Şimdi Ara

Apple'ın kredi kartı birden fazla kullanıcıyı desteklemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple bu yaz Goldman Sachs ile ortaklaşa sunduğu yeni bir kredi kartı olan Apple Card'ı kullanıma sunacak. Şirket 25 Mart etkinliğinde ve Apple web sitesinde bu kredi kartı ile ilgili çeşitli detaylar verdi ancak kullanıcıların kafasında bazı soru işaretleri mevcuttu. Ortaya çıkan yeni bir rapor ise bu soru işaretlerini gideriyor.

     


    Kart ücretsiz dağıtılacak


    TechCrunch'dan Matthew Panzarino, Apple'ın sunduğu Apple Card hakkında yeni bilgiler paylaştı ve kartın nasıl çalışacağı ile ilgili yeni detaylar sundu. Her şeyden önce Apple'ın kredi kartı birden fazla kullanıcıyı desteklemeyecek. Yani tek bir hesabı iki kredi kartıyla kullanan kişiler, iki Apple kredi kartıyla tek bir hesabı ortak kullanamayacak. Çünkü açıklamalara göre Apple, her kullanıcıya bir kredi kartı verecek.


    Buna ek olarak Apple'ın kredi kartları lazerle işlenmiş titanyumdan yapılmış olmasına rağmen ücretsiz olarak dağıtılacak. Herhangi bir kayıp veya değiştirme işleminde de yenisini almak için herhangi bir ceza ödenmeyecek. Ayrıca kartınızın çalınma durumunda ise uygulama içinde kartı dondurma seçeneği mevcut olacak. Son olarak bu fiziksel kartın temassız ödemeyi desteklemeyeceğini, bunun için iPhone'unuza ihtiyaç duyacağınızı da belirtelim.

      







  • Ülkemize gelme olasılığı şüpheli bir kart katı BDDK
    kurallarına uyum sağlamada sıkıntı olur örnek müşteri
    verileri Türkiye’deki sunucularda saklanması
    zorunluluğu vardı sanırım PayPal bu sebeple ülkemizdeki
    faliyetlerini bitirme kararı almıştı.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Daha Apple Pay yokken bu mu gelecekti? 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bize gelme ihtimali bence yok. Gelse de bence pek rağbet gormez. Bizdeki durum farkli. Bizde %2-%3 geri odeme yapan kart yok. Kaldi ki trdeki hangi bankayla anlasacak ki. Biz taksit isteriz, puan isteriz. Geri odeme işi bize gelmez :) bddk, izin filan işin diger boyutu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Ülkemize gelme olasılığı şüpheli bir kart katı BDDK
    kurallarına uyum sağlamada sıkıntı olur örnek müşteri
    verileri Türkiye’deki sunucularda saklanması
    zorunluluğu vardı sanırım PayPal bu sebeple ülkemizdeki
    faliyetlerini bitirme kararı almıştı.
    Paypal olayi farkli. Onda sunucular tr de olmaliydi filan. Bu zaten kart. Bir bankayla anlasip sunacaklar ama iş anlasmada. Tabi apple pay durumu var. Bununla birlikte apple pay i de getirmek ister. Apple pay icin iste sunucu olayi var mi onu bilmiyoruz. Her turlu bize uzak olay bunlar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teqali kullanıcısına yanıt
    Merhaba Apple pay için özel bir sunucu durumu yok. Apple pay Türkiye'de çalışıyor da şuanda. (Yurt dışında apple pay i olan biri Türkiye'ye geldiğinde temassız ödeme noktalarında kullanabiliyor) Türkiye'de halihazırda bir sözleşmesi olmadığından telefonlar da Apple pay yokmuş gibi görünüyor şuanda. Apple pay sistemi bankların siteme katılması ile çalışıyor arada Apple'ın herhangi bir rölü yok. Apple pay in Türkiye'ye gelmesi ve bankalar ile sözleşme yapması gerekli. Apple pay sisteminde sadece sözleşmeli banka kartları çalışır.

    Örneğin Apple pay Türkiye'de İş bankası ile sözleşme yaparsa sadece iş bankası kartlarını Apple pay de kullanabilirsiniz.

    Kendi kartını dağıtacak olursa Apple pay gelebilir mevcut bankalar ile sözleşme yapmasına gerek yok kart mastercard olacak sonuçta Apple pay de aktif edilecektir.

    Sonrasında yerel bankalar sisteme yavaş yavaş dahil olacaktır zaten.





  • Haberi biraz söyle detaylandırılayım ben. Mevcut durumda Apple pay'e bir kredi kartınızı 2 farklı telefona ekleme şansınız var. örneğin 1 bankadan olan kartınızı kendi iphone'unuza ve eşinizin kendi iphone'una ekleyerek fiziksel olarak 1 kart olmasına rağmen 2 farklı apple (2. farklı Apple hesaplı) telefonda/aygıtta aynı anda kullanabilirsiniz. haberin özeti Apple'ın kendi kartında bu desteği vermeyeceği konusu. Her Apple hesabına 1 kart verecek ve bu kart farklı Apple hesabında kullanılamıyacak.

  • İyi de zaten tüm kredi kartları kişiseldir. Kredi kartı şahsidir ve tüm hakları da sahibine aittir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ek kart diye bir olay var...!!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.