Arkadaşlar bilgisayarda denemek istediğiniz işletim sistemleri çeşitli programlar fdisk.. format atma disk bölme birleştirme vs aklınıza negelirse yapabilirsiniz.. bir derecede kullanılıyor yenlikleri sizinle herzaman paylaşmak istediğimi biliyorsunuzdur..
faydalı olabilirsemne mutlu başlıyoruz.... VMware nedir ?
VMware, bir sanal makina yazılımı olup konuk işletim sisteminin ana makina işletim sistemi içinde çalışmasına izin verir. VMware ile konuk işletim sisteminin aktif hale getirdikten sonra bu konuk işletim sistemine uygulama programları yükleyebilir ve onun desteklediği servisleri verebilirsiniz. Örneğin ana işlatim sisteminiz Linux iken, Windows 2000 yada Windows XP kurabilir ve Windows için geliştirilmiş herhangi bir uygulamayı konuk Windows platformunda çalıştırabilirsiniz. Bu durumun terside mümkündür yani ana işletim sisteminiz Windows XP iken, Linux kurabilirsiniz.
VMware aslında bir sanal makine öykünücüsü (emulatör) olup temelde özel bir işletim sisteminden ziyade makinenin kendisine öykünür, böylece bu sanal makineye hangi işletim sistemi yükleyeceğiniz size kalmış bir seçenek haline gelir. Diğer bir değişle bu program BIOS'u da dahil olmak üzere bir bilgisayarı bütünüyle taklit eder.
Programı normal bir program gibi kurup masa üstündeki simgesini çift tıklatalım- devam
ayarları değiştirmeden ilerliyoruz..
burdan yükleyeceğiniz işletim sisteminizi seçin..
şimdi sanal makinaya işletim sistemi kuruyoruz.. (olayı daha iyi anlayabilmeniz için resimleri masa üstü tam olarak aldım arkadaşlar.)
arkadaşlar VMware 5.5.2 sürüme vista 32 bit busines kurdum. yanlız sanal ağ kartını tanımadı. bu konu ile ilgili bir öneriniz olabilirmi? sanal pardus veya Xp profesinalde böyle bir problemim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronin76 -- 29 Nisan 2007; 19:26:59 >
Çok yararlı bi çalışma, teşekkürler. Bir de, remote desktop türü programlar için böyle resimli bir anlatım olsa keşke...
My birthplace : MadForest Erdem denen şey insanın içinde olmalı. Allah korkusuyla bi takım kötülükleri yapmayanlar potansiyel ahlaksızdır. Ahlaklı olmak dışardan cennet vaadi cehennem korkusuyla değil içimizde olmalıdır. Göz ile taciz ustasi olan türk erkeği,çâreyi dişisini türban içine sokmakta arar,oysa,kabahati kendinde arayıp çözüm bulmalıdır.
üstad bişey sorayım. bu vmware yi çok uzun yıldır kullanıyorum. daha önceleri 4 ü kullanıyordum şimdi 5 e geçtim. içinde 98, xp ve vista kurulu. network atıp üçünü de birbirine bağlıyorum. ancak bir ara sistemime vista kurdum ve vmware yi de kurayım dedim ama vista ile uyumlu değil dedi.
bir de vmware de vista açıkken ne 98 i ne de xp yi açamıyorum. sistem yetmiyor diyor. sistem imzamda, sence gerçekten sistem yetersiz mi kalıyor?
üstad bişey sorayım. bu vmware yi çok uzun yıldır kullanıyorum. daha önceleri 4 ü kullanıyordum şimdi 5 e geçtim. içinde 98, xp ve vista kurulu. network atıp üçünü de birbirine bağlıyorum. ancak bir ara sistemime vista kurdum ve vmware yi de kurayım dedim ama vista ile uyumlu değil dedi.
bir de vmware de vista açıkken ne 98 i ne de xp yi açamıyorum. sistem yetmiyor diyor. sistem imzamda, sence gerçekten sistem yetersiz mi kalıyor?
dosttum sende 5tane resi m var bende 20tane var bakarsan Vmware ile VİSTA kuruluyor zaten.Sisten vista nın veya diğer bir işletim sistemi olsun ne kadr ram cs kullanmasını isteyecek burada bir sorun olmuş olabilir olsa olsa
Orjinalden alıntı: pc-system1 dosttum sende 5tane resi m var bende 20tane var bakarsan Vmware ile VİSTA kuruluyor zaten.Sisten vista nın veya diğer bir işletim sistemi olsun ne kadr ram cs kullanmasını isteyecek burada bir sorun olmuş olabilir olsa olsa
ustam yanlış anladın. bende zaten vista kurulu. (kendi sistemim xp prof, vmware içinde xp prof, vista starter ve 98 var) vmware deki xp yi açınca vistayı açamıyorum. yani vmware de hem 98 hem xp yi açabiliyorum. ama vista ve bir işletim sistemi daha açamıyorum. acaba sistemim gerçekten yetmiyor mu diye düşündüm.
benim resimlere gelince onlar zaten oldukça eskiden çekilmiş resimlerdi :) onları yarıştırmak için göstermemiştim ki
dosttum sende 5tane resi m var bende 20tane var bakarsan Vmware ile VİSTA kuruluyor zaten.Sisten vista nın veya diğer bir işletim sistemi olsun ne kadr ram cs kullanmasını isteyecek burada bir sorun olmuş olabilir olsa olsa
OK. olabilir RAM den fazla yadiği için, Ve VMware de sanal Vista kurarken ram kaynakları ayarlamayar vs yapılıyor buradan kkaynaklanır. 2- Vista+ XP de isi yine ram rol oynuyor
quote:
arkadaşlar tam vista desteği 6.0 sürümü ile geldi..bir de onunla deneyin
Vistayı kurdum ama internete ne hikmetse çıkamadım diğer kurduğum sistemlerde hiç bişey yapmadan çıkabiliyordum Vistata ne yaptıysam olmadı
aynı problem bendede vardı az önce çözdüm. aşağıda verdiğim açık linkten (link eklemede problem var sanırım) en üstte bulunan 4.5.1 versiyonunu indir. Vista yazmasada işe yarıyor indirdiğin dosyayı vista içerisine kopyala (ben harici bir cihaz ile kopyaladım) aygıt yöneticisini açarak ethernet sürücüsünü güncellemek için tıkla. sürücüyü yüklemek için az önce kopyalayıp açmış olduğun klasörü göster. işlem tamamlanıp internete bağlanabiliyorsun.
merhabalar. bu programı kurdum denedim hersey tamam windows vista ve linux suse kurdum. kurulmasına kuruldu fakat ekran kartını standart vga olarak gösterdigi icin vistada 3b pencereler acılmıyo ve cok büyük bir yavaşlık söz konusu iki işletim sisteminde. bunu aşmam mümkünmü?
merhabalar. bu programı kurdum denedim hersey tamam windows vista ve linux suse kurdum. kurulmasına kuruldu fakat ekran kartını standart vga olarak gösterdigi icin vistada 3b pencereler acılmıyo ve cok büyük bir yavaşlık söz konusu iki işletim sisteminde. bunu aşmam mümkünmü?
gramın "file" menüsünde wmware tools adlı bir eklenti olmalı, onu tıklayıp sanal işleitm sistemine kurmanız gerekiyor, bir tür ekran kartı sürücüsü gibi düşünebilirsiniz. Ondan sonra ekran çözünürlükleri daha fazla seçenek sunacaktır.
gramın "file" menüsünde wmware tools adlı bir eklenti olmalı, onu tıklayıp sanal işleitm sistemine kurmanız gerekiyor, bir tür ekran kartı sürücüsü gibi düşünebilirsiniz. Ondan sonra ekran çözünürlükleri daha fazla seçenek sunacaktır.
bahsettiginiz yerde install vmware tools var fakat üstü kapalı erisemiyorum. vmware in sitesinde de söyle bir yazı buldum galiba yazılımın cd si i gerekli.
When you choose VM > Install VMware Tools from the VMware Workstation menu, VMware Workstation temporarily connects the virtual machine's first virtual CD-ROM drive to the ISO image file that contains the VMware Tools installer for your guest operating system and you are ready to begin the installation process.
düzeltme: su anda üstü acıldı install a bastım herhangi birsey olmadı baska ne yapmam gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech_5 -- 20 Haziran 2007; 10:57:28 >
arkadaşlar peki ben programı kullandım sanal sisteme 512 ram verdim. bende 1024 + 512 var peki programı açmaz isem ben hala 1024 + 512 çalışacak mı yoksa 512 kayıp mı etmiş oluyorum.
gafman: vmware bildiğiniz bir windows uygulaması yani sistem kaynaklarını kullanıyo. içinde açacağı sanal sisteme için sizden ona kullanacağı ram miktarını istiyo ama o ram sadece vmware açıkken kullanılır. ( xxx söylemiş :p )
kurulumda herhangi bir sistem adını seçerek kuruluma geçebilirsiniz illa pardusun ya da istediğiniz bir sistemin seçili olmasına gerek yok o sadece sistemin ne olduğunun anlaşılması için verilmiş bi özellik, kurulumdan sonra da ismini değişebilirsiniz
xXx_xXx : ben ubuntu kurdum bi sorun çıkmadı
bi de sistemi kurduktan sonra programın VM menüsünden vmwaretools'u kurun kurduktan sonra sanal sistemden asıl sisteme ya da tam tersi olacak şekilde dosya sürükleme işlemleri yapabilirsinniz sürükleyip bıraktığınız yere dosyanızı atabilirsiniz
bi de iki sistem arasıda sanal ağ kartı sayesinde 1gb'lik ağ kurabiliyorsunuz eğer ağı kuramıyorsanız sınırlı yazıyorsa ve birbirlerini görmüyorsa bilgisayarların ip lerini elle verin sadece ip kısmını ve gatewayi verseniz de olur örneğin 10.0.0.4 255.255.255.0 ya da 192.168.1.14 255.255.255.0
ve programı sürekli o kaba ekranı ile açmak zorunda değilsiniz program gurubundaki (başlat>tümprogramlar) kısmında şimdi ismini hatırlamadığım şık bir yardımcı aracı var sistemleri onun sayesinde de açabiliyorsunuz. her ikisinde de sisteminizi bir film gibi dondurabilirsiniz(pause), bir dahaki açışınızda sistem kaldığı yerden çalışmaya devam eder. ya da gücünü kesip, yeniden de başlatabilirsiniz
sanal sistemle asıl sistem arasında mouse geçişi yapmak için ctrl+alt yapıp geçiş yapabilirsiniz ama eğer vmwaretool kuruluysa bunu yapmak zorunda da değilsiniz.
sanal sisteminizi herhangi bi değişiklik anında başka bir yere taşıyabilir sonra o konumdan hedef gösterip tekrar çalıştırabilirsiniz
çok harika bi şey bu be :p mantıklı bi şekilde kullanılınca her iş için bir sürü bilgisayarınız ya da server'ınız olur bi de 4 ve üzeri işlemcili bir sistemde kullanırsanız düşünemiyorum bile :p
vmware bazen cd-rom sürücülerini otomatik olarak tanımıyor. o yüzden sanal makinayı başlatmadan önce "edit virtual machine settings" e tıklayıp cd-rom sekmesinden "auto detect" değil de menüden direk cd sürücünüzü seçin. sorununuz çözülecektir.
bu vmware e ısletım sıstemını ben ıso dosyasından yaptım. krudugum sıstem backtrack2. vmware den sıstemın ayarlarından donanım eklemek ıstıyorum usb ethernet kartı vs eklı su an ama wıreless adaptoru eklı degıl ve ekle dedıgımde wırless kartı gormuyor dolayısıyla ekleyemıyorum. sorun nedır yardımcı olabılırmısınız?
kurarken bi sorun çıktı ; Neden kaynaklanıyordur cvplarsanız sevinirim.
vmware bazen cd-rom sürücülerini otomatik olarak tanımıyor. o yüzden sanal makinayı başlatmadan önce "edit virtual machine settings" e tıklayıp cd-rom sekmesinden "auto detect" değil de menüden direk cd sürücünüzü seçin. sorununuz çözülecektir.
Tamam saol yorumun için bide ben cd takmıyordum kendi kurcak diye düşünüyodum.
puff VMware de mevcut ekran kartımı bir türlü göremiyorum, vista kurdum ve fx5200 kart yerine 5 mb 8 bitlilk abuk sabuk bişey görünüyo vistada, hepsini geçtim 5 mb la nasıl vista açılıyo adı ayrı mesele.Ekran karımı nasıl sanal vistada kulanırım????
bu wmware de bir de ace edition kısmı var. burası hakkında bilgisi olan varsa yazarmı? yaptığım araştırmaya göre daha güvenli bir sanal pc oluşturmamızı sağlıyor. yapmak istediğim sanal pc ye server 2003 kurup web yayını yapmak. fakat bunu yaparken de local network e kesinlikle giriş yapılamamalı. direk adsl hattan çıkış olacak. local e bulaşmayacak. bunu araştırırken ace ile karşılaştım. fakat ayarlarını yapamıyorum. kim yardımcı olur? acil olarak rica etsem :) ??
bu wmware de bir de ace edition kısmı var. burası hakkında bilgisi olan varsa yazarmı? yaptığım araştırmaya göre daha güvenli bir sanal pc oluşturmamızı sağlıyor. yapmak istediğim sanal pc ye server 2003 kurup web yayını yapmak. fakat bunu yaparken de local network e kesinlikle giriş yapılamamalı. direk adsl hattan çıkış olacak. local e bulaşmayacak. bunu araştırırken ace ile karşılaştım. fakat ayarlarını yapamıyorum. kim yardımcı olur? acil olarak rica etsem :) ??
ace yi bilemiyorum ama bildigim vmware in tam paketi vmware workstation. (v3 ten beri kullanirim vm workstationu ace mace sonra cikti), dedigini yapabililrsin, ama zaten localden yapiyor olacaksin. mesela senin ip:192.168.1.33, wmware deki windowsun ip si 192.168.1.35 olacak. Zaten baska bi pc de kullansan netice degismez. Fiziksel olarak senin dedigini yapmak icin bi adsl daha alip, ona sirf bu icin pc baglamaklazim. Neyse, lakin bildigim vmware epey guvenli bi sistem, konu hakkinda security anlaminda yapilacaklari internetten araştırıp gerekli ayarlari yaparsan ole kolay hacklenecegini sanmiyorum. Modeminde gerekli port ayarlarini 192.168.1.35 e yonlendirirsin, ag icinde server2003 un komsu bilgisayarlarla iletisimini kesersin, istedigini de bu vesile ile elde edersin sanirim.
Vmware i cok seviyorum, bildigim nadir kusuru: ekran kartini henuz kullanamiyor, umarim vista ile kullanacak, (en azindan kismen ) 64bit sistemleri kurabiliyor ama her islemciye diil, sitesinde aciklama var, 64bit compatibility die, bi bakarsiniz. (zaten kuramayinca cok uzulmustum, artik yeni cpu alinca kurarim)
bi kusuruda hamachi ile arasi kotu, vmware+hamachi kullananlar, vmware den internete baglanamazlar ise hamachinin kurdugu ethernet kartini disable etsinler.
Üstatlar wmvare kurdum fakat şöyle bi sıkıntı var. Sistemde Skyastar 2 tv kartı var kullananlar bilir bu cihazı network kart olarak görürü xp. Şimdi ben skaystar ağını disable etmeden , wmvare ile kurduğum sanal xpden internete çıkış yapamıyorum yerel ağ kutucuğu var ma çıkış yok. Skystarı kapatmama gerek olmadan nasıl sağlatrım bağlantıyı
Ya arkadaşlar herşeyi ii güzel kurdum çalışıyor ama ekranı 16m olarak görüyo ekran kartını nasıl paylaştırabilirm ben bu programı knight online için yükledim ama oyunu açmıyor ve ekran kartını görmediginden 3D grafik kartını istiyor driveri yükledim ama görmüyor yardım edermisiniz
Ya arkadaşlar herşeyi ii güzel kurdum çalışıyor ama ekranı 16m olarak görüyo ekran kartını nasıl paylaştırabilirm ben bu programı knight online için yükledim ama oyunu açmıyor ve ekran kartını görmediginden 3D grafik kartını istiyor driveri yükledim ama görmüyor yardım edermisiniz
Arkadaşlar bilen veya ilgilenen birileri yokmu koskoca donanım haberde