatı belli değil. Japonyada 600$ dan satışa sunulmuş durumda.








  • GÜzel ALetmiss
  • fiyatıda iimiş
  • japonlar bluetooth u pek sevmiyorlar galiba. ama sanırım yeni yeni destkeleyecekler. gerci samsung da sevmiyodu bluetooth u en sonunda bir modeline koymustu gecenlerde.
  • Süper bi cihaz ama biz yine faydalanamayacağız
  • iyi bir alet
    not booklardan da feragat edeceğiz demektir...artık
    Ama biraz hantal yapmışlar ve pahalı
  • okadarda pahalı deil dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.